Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

[ Mina ]

16. 05. 2021. 19:02 >> 19:03

OD 17. DO 23. MAJUA

CG plivači spremni za nastup na EP u Budimpešti

Crnogorsko plivanje na seniorskom Evropskom prvenstvu u Budimpešti predstavljaće Boško Radulović i Ado Gargović, saopšteno je iz Vaterpolo plivačkog saveza. Predvodiće ih selektorka Danijela Franeta. Šampionat u Budimpešti biće odigran od 17. do 23. maja.

Radulović će nastupiti u disciplinama 50 i 100 metara slobodnim stilom, kao i na 50 metara delfin.

On je kazao da je organizacija takmičenja u dosta izmjenjenom formatu, zbog epidemioloških mjera i da nije ni na približnom nivou kao Svjetsko prvenstvo iz 2017. godine.

"Još nijesmo uspjeli da odradimo niti jedan plivački ni kondicioni trening, a svim evropskim timovima je dozvoljen samo jedan trening dnevno. Ograničeno nam je i kretanje, isključivo na relaciji hotel - bazen. Primarni cilj mi je da ostvarim najbolji rezultat u disciplini 100 metara kraul, koja je na programu Evropskog prvenstva 18.maja. Učestvovaću i u trkama 50 delfin i 50 metara kraul, 20. odnosno 22. maja", kazao je Radulivić.

Gargović će se takmičiti u disciplinama 100 i 200 metara slobodnim stilom.

On je kazao da je spreman i da je kvalitetno radio u proteklom periodu u Kazanju, tokom boravka u FINA školi.

"Htio bih da se zahvalim VPSCG što mi je najprije omogućio da otputujem za Rusiju i radim u vrhunskim uslovima gdje sam uspio da oborim nekoliko crnogorskih rekorda", kazao je Gargović.

Predsjednik Vaterpolo plivačkog saveza Đuro Marić, kazao je da će novo rukovodstvo Saveza uložiti mnogo više sredstava za razvoj plivanja u Crnoj Gori.

On je podsjetio da će Crna Gora na Olimpijskim igrama imati dvije specijalne pozivnice, po jednu u muškoj i ženskoj konkurenciji.

"VPSCG će se u budućnosti maksimalno okrenuti razvoju plivanja u Crnoj Gori. To smo već u startu pokazali agažovanjem predstavnika plivanja u Upravnom odboru VPSCG, kao i izuzetno stručnim ljudima koji će biti na čelu Stručnog savjeta za plivanje", rekao je Marić.

On je naglasio da je cilj novog rukovodstva da plivanje podigne na znatno viši nivo.

"Prvi korak je već napravljen i to u nastupu naših reprezentativaca na seniorskom prvenstvu u Budimpešti. Prvi put naši plivači učestvuju na šampionatu Starog kontinenta i siguran sam da će dati sve od sebe da zabilježe što bolje rezultate, a ujedno će ovo takmičenje biti prilika da naši plivači u muškoj konkurenciji poprave vrijeme u borbi za Olimpijske igre", rekao je Marić.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније