Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

24. 02. 2013. 13:59   >>  13:54 1

ŽRIJEB ZA SP

Perovića brine Španija

Selektor Ranko Perović smatra da je žrijeb za Svjetsko prvenstvo povoljan, ali da nije zadovoljan što će vaterpolo reprezentacija Crne Gore igrati u grupi sa domaćinom, Španijom.

Crna Gora je voljom žrijeba u Barseloni svrstana u grupu A u kojoj su još Španija, Grčka i Novi Zeland.

Katalonska prijestonica od 19. jula do 4. avgusta biće domaćin šampionata svijeta.

Perović je ponovio da mu nije mnogo važno sa kim je Crna Gora u grupi, već da je mnogo važnije sa kim će se ukrstiti u nokaut fazi.

"Sve je otvoreno i sve zavisi od nas. Moramo pobjeđivati i najjače ukoliko želimo da osvojimo medalju, ili da se plasiramo bar do polufinala", rekao je Perović agenciji MINA.

On je kazao da je žrijeb očekivan, ali da je volio da u grupi izbjegne domaćina.

"Očekivali smo ovakav žrijeb, malo je problem što je Španija domaćin. Sa svakim možemo da igramo, da ne kalkulišemo puno i tražimo put kroz našu dobru igru, a ne kroz žrijeb", rekao je Perović.

On je komentarišući činjenicu da prvi rival Crne Gore u nokaut fazi dolazi iz B grupe, u kojoj su Hrvatska, Kanada, Sjedinjene Američke Države i Južna Afrika, kazao da mu je najvažnije da njegovi izabranici igraju dobro.

"Meni je najvažnije da mi igramo dobro, a kroz dobru igru možemo da se suprostavimo bilo komje", rekao je Perović.

Grupu C čine Srbija, Mađarska, Australija i Kazahstan, dok su u D grupu svrstani Italija, Njemačka, Rumunija i Kazahstan.

"A i C grupa su teže, B i D malo lakše, ali to se poslije ukršta i sve je tu moguće. Ponovo sedam ili osam reprezentacija konkurioše za visok plasman. Nemam posebnmih želja, osim što bih volio da mi igramo na pravom nivou", rekao je Perović.

Crna Gora će u prvom kolu, 22. jula, igrati sa Grčkom, dva dana kasnije sastaće se sa Španijom, dok je za 26. jul zakazan duel sa Novim Zelandom.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније