Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

P.R. [ Mina ]

14. 09. 2021. 13:28 >> 13:29

EVROPSKO PRVENSTVO

Mlade "ajkule" u četvrtfinalu

Kadetska vaterpolo rerepzentacija Crne Gore, igrači do 17 godina, plasirala se u četvrtfinale Evropskog prvenstva na Malti.

Crnogorski vaterpolisti igrali su danas u trećem kolu sa Italijom 9:9 (3:1, 2:3, 2:3 i 2:2) i kao prvoplasirani u A grupi izborili četvrtfinale.

U prva dva kola slavili su protiv Ukrajine 26:6 i Holandije 8:7.

Crnogorska selekcija do izjednačenja i boda došla je golom golmana Andrije Bjelice pet sekundi prije kraja meča.

Izabranici trenera Milana Ćirovića tri puta imali su po dva gola prednosti, ali su u finišu morali da spašavaju bod, jer je Italija dva i po minuta prije kraja sa dva vcezana pogotka prvi put došla u vođstvo od 9:8.

Crna Gora je nakon prve četvrtine vodila 3:1, a prednost od dva gola imala i polovinom drugog dijela meča (4:2)

Početkom treće četvrtine bilo je 6:4, a pet minuta prije kraja crnogorski vaterpolisti bili su posljednji put u vođstvu (8:7)

Najefikasniji u crnogorskoj selekciji bio je Marko Bošković sa tri, Lazar Vukićević postigao je dva, a po gol Miloš Vukšić, Neđo Baštrica, Balša Vučković i Andrija Bjelica.

U italijanskoj selekciji najbolji je bio Lorenco Delakaza sa tri pogotka.

Trener Ćirović kazao je da je ostvaren sjajan rezultat i da je to nagrada za dobre partije na šampionatu.

"Ispunili smo glavni cilj, plasman u četvrtfinale, kojim smo obezbijedili plasman na Svjetsko prvenstvo naredne godine. Težak meč protiv favorizovane Italije, ali su momci još jednom pružili maksimum i pokazali kako se bori za državu", kazao je trener Ćirović.

Crna Gora će u četvrtfrinalu igrati sa boljim iz duela Grčke i Rumunije.

"Imamo dan pauze, da se dobro odmorimo i pripremo za četvrtfinale, gdje nas najvjerovatnije čeka Grčka. O njima je suvišno govoriti, favoriti su u tom meču, ali ono što sam siguran je da će momci dati i posljednji atom snage da naprave još veći rezultat", rekao je Ćirović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније