Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

11. 06. 2015. 23:59   >>  12. 06. 2015. 22:06

EVROPSKE IGRE

Vičević: Nije dobro što odmah igramo derbi

Crnogorske vaterpoliste u prvom meču na Evropskim igrama u Bakuu očekuje derbi grupe – od 17 sati i 30 minuta po našem vremenu, sastaju se sa Grčkom, koja je, po riječima selektora Mirka Vičevića, kandidat za zlato.

"Nije dobro što odmah igramo derbi, ali takav je raspored. Grci su jaki, najavljuju zlato, i to s pravom, jer imaju osmoricu koji igraju važnu ulogu u seniorskim ekipama. Izuzetno su talentovani i jaki. Imamo, međutim, rješenje za njih, dobili smo ih nedavno u Mađarskoj, mada oni, po mom mišljenju, tu utakmicu nisu igrali najbolje što mogu", kaže selektor Vičević, prenosi sajt COK-a.

Cilj juniorske vaterpolo selekcije u Bakuu je medalja, ne krije Vičević, koji je prije dvije godine, sa prethodnom juniorskom generacijom, postao evropski šampion.

"Želimo medalju, mada ne znam koliko je realno da sa svakog turnira mlađih selekcija donosimo odličja. DNK crnogorskog vaterpola su medalje i borba za njih, tako da uvijek idemo na najveći plasman", ističe Vičević.

Najveći rivali su, pored Grčke, Italija, Mađarska i Srbija.

"Ovih pet selekcija se izdvajaju, s tim da naravno ne smijemo otpisati Špance i Hrvate, kao ni Ruse. U svakom slučaju, biće veoma dobar i uzbudljiv turnir", ističe naš selektor.

Mulić na stazi

Demir Mulić danas u 12 sati i 30 minuta po našem vremenu izlazi na stazu u disciplini mountain bike - cross country.

Naš mladi biciklista startovaće kao 43. od 46 takmičara.

"Izuzetna je konkurencija, svi najbolji Evropljani su tu. Staza je dobra, ali će veliki problem svima predstavljati vjetar. Spreman sam da pružim maksimum, a u ovakoj konkurenciji, uspjeh bi bio ako bih bio u gornjoj polovini", kazao je Mulić, prenosi sajt COK-a.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније