Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

06. 08. 2015. 22:22   >>  23:09 12

VATERPOLO KLASIK U FINALU

Srbija i Hrvatska za titulu prvaka svijeta

Vaterpolisti Srbije i Hrvatske igraće u finalu Svjetskog prvenstva u ruskom Kazanju.

Srbija se plasirala u finale ubjedljivim trijumfom nad Italijom - 10:6 (4:0, 4:2, 1:2, 1:2).

Srbi su bili favoriti pred današnji duel, ali bilo je teško očekivati da će rutinski savladati "azure".

Izabranici Dejana Savića su na startu bili furiozni, poveli 4:0 i do kraja bez problema držali u minusu rivala, koji je u četvrtfinalu izbacio svjetskog prvaka Mađarsku.

Srbija je dominantno došla do finala, meč je riješila praktično u prvom poluvremenu. Italijani su za dvije četvrtine uspjeli da postignu samo dva gola, a da prime čak osam. U drugom poluvremenu, "delfini" su rutinski sačuvali prednost, dok su se "azuri" mučili da makar smanje razliku.

Najefikasniji u timu Srbije danas bio je Stefan Mitrović sa tri postignuta gola, dok je Andrea Fondeli imao dva pogotka za Italiju.

Hrvati su u prvom polufinalnom duelu, nakon velike drame u finišu regularnog dijela meča, savladali Grčku na peterce.

Nakon 32. minuta velike borbe u bazenu bilo je 10:10 (3:1, 2:3, 3:2, 2:4), ali Hrvati su bili bolji na peterce (5:3).

Tokom čitavog meča Hrvatska, aktuelni olimpijski šampion, bila je u prednosti, najveću prednost od tri razlike imala je u drugoj četvrtini kada je vodila sa 4:1 i 5:2, ali Grčka se nije predavala i uvijek je uspijevala da smanji na gol razlike.

Kada su Hrvati poveli 10:8 na 2 i po minuta do kraja utakmice, činilo se da je otpor "Helena" konačno slomljen, grčki vaterpolisti su pola minuta kasnije smanjili na 10:9, a 27 sekundi prije kraja sa igračem više pogodili za prvo izjednačenje i izborili peterce.

Međutim, u penal seriji ih sreća nije pratila, tačnije, Hrvati su bili nepogrješivi.

Svih pet hrvatskih izvođača bili su uspješni, dok je golman "barakuda" Josip Pavić odbranio udarac najboljeg grčkog strijelca Fountoulisa i odveo Hrvatsku u finale.

Po dva gola za Hrvatsku tokom utakmice postigli su Lončar, Muslim, Sukno i Obradović, a po jednom su pogodili Joković i Bukić. Za Grčku je trostruki strijelac bio Vlačopoulos, a Fountoulis se u strijelce upisao dva puta.

Finale se igra u subotu od 21 sat.

Srbija i Hrvatska su nedavno igrali u finalu još jednog velikog takmičenja. Borili su se za zlato na turniru Svjetske lige u Bergamu, a taj duel je pripao reprezentaciji Srbije (9:6).

I bronzani ide na OI

Plasmanom u finale, "barakude" su izborile direktan pasman na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru naredne godine. Mjesto na OI obezbijediće i osvajač bronze, pošto se u finale plasirala Srbija, koja je direktan učesnik Olimpijskih igara kao pobjednik Svjetske lige.

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније