Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

03. 08. 2015. 14:27 >> 14:19
14

PEROVIĆ UOČI HRVATSKE

"Poznajemo se dobro, možemo u polufinale"

Selektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore, Ranko Perović, prepustio je Hrvatskoj ulogu favorita u četvrtfinalnom duelu Svjetskog prvenstva u Kazanju, ali je poručio da ni naša selekcija nije bez šansi.

Na vaterpolo turniru u Kazanju danas je slobodan dan, a četvrfinala i mečevi za plasman od 9. do 16. mjesta na progoramu su sjutra.

Rival "Ajkula" u borbi za polufinale i opstanak u trci za neku od medalja je Hrvatska, a izabranici Ranka Perovića spremni su da odigraju najbolji meč do sada na šampionatu.

"Uvijek smo sa nekim ekipa koje su lošije od nas imali oscilacija, uvijek uđemo dosta lagano. A onda kad uđe voda u uši onda stisnemo i pokažemo da možemo. Protiv Hrvatske to ne smijemo da radimo. Ali, oni su mnogo veći motiv nego Kazahstan. Kao što sam juče rekao, protiv Kazahstana smo razmišljali na način da smo već kvalifikovani i odigrali smo prve dvije katastrofalne četvrtine. Međutim, hrabre posljednje dvije dionice. To toplo-hladno nam neće donijeti rezultat protiv Hrvatske, moramo mnogo jače da uđemo u meč, mnogo agresivnije, mnogo agresivnije", kazao je Perovi, prenosi sajt VPSCG.

Poručio je da je to neki recept za dobar rezultat i da se dobro poznajemo sa Hrvatima.

"Nekih većih iznenađenje ne bi trebalo da bude. Neka oni budu favoriti, ali ni mi nijesmo bez šansi. Imali smo priliku da igramo sa njima na pripremama, gdje smo pokazali da možemo da se nosimo sa Hrvatskom. To iziskuje odličnu partiju sa naše strane koju smo na momente pokazivali u dosadašnjem dijelu šampionata, u većem dijelu je nijesmo imali. U svakom slučaju Hrvatska je ogroman motiv za nas, ogroman je motiv i prolazak u polufnale. Svjesni smo da nije isto igrati za medalju i za plasman od 5. do 8. mjesta. Jedan ogroman motiv da budemo pravi kada bude najpotrebnije", poručio je naš selektor.

Crnogorski vaterpolisti nijesu blistali u dosadašnjem dijelu šampionata. Na startu su poraženi od Srbije (11:8), zatim su jedva izvukli remi sa Australijom (5:5), a u posljendjem meču u grupi očekivano je nadigran Japan (16:10). U osmini finala eliminisali su Kazahstan (12:8), ali su otpor Kazahstanaca slomili tek u drugom poluvremenu.

S druge strane, Hrvati su imali lak raspored u grupi. "Barakude" su savladali Kanadu 12:7, potom Brazil 10:9 i na kraju Kinu 17:1, i tako zauzeli prvo mjesto i obezbiojedili direktan prolaz u četvrtfinale.

Perović smatra da je možda bolje što smo imali teži put do plasmana u osam najboljih selekcija, pošto možemo izvući pouke i uvidjeti koji segmenti igre nijesu štimali.

"Svaka ekipa ima neki svoj kvalitet, svaka ekipa ima svoje šanse. Ko bude staloženiji, mirniji i koncentrisaniji to će donijeti prevagu. Oni imaju jako puno kvaliteta ali ni oni ne blistaju. Možda neka dobra stvar iz ovoga što smo mi odigrali do sada, je da oni ne mogu da izvuku neke stvari korisne za njih. Nadam se da bi sjutra trebali da budemo najbolji do sada. Mi smo prošle godine u Budimpešti bili prvi u grupi i odmorni smo čekali mečeve eliminacije, pa eto kako se završilo. Ne znam baš da li je to prednost, ili da je više prednost to što si pod stresom, da si non stop u takmičarskom ritmu. Sve će se sjutra pokazati, mislim da su šanse pola-pola", zaključio je Perović.

Aleksandar Ivović, jedan od igrača od kojih se očekuje da sjutra predvodi Crnu Goru do velikog rezultata, kazao je da će do okršaja sa Hrvatima pogledati gdje su griješili i da posebno treba popraviti igru u odbranu.

"Nema nikakvih tajni između nas. Izuzetno dobro poznajemo njihove igrače, dosta nas igra sa njihovim reprezentativcima po evropskim klubovima. Dakle, tu nema nekih velikih nepoznanica. Suvišno je govoriti koliko četvrtfinalne utakmice znače. Ili ideš da se boriš za medalju ili da se boriš za plasman od 5. do 8. mjesta što mi u ovom trenutku nikako ne bi željeli. Ako se osvrenemo na ovo dosadašnje što smo uradili, ekipa nije zadovoljna, zna da može bolje. Do utakmice sa Hrvatskom ćemo da pogledamo gdje smo griješili. Pogotovo moramo odbranu da popravimo, primamo dosta golova od ekipa koje nijesu našeg kvaliteta. Protiv Hrvatske to ne bi smjeli da dozvolimo", istakao je Ivović.

On je naglasio da se ne smije ponoviti igra iz prve dvije četvrtine meča protiv Kazahstana.

"Hrvatska je jako iskusna ekipa, aktuelni su olimpijski prvaci. Ako ponovimo igru kao protiv Kazahstana onda nemamo šta da tražimo. Najbitnija je ta neka naša želja i motivacija, koja sjutra sigurno neće faliti. Sjećate se 2013. Godine i Barselone kada nijesmo bili favoriti protiv Srbije u četvrtfinalu, ali smo odigrali jednu fenomenalnu utakmicu. Nadamo se da ćemo to ponoviti sjutra", poručio je Ivović.

On je kazao da ih ohrabruje što i Hrvatska ne igra na očekivanom nivou.

"Moramo da pokušamo da utakmicu uvedemo u egal. Oni su favoriti, ne treba da se lažemo na papiru su bolja reprezentacija od nas. Ne smijemo da dozvolimo da se odvoje na početku, da im unesemo malo nervoze, vidjeli ste protiv Brazila da kad im ne ide dobro, da gube konce. Postaju tada malo nervozni, idu na neki ishitrene šuteve, i to ćemo pokušati da iskoristimo", dodoa je.

Meč sa Hrvatskom na programu je u utorak od 16 sati i 30 minuta po našem vremenu, uz direktan prenos na TVCG2. Takođe, tekstualni prenos možete pratiti na Portalu RTCG.

Ako "ajkule" savladaju Hrvatsku, u polufinalu, u četvrtak, sastaće se sa pobjednikom duela Grčka – Australija.

Raspored četvrtfinala:

MEČ 1 - 16:30h Hrvatska - CRNA GORA

MEČ 2 - 17:50h Grčka – Australija

MEČ 3 - 19:10h Mađarska – Italija

MEČ 4 - 20:30h Srbija – SAD

Raspored polufinala (6.avgust):

MEČ 1 – MEČ 2

MEČ 3 – MEČ 4

Пратите нас на

Коментари14

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније