RTCG - Radio Televizija Crne Gore - Nacionalni javni servis :: Vaterpolo http://www.rtcg.me/sport/vaterpolo/rss.html me http://www.rtcg.me/img/logo.png RTCG - Radio Televizija Crne Gore - Nacionalni javni servis :: Vaterpolo http://www.rtcg.me/sport/vaterpolo/rss.html Pobjede Jadran Carina i Primorca http://www.rtcg.me/sport/vaterpolo/231070/pobjede-jadran-carina-i-primorca.html Vaterpolisti Jadran Carina i Primorca ostvarili su pobjede u 14. kolu Triglav Regionalne A1 lige. ]]>

Hercegnovski tim savladao je večeras u Šapcun istoimeni domaći tim 10:6 i upisao 11. pobjedu ove sezone.

Ekipu trenera Vladimira Gojkovića do pobjede vodio je Đuro radović sa tri, dok su po gol manje postigli Vlado Popadić i Marko Petković.

U ekipi Šapca, koja je doživjela deveti poraz, najbolji je bio Marko Janković sa dva pogotka.

Primorac je u Budvi slavio protiv POŠK-a 13:7 i prekinuo seriju od osam utakmica bez trijumfa.

Najefikasniji u pobjedničkom timu, koji je upisao treći trijumf, bio je Dušan Matković je sa četiri, dok je gol manje postigao Damir Crepulja.

]]>
Sat, 16 Feb 2019 21:25:00 +0100 Vaterpolo http://www.rtcg.me/sport/vaterpolo/231070/pobjede-jadran-carina-i-primorca.html
Filipović najbolji, Ivović četvrti u Evropi http://www.rtcg.me/sport/vaterpolo/230925/filipovic-najbolji-ivovic-cetvrti-u-evropi.html Kapiten reprezentacije Srbije i igrač Pro Reka Filip Filipović izabran je danas, četvrti put, za najboljeg vaterpolistu Evrope, u izboru Evropske plivačke federacije (LEN). Crnogorski reprezentativac Aleksandar Ivović osvojio 13,4 odsto glasova i četvrto mjesto. ]]>

U anketi LEN-a učestvovali su predstavnici saveza, vaterpolo komiteta i panela.

Filipović je osvojio ubjedljivo najveći procenat glasova - 46,3 odsto.

Dani Lopez iz Španije je drugi sa 17,9 odsto glasova, Grk Janis Funtulis treći sa 16,4, dok je Crnogorac Aleksandar Ivović osvojio 13,4 odsto glasova.

Prošle godine Filipović je izabran za najboljeg igrača Evropskog prvenstva u Barseloni.

 

]]>
Fri, 15 Feb 2019 13:48:00 +0100 Vaterpolo http://www.rtcg.me/sport/vaterpolo/230925/filipovic-najbolji-ivovic-cetvrti-u-evropi.html
Jelenić: Čekamo mišljenje UO regionalne lige http://www.rtcg.me/sport/vaterpolo/230838/jelenic-cekamo-misljenje-uo-regionalne-lige-.html Predsjednik Vaterpolo saveza Srbije Viktor Jelenić rekao je da se čeka mišljenje Upravnog odbora regionalne lige, a ne Hrvatskog saveza, povodom zahtjeva da srpski klubovi iz bezbjednosnih razloga ne igraju utakmice u Splitu, poslije napada na vaterpoliste Crvene zvezde. ]]>

"Nijesmo mi uputili pismo kolegama iz Hrvatke već Upravnom odboru Povjereništva takmičenja. U Upravnom odboru su predstavnici svih saveza, klubova učesnika takmičenja. Voljeli bismo da čujemo i njihovo mišljenje i ne želim ništa da prejudiciram", rekao je Jelenić za sajt Saveza.

On je reagovao na dopis Hrvatskog saveza u kome se navodi da zahtjev da srpski klubovi ne igraju u Splitu nije ostvariv i da taj zahtjev "ukazuje na prekid saradnje i istupanje iz regionalne lige".

"Hrvatski savez reaguje na način na koji reaguje. Meni je daleko važnije da je reagovala LEN iako nema nikakve ingerencije nad ovim takmičenjem. Šta bi bilo da se ovo dogodilo a da je LEN nadležna. Mi smo prelazili preko nekih stvari, bilo je odvrtanja šrafova na točkovima autobusa, napadnuta su djeca u Zagrebu i samo smo sada tražili da ne igramo u Splitu i okolini. HVS je uzeo pravo da presuđuje a mi zapravo čekamo stav Upravnog odbora lige. Više ne želimo da tolerišemo takve događaje jer su protiv sporta, ali i što je važnije ugrožavaju bezbjednost sportista", rekao je Jelenić.

Petorica huligana napala su 9. februara vaterpoliste Zvezde u Splitu, uoči utakmice s Mornarom u regionalnoj ligi. Jedan od vaterpolista je skočio u vodu, utakmica je otkazana, a ekipa se odmah vratila u Beograd.

]]>
Thu, 14 Feb 2019 21:26:00 +0100 Vaterpolo http://www.rtcg.me/sport/vaterpolo/230838/jelenic-cekamo-misljenje-uo-regionalne-lige-.html
Zahtjev srpskih klubova nije ostvariv http://www.rtcg.me/sport/vaterpolo/230744/zahtjev-srpskih-klubova-nije-ostvariv-.html Hrvatski vaterpolo savez (HVS) izrazio je danas žaljenje nakon što su Vaterpolo savez Srbije (VSS) i srpski klubovi poručili da iz bezbjednosnih razloga ne žele da igraju u Splitu i okolini do kraja sezone i naveo da je neprihvatljiv prijedlog da se sve utakmice hrvatskih klubova igraju u gostima. ]]>

Iz HVS-a su dodali da njihov zahtjev nije ostvariv što jedino ukazuje na prekid saradnje i njihovo istupanje iz regionalne lige, prenosi agencija Hina.

"Zahtjev i zaključak VSS i tamošnjih klubova nažalost, u praksi nije moguć što jedino ukazuje na prekid saradnje i njihovo istupanje iz zajedničke vaterpolo lige", navodi se u saopštenju HVS.

"Duboko vjerujemo da se rješavanju situacije moglo drugačije pristupiti, posebno nakon zvaničnog dopisa Policijske uprave Splitsko-dalmatinske kojim se jamči bezbjednost svim budućim učesnicima vaterpolo nadmetanja, a koje je upućeno Povjerenstvu za takmičenje", poručili su iz HVS-a u saopštenju koje je potpisao potpredsjednik i izvršni direktor Perica Bukić.

Iz HVS-a su poručili da je njima potpuno neprihvatljiva predložena solucija da se sve utakmice hrvatskih klubova (Jadran, Mornar BS, POŠK, Jug CO, Solaris, Zadar 1952 i Galeb MR) igraju u gostima.

"Izražavajući još jednom žaljenje i apsolutnu osudu incidenta koji se dogodio u Splitu, moram naglasiti i da je potpuno nemoguće ostvariti zahtjev VSS. Kada bih karikirao, da bismo udovoljili njihovim zahtjevima morali bismo sagraditi olimpijski bazen u Gospiću koji je prvi veći grad udaljen više od 200 kilometara od Splita. Stoga se odluka VSS o neigranju u Dalmaciji može iščitati nažalost jedino kao njihovo odustajanje od RVL", poručio je Bukić.

"Smatram da nije u duhu partnerskih i sportskih odnosa donositi ovakve radikalne odluke bez ikakve prethodne konsultacije s ostalim savezima članicama RVL, a prije svega s HVS-om kao direktno uključenim", dodao je on.

Bukić je naglasio da ako, VSS istraje u namjeri da više ne žele igrati u Dalmaciji, očigledno je da liga u dosadašnjem formatu više neće egzistirati.

"Regionalna vaterpolo liga je, podsjećam, stvorena na zajedničku inicijativu i u svetlu zajedničkih interesa, te kako smo je formirali jednako tako je možemo i prekinuti", poručili su iz HVS-a.

Vaterpolo savez Srbije (VSS) i srpski klubovi danas su uputili dopis Upravnom odboru Regionalne lige u kojem ističu da iz bezbjednosnih razloga ne žele da igraju u Splitu i okolini od 200 kilometara do kraja sezone.

"Nažalost, taj napad huligana bio je motivisan etničkom mržnjom, što u svakom slučaju predstavlja najteži mogući vid nasilja. Samo pukom srećom po sve nas, taj napad se nije završio tragičnim ishodom", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je "ohrabrujuća brza reakcija hrvatske policije i to što su svi relevantni faktori u Hrvatskoj, politički i sportski, osudili incident".

Kao zaključak donet je jedinstven stav svih srpskih klubova, da do kraja ove sezone ne učestvuju na sportskim borilištima u gradu Splitu, kao i sportskim borilištima koji se nalaze na udaljenosti manjoj od 200 kilometara od Splita iz bezbjednosnih razloga.

]]>
Wed, 13 Feb 2019 22:59:00 +0100 Vaterpolo http://www.rtcg.me/sport/vaterpolo/230744/zahtjev-srpskih-klubova-nije-ostvariv-.html
Srpski klubovi neće u Split i okolinu http://www.rtcg.me/sport/vaterpolo/230717/srpski-klubovi-nece-u-split-i-okolinu.html Vaterpolo klubovi iz Srbije odlučili su da su da ne igraju mečeve Regionalne lige u Splitu i okolini, zbog teškog incidenta, koji se dogodio u subotu u Splitu, kada su napadnuta trojica igrača Crvene zvezde. ]]>

"Donesen je jedinstven stav svih srpskih klubova, učesnika RVL da do kraja tekuće sezone ne učestvuju na sportskim borilištima u gradu Splitu, kao i sportskim borilištima koji se nalaze na udaljenosti manjoj od 200 kilometara od Splita iz bezbjednosnih razloga", navodi se u saopštenju Vaterpolo saveza Srbije.

Član UO Vaterpolo saveza Hrvatske i povjerenik Regionalne lige Milivoj Bebić smatra da je riječ o ishitrenoj odluci.

"Iznenađen sam ishitrenom reakcijom srpskog saveza. I mi ćemo vrlo brzo poslati saopštenje jer liga traje i nema vremena za čekanje. Svaki incident treba osuditi, što smo uostalom i učinili, i takvi incidenti koji nemaju veze sa sportom ne bi smjeli da utiču ni na ono što se događa na bazenu, niti na prijateljske odnose sportista", rekao je Bebić za 24sata.hr.

U prvoj Regionalnoj ligi nastupaju tri kluba iz Splita - Jadran, Mornar i POŠK.

]]>
Wed, 13 Feb 2019 19:14:00 +0100 Vaterpolo http://www.rtcg.me/sport/vaterpolo/230717/srpski-klubovi-nece-u-split-i-okolinu.html
"Pokušavao sam samo da spasim živu glavu" http://www.rtcg.me/sport/vaterpolo/230442/pokusavao-sam-samo-da-spasim-zivu-glavu.html Golman vaterpolista Crvene zvezde Alesandro Kralj pokazao je na konferenciji za medije ranu na nozi, koju mu je nožem nanio jedan od huligana u Splitu. ]]>

Kako je rekao, samo je pukom srećom sačuvao živu glavu jer se napadač okliznuo.

"Kada je konobar u kafiću gdje smo sjeli vidio ispod jakne Zvezdin grb, prišao je i rekao kakav je to grb i prijeteći rekao bolje pokrij to. Mislio sam da je šala, potom smo prešli u drugi kafić u trenutku dok sam gledao u telefon prišli su momci sa strane. Krenuli su udarci, spala mi je jakna i ostao sam na sred rive u Zvezdinoj trenerci", ispričao je crnogorski vaterpolo golman.

Kako je naveo, pokušavao je samo da spasi živu glavu.

"Ostala su mi dva mobilna u kafiću, nije problem polomljen nos, koliko neke druge stvari... Imam ćerku od četiri mjeseca, ženu... Rekao sam da sam Crnogorac, branio se tim riječima u afektu, a u isto vrijeme govorio ko sam i šta sam da znaju ako me ubiju, koga su ubili. Trčao sam, kada sam vidio jednog da ide na mene nožem, na sreću okliznuo se i samo me zakačio po nozi. Kad sam shvatio da nemam izbora, jedino rješenje mi je bilo da skočim u vodu. Poslije mi je i policija rekla da sam dobro uradio. Tada su krenuli da me gađaju kamenicama, vikali da skidam sve sa sebe. Najviše me zaboljelo što su me poslije vređali obični ljudi", naveo je Kralj.

On je odgovorio i kritičarima zbog toga što je rekao da je Crnogorac.

"Mislio sam na dijete, ženu i samo sam htio da se spasem", ispričao je Kralj.

]]>
Mon, 11 Feb 2019 15:34:00 +0100 Vaterpolo http://www.rtcg.me/sport/vaterpolo/230442/pokusavao-sam-samo-da-spasim-zivu-glavu.html
Poraz Primorca u Beogradu http://www.rtcg.me/sport/vaterpolo/230297/poraz-primorca-u-beogradu.html Vaterpolisti Primorca poraženi su večeras u Beogradu od Partizana 9:7, u utakmici 13. kola Triglav A1 Regionalne lige. ]]>

To je deseti poraz kotorskog tima, koji je u dosadašnjem dijelu regionalnog takmičenja ostvario i dva trijumfa i remi.

Partizan su do trećeg trijumfa vodili Lazar Vićković, Nikola Radulović i Nikola Radonjić sa po dva gola

U kotorskom timu dvostruki strijelac bio je Dimitrije Kriještorac.

Pobjedu je juče ostvario hercegnovski Jadran, koji je u Igalu savladao Mladost 13:10.

]]>
Sat, 9 Feb 2019 21:25:00 +0100 Vaterpolo http://www.rtcg.me/sport/vaterpolo/230297/poraz-primorca-u-beogradu.html
Rekonstrukcija obradovala plivače i vaterpoliste http://www.rtcg.me/sport/vaterpolo/230282/rekonstrukcija-obradovala-plivace-i-vaterpoliste.html Vijest da će zatvoreni bazen "Nikša Bućin" u Kotoru do kraja godine biti rekonstruisan obradovala je članove plivačko-vaterpolo klubova Primorac i Kataro, koji gotovo dvije godine, treniraju u susjednim opštinama. ]]> Nakon duge tenderske procedure, 18. februara biće nastavljena sanacija bazena, za šta je izdvojeno 8 miliona eura.

Nevenka Macan, TVCG

]]>
Sat, 9 Feb 2019 20:12:00 +0100 Vaterpolo http://www.rtcg.me/sport/vaterpolo/230282/rekonstrukcija-obradovala-plivace-i-vaterpoliste.html
"Ajkule" u drugom šeširu http://www.rtcg.me/sport/vaterpolo/230268/ajkule-u-drugom-sesiru.html Vaterpolisti Crne Gore nalaze se u drugom šeširu pred žrijeb za Svjetsko prvenstvo. ]]>

Pored "ajkula" u šeširu su još Španija, Hrvatska i Brazil.

U prvom šeširu su Srbija, Australija, Mađarska i Njemačka, treći čine Grčka, SAD, Italija i Nozi Zeland, dok su u četvrtom Južna Afrika, Kazahstan, Japan i Koreja.

Žrijeb će se održati tokom finalnog turnira evropskog dijela Svjetske lige koji je na programu od 5. do 7. aprila.

]]>
Sat, 9 Feb 2019 16:53:00 +0100 Vaterpolo http://www.rtcg.me/sport/vaterpolo/230268/ajkule-u-drugom-sesiru.html
Vaterpolisti Zvezde napadnuti u Splitu, Crnogorac skočio u more http://www.rtcg.me/sport/vaterpolo/230265/vaterpolisti-zvezde-napadnuti-u-splitu-crnogorac-skocio-u-more.html Četvorica vaterpolista Crvene zvezde napadnuti su danas na spiltskoj Rivi u jednom kafiću, prenose hrvatski portali. ]]>

Kako se navodi, njima su u jednom kafiću prišli hiligani i zatražili da skinu klupske majice, a do većeg sukoba nije došlo, pošto su trojica vaterpolista pobjegla, a jedan je skočio u more.

Srpski mediji prenose da su među napadnutima Miloš Maksimović i crnogorski golman Aleksandar Kralj koji je skočio u more.

Vaterpolisti Crvene zvezde danas bi u Splitu trebalo da igraju protiv Mornara, ali je nakon ovog skandala meč odložen.

"Primili smo dojavu, po izlasku na mjesto događaja nijesmo zatekli napadače, a momka koji je skočio u more smo prevezli do hotela da se presvuče i u toku je razgovor u kojem ćemo utvrditi detalje", poručili su iz splitske policije.

]]>
Sat, 9 Feb 2019 16:42:00 +0100 Vaterpolo http://www.rtcg.me/sport/vaterpolo/230265/vaterpolisti-zvezde-napadnuti-u-splitu-crnogorac-skocio-u-more.html
Jadran prekinuo seriju Mladosti http://www.rtcg.me/sport/vaterpolo/230210/jadran-prekinuo-seriju-mladosti.html Vaterpolisti Jadran Carina pobijedili su večeras u Igalu lidera šampionata, zagrebačku Mladost 13:10, u utakmici 13. kola Triglav Regionalne lige. ]]>

Crnogorski prvak revanširao se rivalu za poraz u Zagrebu i upisao deseti trijumf ove sezone.

Mladost je doživjela prvi poraz u dosadašnjem dijelu takmičenja, nakon 11 pobjeda i remija.

Hercegnovski tim do pobjede vodili su Vlado Popadić, Đuro Radović i Konstantin Averka sa po tri, dok su po dva gola postigli Vladan Spaić i Marko Petković.

U ekipi Mladosti po tri puta u listu strijelaca upisali su Kozmin Radu i Miloš Ćuk, dok je Ivan Buljubašić meč završio sa dva gola.

Drugi crnogorski predstavnik, kotorski Primorac, biće sjutra gost Partizana (19).

]]>
Fri, 8 Feb 2019 21:45:00 +0100 Vaterpolo http://www.rtcg.me/sport/vaterpolo/230210/jadran-prekinuo-seriju-mladosti.html
Jadran izgubio u Dubrovniku, Primorac u Budvi http://www.rtcg.me/sport/vaterpolo/229544/jadran-izgubio-u-dubrovniku-primorac-u-budvi.html Vaterpolisti Jadran Carina poraženi su večeras u Dubrovniku od Juga 14:7 (1:0, 4:1, 6:3 i 3:3), u utakmici 12. kola Triglav Regionalne lige. ]]>

To je treći poraz crnogorskog prvaka ove sezone, u kojoj je ostvario i devet pobjeda.

Nekadašnji prvak Evrope, koji je istim rezultatom (14:7) dobio i prvi međusobni duel u Igalu, zabilježio je osmi trijumf u dosadašnjem dijelu takmičenja.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Hrvoje Benić sa četiri gola.

U ekipi Kadran Carina, Konstantin Averka postigao je dva, a po gol Nilo Radović, Vlado POpadić, Filip Gardašević, Vladan Spaić i Marko Petković.

Vaterpolisti Primorca poraženi su večeras u Budvi od Mornara iz Splita 12:11.

To je deveti poraz kotorskog tima, koji ove sezone ima i dva trijumfa i remi.

Mornar je do šestog trijumfa došao golom Marka Eleza 27 sekundi prije kraja.

Elez je mel završio sa četiri gola, dok se jednom manje u listu strijelaca upisao Slavko Ćalić.

Po dva gola za Primorac postigli su Damir Crepulja, Nikola Pavlićević i Goran Grgurević.

]]>
Sat, 2 Feb 2019 20:25:00 +0100 Vaterpolo http://www.rtcg.me/sport/vaterpolo/229544/jadran-izgubio-u-dubrovniku-primorac-u-budvi.html
"Imamo za čim da žalimo" http://www.rtcg.me/sport/vaterpolo/229087/imamo-za-cim-da-zalimo.html Selektor Vladimir Gojković istakao je da "ajkule" imaju za čim da žale, ali da je ipak zadovoljan izdanjem svojih izabranika u minimalnom porazu od Italije. ]]>

"Znali smo da će biti jako teško, ali smo bili mnogo bolji nego u Podgorici u prvom meču sa njima. Sem tog početka, imali smo igru, nažalost neke stvari nijesmo iskoristili. Dosta brzo su se vratili kada smo se odlijepili na 7:4. I na kraju smo imali nekoliko prilika sa igračem više, nekoliko lopti je ostalo na liniji, blago su nam prošla ta dva šuta. Imamo za čime da žalimo, ali mislim da smo odigrali dobar meč. Pokazujemo da idemo na gore, da se podižemo i da imamo prostora da igramo sa najboljim ekipama", kazao je Gojković.

Aleksandar Ivović je rekao da ovakvi mečevi mogu samo da koriste našim mladim igračima.

"Možemo da budemo zadovoljni sa ovim što smo prikazali. Za ova dva dana koliko smo bili zajedno u Palermu mislim da smo odlično analizirali Italijane. Nijesu imali čime da nas iznenade. Očekivali smo presing po cijelom terenu, imali smo neke akcije kako da riješimo te situacije, kako da zaustavimo njihove najbolje šutere. Napravili smo im velike probleme, imali smo 7:4, vratili su se sa par lakih golova koje nijesmo smjeli da dozvolimo. Jedino je to bila neka greška večeras, jer takve ne smiju da se dešavaju na ovakvim mečevima. Ambijent predivan, utakmica do samog kraja neizvjesna. Ovakvi mečevi mogu samo da koriste našim mladim igračima, koji bi trebalo da u budućnosti nose igru crnogorske selekcije", rekao je Ivović.

]]>
Tue, 29 Jan 2019 21:30:00 +0100 Vaterpolo http://www.rtcg.me/sport/vaterpolo/229087/imamo-za-cim-da-zalimo.html
Crna Gora, nakon drame, poražena od Italije http://www.rtcg.me/sport/vaterpolo/229084/crna-gora-nakon-drame-porazena-od-italije-.html Vaterpolisti Crne Gore poraženi su večeras od Italije u Palermu 11:10, u meču trećeg kola kvalifikacija za plasman na finalni turnir Svjetske lige. ]]>

Italija je tako nanijela prvi poraz našoj selekciji i preuzela prvo mjesto u grupi.

Italijani su dobili prvu četvrtinu (4:2), da bi "ajkule" sjajno odigrale u drugom periodu i taj dio igre dobile 3:0 za preokret (5:4).

U trećoj četvrtini naša selekcija je imala tri gola viška 7:4, ali je Italija već do kraja tog dijela igre vratila stvari u egal (7:7).

U odlučujućoj četvrtini, Crna Gora je u dva navrata imala minimalno vođstvo, ali je finiš pripao "azurima", koji su preokrenuli. 

Odlućujući pogodak postigao je Frančesko De Fulvio.

Crna Gora je imala posljednji napad, ali je lopta pogodila prečku sekund prije kraja meča.

Di Fulvio je bio najefikasniji u pobjedničkoj selekciji sa pet golova.

U reprezentaciji Crne Gore najbolji je bio Aleksandar Ivović sa pet, dok su po gol postigli Draško Brguljan, Marko Petković, Vlado Popadić, Vladan Spaić i Dragan Drašković.

Po dvije najbolje selekcije iz četiri grupe plasiraće se u treću rundu kvalifikacija, a taj turnir će se održati od 5. do 7. aprila i njegov organizator će biti naknadno određen.

Pobjednik Svjetske lige u sezoni 2018/19. osiguraće plasman na Olimpijske igre 2020. godine u Tokiju.

]]>
Tue, 29 Jan 2019 20:33:00 +0100 Vaterpolo http://www.rtcg.me/sport/vaterpolo/229084/crna-gora-nakon-drame-porazena-od-italije-.html
"Ajkule" u Palermu sa Italijom http://www.rtcg.me/sport/vaterpolo/228986/ajkule-u-palermu-sa-italijom.html Vaterpolo reprezentacija Crne Gore igraće danas u Palermu sa Italijom utakmicu četvrtog kola grupe C FINA/LEN Svjetske lige, u Evropa kup kvalifikacijama. ]]>

Prvi međusobni duel u Podgorici pripao je crnogorskoj selekciji nakon peteraca 11:8. Utakmica je u regularnom toku završena 8:8.

Obje selekcije upisale su još po pobjedu protiv Francuske. Crnogorski vaterpolisti slavili u gostima 13:9, a Italija pred svojim navijačima 12:3.

"Italija je izuzetno zahtjevan protivnik, vidjeli ste koliko smo se mučili u Podgorici, i na koliko težak način smo došli do pobjede. Tada im je falio jedan centar, a sada su u najjačem sastavu", istakao je selektor vaterpolo reprezentacije Vladimir Gojković.

Gojković danas neće moći da računa na Mlađana Janovića koji je otpao u posljednjem trenutku zbog bolesti.

Duel u Palermu počeće u 19 sati.

]]>
Tue, 29 Jan 2019 09:29:00 +0100 Vaterpolo http://www.rtcg.me/sport/vaterpolo/228986/ajkule-u-palermu-sa-italijom.html
Protiv Italije otpao Mlađan Janović http://www.rtcg.me/sport/vaterpolo/228915/protiv-italije-otpao-mladjan-janovic.html Vaterpolo reprezentacija Crne Gore odradila je jutros prvi trening u Palermu pred nastavak takmičenja u FINA/LEN Svjetskoj ligi, u Evropa kup kvalifikacijama. ]]>

Rival u četvrtom kolu grupe C je Italija, selekcija koju smo u Podgorici savladali nakon peteraca 11:8. Odlučujući meč za prvo mjesto koje donosi i lakšeg rivala u četvrtfinalu završnog turnira Evropa kupa.

"U tom prvom meču kod kuće vidjeli smo šta nas očekuje u duelima sa Italijom. Biće jako težak meč, oni će sigurno uraditi sve na domaćem terenu i u jednom sjajnom ambijentu, da dođu do pobjede koja će im obezbijediti prvo mjesto i lakšeg protivnika u četvrtfinalu. Nijesmo favoriti, ali sigurno da ćemo dati sve od sebe da odigramo dobro i zabilježimo rezultat koji će nam donijeti prvo mjesto. Spremićemo se dobro za ovaj kratak period. Ove ekipe se jako dobro poznaju, odigrali smo dosta utakmica u prošlosti, tako da ne može biti nekih većih iznenađenja. Motivacija nama neće nedostajati, biće jako dobra utakmica, i nadam se da ćemo mi izaći kao pobjednici", kazao je Nikola Murišić.

Zbog bolesti u posljednjem trenutku otpao je Mlađan Janović.

"Biće mnogo težak meč, pogotovo što se igra na njihovom bazenu gdje igraju jako dobro, agresivan vaterpolo. Vjerujem da će biti utakmica neizvjesna do samog kraja, pokušaćemo da izvučemo dobar rezultat, daćemo sve od sebe da osvojimo prvo mjesto pred četvrtfinale. Vratio se Bodegas koji dosta znači njihovoj igri. Međutim, to ne treba da utiče na nas, treba samo da gledamo sebe, da se dobro pripremimo, damo maksimum, pa ćemo vidjeti na kraju za šta će to dovoljno biti. U posljednjem trenutku otpao je Mlađan zbog bolesti. Veliki hendikep jer se zna koliko Mlađan znači ekipi. Ali, mi koji smo tu potrudićemo se da nadomjestimo njegov izostanak i ostvarimo dobar rezultat", poručio Vladan Spaić.

Meč se igra u utorak od 19 sati.

Na spisku su: Dejan Lazović, Draško Brguljan, Dragan Drašković, Marko Petković, Đuro Radović, Vlado Popadić, Mlađan Janović, Bogdan Đurđić, Aleksandar Ivović, Vladan Spaić, Uroš Čučković, Nikola Murišić, Slaven Kandić i Jovan Sarić.

Tabela grupe C:

1. Crna Gora 2-0, 6 bodova

2. Italija 1-1, 3 boda

3. Francuska 0-2, 0 bodova

Rezultati i raspored:

1. kolo: Crna Gora - Italija 11:8

2. kolo: Italija - Francuska 12:3

3. kolo: Francuska - Crna Gora 9:13

4. kolo: 29. januara Italija - Crna Gora

5. kolo: 19. februar Francuska - Italija

6. kolo: 12. mart Crna Gora - Francuska

]]>
Mon, 28 Jan 2019 14:20:00 +0100 Vaterpolo http://www.rtcg.me/sport/vaterpolo/228915/protiv-italije-otpao-mladjan-janovic.html
Pobjeda Jadrana, poraz Primorca http://www.rtcg.me/sport/vaterpolo/228750/pobjeda-jadrana-poraz-primorca.html Vaterpolisti Jadran Carina ostvarili su pobjedu, dok je Primorac upisao poraz u 11. kolu Triglav Regionalne A1 lige. ]]>

Hercegnovski tim savladao je večeras u Igalu beogradsku Crvenu zvezdu 10:7 i ostvario sedmu uzastopnu, ukupno devetu pobjedu u dosadašnjem dijelu regionalnog takmičenja.

Ekipu trenera Vladimira Gojkovića do pobjede vodio je Konstantin Averka sa četiri, Marko Petković postigao je dva, a po gol Đuro Radović, Vladan Spaić i Uroš Vučurović.

U beogradskom timu najbolji je bio ušan Vasić sa tri gola.

Kotorski Primorac poražen je u Splitu od Jadrana 19:8.

To je osmi poraz kotorskog tima, koji je u dosadašnjem dijelu takmičenja ostvario i dva trijumfa

]]>
Sat, 26 Jan 2019 22:01:00 +0100 Vaterpolo http://www.rtcg.me/sport/vaterpolo/228750/pobjeda-jadrana-poraz-primorca.html
Gojković objavio spisak za Italiju http://www.rtcg.me/sport/vaterpolo/228624/gojkovic-objavio-spisak-za-italiju.html Selektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore, Vladimir Gojković saopštio je spisak igrača za meč sa Italijom, u četvrtom kolu grupe C FINA/LEN Svjetske lige, u Evropa kup kvalifikacijama. ]]>

Utakmica će biti odigrana 29. januara u Palermu.

Prvi duel u Podgorici pripao je crnogorskoj selekciji nakon peteraca 11:8, nakon što je u regularnom dijelu bilo 8:8.

Gojković računa na 14 igrača.

Na spisku su: Dejan Lazović, Draško Brguljan, Dragan Drašković, Marko Petković, Đuro Radović, Vlado Popadić, Mlađan Janović, Bogdan Đurđić, Aleksandar Ivović, Vladan Spaić, Uroš Čučković, Nikola Murišić, Slaven Kandić i Jovan Sarić.

Gojković je kazao da je Italija izuzetno zahtjevan protivnik, navodeći da su gosti u Podgorici nastupili nekompletni.

"Mučili smo se u Podgorici i na težak način došli do pobjede. Tada im je falio jedan centar, a sada su u najjačem sastavu. Kako sada stvari stoje i mi ćemo biti kompletni. Trenutno to je najjači sastav, sem Alekse Ukropine koji tek sada počinje da igra. Znamo otprilike sve šta nas očekuje u Palermu, koliko će biti teško. Bićemo dva dana tamo pred utakmicu, pokušaćemo da se dobro pripremimo, organizujemo i da izvučemo što bolji rezultat", kazao je selektor Gojković.

]]>
Fri, 25 Jan 2019 17:38:00 +0100 Vaterpolo http://www.rtcg.me/sport/vaterpolo/228624/gojkovic-objavio-spisak-za-italiju.html
Jadran srušio OSC http://www.rtcg.me/sport/vaterpolo/228395/jadran-srusio-osc.html Vaterpolisti Jadran Carina pobijedili su večeras u Igalu mađarski OSC iz Budimpešte 11:10 (0:3, 6:3, 4:3 i 1:1), u prvoj utakmici polufinala Eurokupa. ]]>

Jadran je očajno odigrao uvodnu dionicu, pa su gosti nakon osam minuta imali ubjedljvu prednost 3:0. Novljani su reagovali u drugoj četvrtini, pa je na velikom odmoru bilo neriješeno 6:6.

U nastavku je naš tim u dva navrata imao dva pogotka prednosti, ali je na kraju pobijedio sa minimalnih 11:10.

Đuro Radović je predvodio Jadran sa tri gola, a Kanstantin Averka je postigao dva.

Na drugoj strani najefikansiji je bio Erdelji sa četiri gola, tri je dodao Manherc.

Revanš je 27. februara u Budimpešti.

]]>
Wed, 23 Jan 2019 19:28:00 +0100 Vaterpolo http://www.rtcg.me/sport/vaterpolo/228395/jadran-srusio-osc.html
Jadran Carine u Igalu protiv OSC Budimpešte http://www.rtcg.me/sport/vaterpolo/228285/jadran-carine-u-igalu-protiv-osc-budimpeste.html Vaterpolisti Jadran Carina igraće večeras u Igalu protiv OSC Budimpešte prvu utakmicu polufinala Eurokupa. ]]>

Jadran je sezonu na evropskoj sceni počeo u kvalifikacijama za Ligu šampiona, ali se, nakon poraza u plej-of rundi, preselio u Eurokup.

U četvrtfinalu eliminisao je kotorski Primorac.

Mađarski predstavnik plasman među osam najboljih izborio je preko turnira u Rijeci i Sirakuzi, a u četvrtfinalu bio je uspješniji od španske Terase.

Duel u Igalu počeće u 18 sati.

Revanš je na programu 27. februara u Budimpešti.

U drugom polufinalu, sjutra u 20 sati, igraće Marsej i Ortiđa.

]]>
Wed, 23 Jan 2019 08:17:00 +0100 Vaterpolo http://www.rtcg.me/sport/vaterpolo/228285/jadran-carine-u-igalu-protiv-osc-budimpeste.html