Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

[ (Mina) ]

08. 01. 2021. 19:45 >> 23:19
6

SA ITALIJOM U POLUFINALU

"Ajkule" savladale Hrvatsku nakon peteraca

Vaterpolisti Crne Gore savladali su Hrvatsku u četvrtfinalu turnira evropskih kvalifikacija za plasman na F8 Svjetske lige. "Ajkule" su pobijedile nakon peteraca 15:14, nakon što je u regularnom toku bilo 10:10. "Ajkule" će sjutra u polufinalu igrati protiv Italije, dok će drugi polufinalni par činiti Španija i Grčka.

Izabranici selektora Vladimira Gojkovića peterce su izborili pogotkom Alekse Ukropine, sedam sekundi prije kraja.

Crna Gora je Hrvatska je dva i po minuta prije kraja imala prednost od dva gola (10:8), ali su Aleksandar Ivović i Ukropina anulirali zaostatak i izborili peterce.

Ivović je u regularnom toku bio najefikasniji sa tri gola, po dva postigli su Draško Brguljan i Ukropina, a po jedan Đuro Radović, Marko Petković i Dušan Matković.

U hrvatskom timu najbolji je bio Loren Fatović sa šest pogodaka.

U penal seriji precizni su bili Ivović, Brguljan, Stefan Vidović, Matković i Radović. U petoj seriji golman Slaven Kandić odbranio je udarac Huanu Garsiji.

Crna Gora će u polufinalu igrati sjutra sa boljim iz duela Italije i Mađarske. Prvi polufinalni par čine Španija i Grčka.

Plasman na finalni turnir Svjetske lige izboriće najbolje tri ekipe iz Debrecina.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније