Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

05. 08. 2021. 20:45 >> 20:46
4

KOMENTAR ŽIVALJEVIĆA

Bilo je uspona i padova, Gojković spasio vaterpolo

Tokom igara u Tokiju pao je i krov bazena u Igalu i taj, još jedan krah crnogorskog vaterpola, poslije nesrećnog, još nezavršenog bazena u Kotoru, pandan je razočaranju navijača nakon eliminacije reprezentacije u četvrtfinalu Olimpijskih igara.

Piše: Maksim Živaljević

Ništa od novog polufinala, zaboljela je i razlika u kvalitetu igre najboljih i naše selekcije. Bronza na posljednjem evropskom prvenstvu, odlične kvalifikacije u Roterdamu, nedavno osvojena Svjetska liga u Tbilisiju, gdje je upravo Grčka bila nadigrana, sve je zaboravljeno i to je razumljivo. To su emocije koje preovladaju, posebno kada je nacionalni tim na takmičenjima.

Međutim, ponašanje navijača, ali i onih drugih na raznim medijskim platformama, gdje se plasira mišljenje o svemu i svačemu poprima obrise linča, i najblaže rečeno nevaspitanog ponašanja. Ne zaslužuju to članovi crnogorske vaterpolo reprezentacija.

Vrijedno su trenirali ne samo ovo ljeto, povrede su doprinijele da ekipa ne bude kompletna. Da, nijesu dovoljno dobro igrali, vjerovatno su mogli bolje. Vladimir Gojković selektor je šest godina, zapao ga je finiš karijere zlate generacije i rudarski težak posao da posloži novu ekipu.

Rezultatski bilo je i uspona i velikih padova. Dogodio se i nesporazum sa Darkom Brguljanom.

I ako ne bude selektor nakon OI za nedovoljno upućene, Gojkovićev nasljednik imaće sa kim da gradi neku novu stazu uspjeha, najviše zahvaljujući pregnuću i znanju Vladimira Gojkovića.

Radom u Jadranu i potom u Savezu, spasio je crnogorski vaterpolo od pada koji se nazirao i zbog kojeg bi i samo učešće na OI bilo ogroman uspjeh.

To je istina, sve ostalo je lični doživljaj ili ambicija!

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније