Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

16. 01. 2014. 11:09 >> 11:09
2

LIGA BIVŠE SFRJ

Hrvati pozvali Srbe u Jadransku ligu

Hrvatski klubovi pristali su da u budućnosti igraju zajedničku ligu sa srpskim, čiji čelnici ističu da bi to bila sjajna i neophodna stvar.

Sve će biti mnogo jasnije poslije sastanaka u Beogradu 25. i 26. januara na kojem će Srbi, Hrvati i Crnogorci razgovarati o planu koji su pokrenuli krajem prošle godine, prenosi "B92".

Predsjednik Crvene zvezde Viktor Jelenić ističe da bi ta liga privukla sponzore, dok čelnik kragujevačkog Radničkog Jugoslav Vasović smatra da bi pomogla u razvoju vaterpola.

"To je sjajna stvar, liga bi ličila na šampionat SFRJ. To je dobro za vaterpolo, a evidetno je da oni ne mogu bez nas. Najvažnije je da privučemo sponzore, medije, naročito televiziju", naglašava Jelenić.

Sa Jelenićevim stavom slaže se i direktor Radničkog Kon Tikija Jugoslav Vasović:

"Najbolji klubovi ne smiju da misle samo na sebe, već i na ostale. Najrealnije su dvije lige od 8 klubova. Zašto, na primjer, Niš ne bi igrao sa splitskim Jadranom. Mislim da bi na ovaj način svi dobili. Ali, tek ćemo se dogovarati i, vjerujem, pronaći najbolje rješenje za sve", rekao je Vasović.

Nije sporno da je novo takmičenje i skupo, da bi se češće putovalo avionom, da je taksa za jednog sudiju 120 eura.

"Najvažnije je da pronađemo sponzore, da pokrijemo troškove sudija i makar 50 odsto putovanja. Za razvoj vaterpola, ovakva Liga je neophodna", dodao je čelnik Radničkog.

Potpredsjednik VSH Perica Bukić se zalaže za "Ligu 10", u kojoj je bi igrali najkvalitetniji klubovi i koja bi bila lišena "ključa". Prvi čovjek crveno-belih smatra da je rano govoriti o predlozima.

"Po našem mišljenju je bolje da se igraju dvije lige od po osam klubova, da bude ispadanja i ulazaka. Kvalitet može da bude presudan prve godine, a potom odlučuje rezultat".

Prvi korak je načinjen, a on je uvijek najvažniji, pa ćemo u skorijoj budućnosti vjerovatno imati regionalnu ligu u vaterpolu po uzoru na košarkašku koja postoji duže od decenije.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније