Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

[ Izvor: Pobjeda ]

23. 06. 2021. 07:24 >> 07:28

GOJKOVIĆ

"Oslabljeni ulazimo u posljednju provjeru za OI"

Selektor Vladimir Gojković za finalni turnir Svjetske lige neće računati na najjači sastav. Golman Dejan Lazović i Vlado Popadić zbog povreda su ostali kod kuće, a pod znakom pitanja je i Đuro Radović. Ljevorukog igrača muče leđa, slične probleme ima Dimitrije Obradović.

Naši najbolji vaterpolisti juče su završili pripreme za reprezentacijom Italije i nastaviće put u Gruziju gdje će u subotu protiv SAD odigrati prvi meč na završnom turniru SL. Ekipi će se priključiti Aleksandar Ivović koji je zbog umora preskočio pripreme u Italiji.

“Sparingovali smo dva treninga, odigrali dvije zvanične utakmice, radili smo taktičke detalje – igrača više i manje, kao i obično. Pripreme sa Italijanima su bile korisne, žao mi je što nijesmo kompletni. Ivović je ostao kod kuće, potrošen je zbog teške sezone, nadam se da će doći u boljem stanju. Svjetsku ligu preskočiće Lazović i Popadić, a vidjećemo da li možemo da računamo na Dimitrija i Đura za kojeg nijesu velike šanse da se oporavi”,kazao je Gojković.

Mnogi igrači su još uvijek umorni, nedostajaće više svježine ,,ajkulama“ u Gruziji.

“Nijesmo još svježi, nećemo biti ni u Gruziji, probaćemo kroz te mečeve da se vratimo, a prije početka koliko bude moguće uradićemo oporavak. Čeka nas naporan turnir, šest utakmica, a mi radimo koliko možemo u ovom momentu. Pravimo procjene, nadam se sa malo grešaka”, kazao je on.

Gojković će za Tokio računati na 12 reprezentativaca i rezervu. Konkurencija je velika, pred selektorom i stručnim štabom su slatke i teške muke.

“Velika je i zdrava konkurencija. Imamo momke koji su se zimus pojavili i iskoristili šansu, imamo i one koji su nas doveli do toga da imamo šansu, a neki su se vratili. Sad je najslađe jer imamo kvalitet, ali kada se budu donosile odluke biće najteže”, jasan je selektor.

O konkurenciji u Tbilisiju Gojković kaže:

“Sparingovali smo sa Amerikancima. I oni će biti jači kao i mi za četiri igrača. Odlično su pokriveni na svim pozicijama i dobro vođeni. Čekaju nas Gruzija i Japan, grupa naizgled laka, ali izuzetno zahtjevna. Sve četiri ekipe idu u četvrtfinale i mislim da ćemo dobiti sliku mogućnosti za ono što je najvažnije za ovo ljeto”, zaključio je selektor.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније