Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

24. 07. 2014. 15:10 >> 20:09
4

"AJKULE" PORUČILE

Protiv Srbije odlučuje jedna lopta

Uoči meča polufinala Evropskog prvenstva sa Srbijom, reprezentativac Crne Gore Mlađan Janović kazao je da očekuje izuzetno tešku utakmicu i da će odlučiti jedna lopta.

 

Janović očekuje da će u sjutrašnjem polufinalu, kada su „ajkule“ u pitanju, presuditi dobra odbrana, više nego napad.

„Bitno je da prelomimo utakmicu u posljednje dvije četvrtine. Srbiju za sada ne ide igrač više, ali mislim da će protiv nas da ih krene, pogotovo u početku, jer će biti velikih tenzija. Nakon toga, očekujem da naša fizička sprema, u posljednje dvije četvrtine, dođe do izražaja. Kod njih se vidi pad u odnosu na Dubai“, kazao je naš bek za sajt Vaterpolo saveza.

Komentarišući ubjedljiv poraz „ajkula“ od Srbije u Svjetskoj ligi, Janović je podsjetio da smo u tom meču bili bez tri standardna igrača.

„Srbija je bila u punom sastavu, a vjerovatno su htjeli da nam na neki način vrate ono za Barselonu. Mi smo u taj meč ušli bez pritiska, bez davanja nekog velikog otpora, jer je bilo realno da Srbija i Mađarska igraju finale'', kazao je Mlađan.

On je poručio da je našim reprezentativcima odmor od tri dana mnogo značio.

''Igrač više je bio dobar u prve tri utakmice, a onda protiv Italije, kad je najviše trebalo, nije bio kako treba. Ali, uspjeli smo da izvučemo remi, i da se odmorimo četiri dana. Odmor od tri dana ne mora da bude neka naša prednost, ali mnogo znači za ekipu kao što je naša. Mislim da će da presudi igrač više. Pokušaćemo i da postignemo neki lak pogodak, iz kontre ili sa centra, jer mislim da bi tako uspjeli da ih slomimo. Igraju manje vise odbranu kao i mi, pokretljivi su. Imaju dosta solucija, dosta situacija su riješili sa nezgodne strane. Naš hendikep je što nemamo ljevaka'', naveo je Janović.

On je naveo da se mnogo više se očekivalo od centra Srbije Duška Pijetlovića.

„Nikić je nekako uvijek bio u njegovoj sjenci. Sada je Pijetlović zakazao, više nego obično, a inače je jedan od najboljih centara na svijetu. Nikić ima bolji učinak, jer je dobio veću minutažu. Vidi se da im nedostaje Vanja Udovičić, jer je on bio lider ekipe. On je igrač koji je uspio da prelomi dosta utakmica. Igrao je agresivnu odbranu, u napadu se nije zaustavljao, imao je petlju da u odlučujućim momentima, kako u klupskom, tako i u reprezentativnom vaterpolu, preuzme odgovornost. Sad to pada na ostale igrače, koji na to nijesu navikli. Sjećate se naših utakmica protiv njih, uvijek je on postizao dva ili tri gola'', kazao je mlađi Janović.

Golman, Zdravko Radić je pružio odlične partije u pet mečeva grupe, i u polufinalu od njega se očekuje da bude na nivou.

''Kao i do sada, očekuje nas jaka utakmica, dosta neizvjesna. Znaju oni nas, znamo mi njih. Mislim da je Srbija bila favorit prije šampionata, ali su pokazali neke slabosti u svojoj igri. Sa druge strane, mi smo u usponu, pružamo dobre partije, tako da se nadam da ovo možemo izvući do kraja. Kako ide vrijeme, igramo sve bolje, nadam se da će odbrana biti jaka kao i do sada. Biće napeto, biće dosta tenzija. I oni i mi igramo vrhunsku odbranu. Mi u napadu da odigramo kao do sada na EP, ali ponavljam, presudiće odbrane'', rekao je Radić.

Perović: Nema tajni, odlučiće inspiracija

Selektor Ranko Perović kazao je da su utakmice sa Srbijom standardne na velikim takmičenjima.

"Non stop igramo jedni protiv drugih. Uglavnom, radi se o teškim, tvrdim, zahtjevnim utakmicama. Više fizički nego taktički se poznajemo jako dobro. Nekih velikih taktičkih iznenađenja ne može da bude. Po meni odlučiće trenutna inspiracija i bolja fizička sprema. U svakom slučaju sve je otvoreno, i možemo da igramo sa njima'', kazao je Ranko Perović.

Govoreći o igri Srbije, Perović je kazao da su momci Dejana Savića u četvrtfinalu protiv Grčke igrali dobro igrača više.

"Ali, ni to ne mora da znači ništa, jer se sve to može promijeniti u toku jedne utakmice. Moramo da budemo maksimalno oprezni na te neke njihove udarne igle. Prije svega mislim na Filipovića, Pijetlovića i Prlainovića. Moramo biti maksimalno koncentrisani, ne smijemo da im dajemo lake faulove na pet metara, jer su tada mnogo opasni. U ostalim segmentima igre možemo da im pariramo, kada su u pitanju plivanje i snaga tu smo izjednačeni. Ponavljam, moramo biti maksimalno koncentrisani od početka do kraja, da im ne dozvolimo da postižu lake golove'', istakao je Perović.

Maksim Živaljević, TVCG

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније