Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

14. 01. 2014. 19:17   >>  21:09 3

SVJETSKA LIGA

"Ajkule" savladale i Njemačku

Vaterpolo reprezentacije Crne Gore pobijedila je večeras u Igalu selekciju Njemačke 13:10 (4:1, 2:3, 2:3 i 5:3), u utakmici trećeg kola C grupe kvalifikacija za Svjetsku ligu.

To je treći trijumf crnogorskih vaterpolista, koji su u prva dva kola bili bolji od Slovačke 13:11 i Italije 11:8.

Njemačka je doživjela drugi poraz u grupi.Poražena je i od Italije u Berlinu od Italije 12:7, a savladala je Slovačku 10:9.

Crna Gora je povela na startu 3:0, na kraju prve četvrtine vodila je 4:1, a početkom drugog dijela meča razlika je iznosila pet golova (6:1).

Serijom od pet uzastopnih pogodaka Njemačka je uspjela je da izjednači na 6:6, a potom i na 7:7.

Novo vođstvo crnogorskoj selekciji donio je Draško Brguljan (8:7), a na 9:7 povisio je Aleksandar Radović.

Njemačka je još jednom uspjela da zaostatak smanji na gol (9:8), ali su Saša Mišić i Radović sa dva pogotka riješili sve dileme oko pobjednika. Razlika je u finišu iznosila i četiri gola (13:9).

Najefikasniji u pobjedničkoj selekciji bili su Aleksandar Ivović i Aleksandar Radović sa po četiri pogotka, dva puta u listu strijelava upisao se Darko Brguljan, a po jednom Draško Brguljan, Saša Mišić i Nikola Murišić.

U njemačkoj selekciji najbolji je bio Heiko Nosek sa tri, po dva gola postigli su Julian Real i Pol Šiler, a po jedan Erik Bukovski, Hanes Glazer i Denis Ajdner.

Crnogorski vaterpolisti u četvrtom kolu, 11. februara, biće gost Slovačke.

(mina)

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније