Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

26. 02. 2021. 21:28   >>  21:31 5

BRATIĆ

"Poboljšaćemo uslove za razvoj vaterpola"

Naši vaterpolisti su uvijek uživali apsolutnu podršku i sveopštu naklonost, upravo zbog toga što su ličnim primjerom i zalaganjem, uvijek i svugdje, promovisali principe međusobnog poštovanja i tolerancije, kazala je ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta, Vesna Bratić. Istakla je da će Ministarstvo i dalje pratiti uspjehe naših vaterpolista i da će im pružati podršku unapređenjem uslova za još bolji razvoj tog sporta.

Danas je ministarka Vesna Bratić ugostila direktora Uprave za sport i mlade Vasilija Laloševića, selektora Vaterpolo saveza Vladimira Gojkovića, predsjednika Skupštine Vaterpolo saveza Đura Marića, predstavnika Vaterpolo saveza Bojana Šukovića, kao i Vasilija Radovića, našeg najmlađeg vaterpolo reprezentativca, povodom uspjeha koji su naše Ajkule ostvarile na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre.

Bratić je istakla da će Ministarstvo sa zadovoljstvom i dalje pratiti uspjehe naših vaterpolista, i da će im pružati podršku unapređenjem uslova za još bolji razvoj ovog sporta.

"Naši vaterpolisti su uvijek uživali apsolutnu podršku i sveopštu naklonost, upravo zbog toga što su svoj sportski poziv posmatrali kao instituciju moralne edukacije i ličnim primjerom i zalaganjem, uvijek i svugdje, promovisali principe međusobnog poštovanja i tolerancije. Sport, zahvaljujući Vama, sija kao svetionik plemenitosti i nesebičnosti. Iako se svi dičimo vašim uspjesima – oni su prevashodno vaši, jer iza svakog vašeg uspjeha stoji nepokolebljivi timski duh i požrtvovanost dostojna divljenja", istakla je Bratić.

„Vjerujem u ove posvećene i skromne mlade ljude i sportiste, koji će, siguran sam, svima nama donijeti još mnogo radosnih trenutaka", poručio je Gojković.

Direktor Uprave za sport i mlade Vasilije Lalošević se osvrnuo na dosadašnji pregalački rad naših vaterpolista koji su, i pored nezavidnih uslova rada, već decenijama među najboljim crnogorskim i svjetskim sportistima, te je obećao i institucionalnu podršku koju vaterpolisti, u svakom smislu, zaslužuju.

Đuro Marić, predsjednik Skupštine Vaterpolo saveza Crne Gore, ukazao je na nužnost većeg ulaganja u sport i neophodnu infrastrukturu.

Miroslav Anđelić, državni sekretar u Ministarstvu prosvjete, nauke, kulture i sporta čestitao je selektoru vaterpolo reprezentacije na dosadašnjem uspjehu i poželio našim najboljim vaterpolistima uspjeh na Olimpijskim igrama.

„Obećavamo da ćemo vas i na Olimpijski turnir, baš kao i na ovaj kvalifikacioni, ispratiti sa ponosom, u nadi da ćete započeti niz pobjeda nastaviti i u Tokiju."

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније