Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

31. 07. 2015. 15:04 >> 14:55

PODIZATI FORMU

Perović: Idemo jednu po jednu utakmicu

"Ajkule" su odradile duel sa Japanom, sa treće pozicije idu u osminu finala gdje ih čeka selekcija Kazahstana, a potencijalni rival u četvrtfinalu izabranicima Ranka Perovića bila bi Hrvatska.

"Idemo jednu po jednu utakmicu. Prvo igramo sa Kazahstanom, dobra su selekcija, moramo biti maksimalno ozbiljni i protiv njih i onda čekamo duel četvrtfinala. Nije velika razlika između Grčke i Hrvatske. To su sve odlične ekipe, i Australija je jutros pokazala da je izvanredna selekcija. Ono što mi moramo je da podižemo formu, to smo radili danas u duelu sa Japanom, a onda i protiv Kazahstana da steknemo potrebnu sigurnost. Važno je da uđemo maksimalno spremni u meč četvrtfinala i da pokušamo da uđemo u polufinale. Što se tiče utakmice sa Japanom, moramo još neke stvari da popravimo. Ali, teško je protiv njih ocijeniti ekipu, jer igraju čudan vaterpolo, neobičan za nas... Ima zamjerki još, ali se nadam da će se slegnuti za mečeve eliminacione faze", kazao je Perović.

Debitant na velikim takmičenjima Nikola Murišić istakao je da je najvažnije što je upisana prva pobjeda u grpi, koja će pomoći da se ekipi digne samopouzdanje

"Vjerujem da će sada krenuti naše najbolje igre kad je najvažnije. Imamo dosta iskusnih igrača i vjerujem da ćemo meč protiv Kazahstana riješiti u našu korist. E sad četvrtfinale je jedna utakmica, Hrvatska je favorit, ali u takvim mečevima sve je moguće. Daćemo sve od sebe i pružit maksimum. Što se tiče lično mene, nijesam se još uvijek skroz oslobodio, nijesam zadovoljan svojim igrama. Potrudiću se da iz duela u duel pružam mnogo bolje partije", izjavio je Marušić, koji će naredne sezone igrati za rumunsku Steauu.

Selektor Perović je iskoristio duel sa Japanom da odmori najvažnije igrače, ali i da pruži šansu mlađima, među kojima je talentovani Aleksa Ukropina.

"Prva pobjeda u grupi koja nam je bila jako bitna za prolaz dalje. Imali smo taj kiks protiv Australije, ali idemo dalje... Sada nas čeka Kazahstan, a onda u četvrtfinalu Hrvatska što je najbitnija utakmica na šampionatu. Iskreno oni su kvalitetnija ekipa od nas, imaju zvučnija imena, ali to je jedna utakmica u kojoj je sve moguće. Veoma je lijepo debitovati za A reprezentaciju sa nepunih 17 godina. U prve dvije utakmice se nijesam naigrao ali su to bili dueli sa Srbijom i Australijom, sa dvije jake selekcije. Selektor mi je dao šansu protiv Japana, moglo je biti bolje. Nadam se da ću dobiti priliku u drugim utakmicama, ali i ako minutaža bude na malom nivou, ništa strašno, još uvijek nemam ni 17 godina", kazao je Ukropina.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније