Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

Beta

22. 02. 2021. 18:40 >> 18:41

U GRUPI SA CRNOM GOROM

Tucak: Na OI nema lakih protivnika

Selektor vaterpolo reprezentacije Hrvatske Ivica Tucak ocijenio je danas da na Olimpijskim igrama nema lakog protivnika, ali da će njegova ekipa imati dovoljno vremena da se pripremi za to takmičenje.

"Na Olimpijskim igrama svako svakoga može da pobijedi. Nema lakog protivnika. Tako je uvijek bilo na Olimpijskim igrama, isto nam je bilo i u Riju. Imaćemo dovoljno vremena za pripremu", rekao je Tucak, prenijela je Hina.

Vaterpolo reprezentacija Hrvatske igraće ovog ljeta u Grupi B na Olimpijskim igrama u Tokiju protiv selekcija Srbije, Crne Gore, Španije, Australije i Kazahstana.

"Ja ću nakon dan ili dva, kada mi se malo slegnu utisci, napraviti plan priprema i sparinga. Prije samih Igara plan je da odemo u Japan na zajedničke treninge sa Špancima. Sigurno ćemo imati dovoljno vremena da u Tokiju budemo pravi", rekao je Tucak.

Hrvatska se na završni turnir u Tokiju plasirala nakon što je u nedjelju u Roterdamu pobijedila selekciju Rusije sa 25:24, nakon boljeg izvođenja peteraca.

"Evo ovako odmah na prvu, ako bih morao ocijeniti turnir, mogao bih ga ocijeniti osmicom. Mislim da smo odigrali brilijantan vaterpolo u napadu, malo više koncentracije nam je falilo u odbrani, isto kao i bolji protok lopte s igračem više", dodao je Tucak.

Sa kvalifikacionog turnira u Roterdamu, nastup na Olimpijskim igrama obezbijedile su i selekcije Crne Gore i Grčke.

"Naravno u ovim uslovima u kojima smo igrali, ritmu svakodnevnih utakmica i specifičnog sudijskog kriterijuma, odigrali smo vrlo dobar turnir", zaključio je Tucak.

U Grupi A na Olimpijskim igrama nastupiće selekcije Južne Afrike, Sjedinjenih Američkih Država, Mađarske, Grčke, Japana i Italije.

Hrvatska je 2012. godine u Londonu osvojila zlatnu medalju, a 2016. u Rio de Žaneiru srebrnu medalju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније