RTCG - Radio Televizija Crne Gore - Nacionalni javni servis :: Vaterpolo http://www.rtcg.me/sport/vaterpolo/rss.html me http://www.rtcg.me/img/logo.png RTCG - Radio Televizija Crne Gore - Nacionalni javni servis :: Vaterpolo http://www.rtcg.me/sport/vaterpolo/rss.html Pobjeda Jadran Carina u Španiji http://www.rtcg.me/sport/vaterpolo/191512/pobjeda-jadran-carina-u-spaniji.html Vaterpolisti Jadran Carina pobijedili su večeras španski Sabadelj 10:8, u utakmici sedmog kola B grupe Lige šampiona. ]]>

Crnogorski prvak upisao je četvrti trijumf i ostao u trci za četvrto mjesto.

Savladao je i njemački Špandau 11:5, holandski Alfen 14:7 i rumunsku Steauu 8:4, dok je neriješeno igrao sa mađarskim Egerom 4:4.

Poražen je u duelima sa Pro Rekom 15:5 i Solnoka 14:6.

Najefikasniji u hercegnovskom timu bio je Dragan Drašković sa tri, dok su po gol manje postigli Aleksa Ukropina i Vladan Spaić.

Po jednom ulistu strijelaca upisali su se Danil Merkulov, Đuro Radovići Marko Petković.

U španskom timu bolji od ostalih bio je Johanes Miler sa tri gola.

]]>
Tue, 23 Jan 2018 20:35:00 +0100 Vaterpolo http://www.rtcg.me/sport/vaterpolo/191512/pobjeda-jadran-carina-u-spaniji.html
Primorac srušio Budvu, na korak od opstanka http://www.rtcg.me/sport/vaterpolo/191206/primorac-srusio-budvu-na-korak-od-opstanka.html Vaterpolisti Primorca savladali su Budvu 11:7 i napravili veliki korak ka opstanku u regionalnoj A1 ligi. ]]>

Kotoranima je ovo treći trijumf (nakon devet odigranih kola) i sada imaju šest bodova više u odnosnu na posljednjeplasiranu Budvu.

Budva ima tri poena i nalazi se na tri od zone baraža.

Primorac je furioznom igrom u drugom dijelu slomio otpor rivala. Taj dio igre Kotorani su dobili sa 7:2.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Damir Crepulja sa četiri gola, Antonio Petrović i Dušan Matković su postigli po tri, a pogodio je i Marko Gopčević.

Na drugoj strani, Boris Popović je bio najbolji sa dva pogotka.

]]>
Sat, 20 Jan 2018 20:48:00 +0100 Vaterpolo http://www.rtcg.me/sport/vaterpolo/191206/primorac-srusio-budvu-na-korak-od-opstanka.html
Jadran bez problema sa Primorjem http://www.rtcg.me/sport/vaterpolo/191125/jadran-bez-problema-sa-primorjem.html Vaterpolisti Jadran Carina lako i ubjedjljivo su savladali Primorje u gostima 16:7, u meču 8. kola regionalne A1 lige. ]]>

Jadran je furiozno odigrao na početku i poveo sa 3:0.

Primorje je potom prišlo u tri navrata na minus dva (3:1, 4:2, 6:4), ali je Jadran opet "dodao gas", pa je sredinom trećeg dijela stigao do ubjedljivih sedam golova prednosti 12:5.

Sve do kraja bilo je rutinsko odrađivanje posla za tim Vladimira Gojkovića.

Jadran su nosili Marko Petković, Filip Gardašević i Ukropina sa po tri gola. Po dva su dodali Merkulov i Radović, a po jednom su se u listu strijelaca upisali Vlado Popadić, Dimitrije Kriještorac i Drašković.

]]>
Fri, 19 Jan 2018 21:35:00 +0100 Vaterpolo http://www.rtcg.me/sport/vaterpolo/191125/jadran-bez-problema-sa-primorjem.html
Katić: Jadranu novca kao lani http://www.rtcg.me/sport/vaterpolo/190890/katic-jadranu-novca-kao-lani.html Hercegnovska lokalna vlast saopštila je će finasijska podrška Opštine Vaterpolo klubu Jadran Carine, biti ista kao i prethodne godine, te da nema riječi o opstrukciji. ]]>

Novčana podrška koju Vaterpolo klub Jadran dobija od lokalne samouprave nije dovoljna i stanje u klubu je alarmantno, saopštili su danas predstavnici kluba na konferenciji za novinare.

Predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić, odgovorio je, da pomoć klubu za ovu godinu neće biti ništa manja nego što je bila prethodne.

"Tačnije, biće ista. Prošle godine je Jadran rebalansom umjesto 150 hiljada dobio 135, ali treba da se zna i da je budžet opštine bio planiran na 21 milion, te da je realizacija iznosila 14 miliona. To znači da bi Jadran, da smo gledali realizaciju budžeta, za 2017. trebalo da dobije 90 hiljada", naveo je Katić.

Prvi čovjek Herceg Novog kazao je da je VK Jadran imao apsolutnu podršku Opštine HN u prethodnih šest mjeseci.
“To kažem iz razloga da finansijske kartice govore da je za prvh šest mjeseci od strane redovnog finansiranja za VK Jadran izdvojeno 25 hiljada eura, a onda od kada smo mi na vlasti 100 ili 105 hiljada. Pa vidite kakav je naš odnos prema Jadranu i prema čitavom kolektivu", rekao je Katić.

Kaže i da je riječ o odgovornom odnosu lokalne uprave.

“Imamo i sredstva koja smo namjenski opredjeljivali za uslove korišćenja bazena, gdje dolazimo do još 120 hiljada eura. Što znači da je za prethodnu godinu iz budžeta opštine Herceg Novi za VK Jadran opredijeljeno 250 hiljada. Rebalansom je Jadranu uplaćeno 90 odsto onog što je predviđeno, dok je ostalim sportskim kolektivima uplaćeno 70 odsto. Zato ne vidim razlog da se bune, da govore da nemaju saradnju sa lokalnom upravom”, navodi Katić u reagovanju.

Ove godine sva sportska udružena u Herceg Novom se nalaze u budžetu kao jedna stavka, što, kako kaže Katić, znači da nema privilegovanih.

“Za ovu godinu su predviđena ista sredstva kao prethodne, samo što nisu u pitanju posebna sredstva kao do sada", kaže Katić.

Navodi i da je obaveza lokalne uprave da afirmiše i finansira amaterske sportske klubove - mlade selekcije, kadete, pionire.

“Kada pričamo o Jadranu, pričamo o profesionalnom klubu i upravo ta sredstva koja dobija Jadran treba da budu usmjerena na razvoj prije svega omladinskih selekcija, za potrebe i plivača i vaterpolista... Uz sredstva iz lokalne samouprave, Jadran naplaćuje i članarine za svu djecu koja učestvuju u plivanju i vaterpolu, tako da se i na taj način finansira. Ima i obavezu da obezbijedi sponzorstva, tu je i Ministarstvo sporta koje treba da prepozna da ima evroligaša, pa da vidimo kolika su i ta sredstva... Lokalna uprava je u skladu s mogućnostima, iako je zatekla dugovanja, ispratili Jadran u prethodnoj godini, a čak smo i u ovoj odobrili dio novca koji su tražili za putovanja...", zaključio je Katić.

]]>
Wed, 17 Jan 2018 18:10:00 +0100 Vaterpolo http://www.rtcg.me/sport/vaterpolo/190890/katic-jadranu-novca-kao-lani.html
Alarmatno stanje u Jadranu http://www.rtcg.me/sport/vaterpolo/190867/alarmatno-stanje-u-jadranu.html Novčana podrška koju Vaterpolo klub Jadran dobija od lokalne samouprave nije dovoljna i stanje u klubu je alarmantno, saopštili su predstavnici kluba na konferenciji za novinare. ]]>  

Prema budžetu, usvojenom na posljednjem zasjedanju lokalnog parlamenta, trebalo je da Jadran dobije 150.000 eura. Rebalansom iznos je umanjen na 135.000, od čega nije isplaćeno 3.900 eura.

To znači da je klub dobio skoro 20 hiljada eura manje nego što je bilo planirano budžetom. Pored toga, ni ukupan iznos sredstava za održavanje bazena nije uplaćen, prenosi Radio Jadran.

"Uz nebrigu čelnika Opštine kada je riječ o finansijama, klubu nije odgovoreno ni na šest dopisa i poziva upućenih predsjedniku, Stevanu Katiću i predstavnicima lokalne uprave", kazali su čelnici VK Jadran na konferenciji za novinare.

Kako je kazao predsjednik kluba, Đuro Marić, u klubu su svjesni da lokalna uprava ne može u potpunosti da pokrije troškove Jadrana, niti obaveze koje Jadran ima, ali je bilo za očekivati da ta podrška bude na nivou gradova u okruženju, koji nemaju ni približno ostvarene rezultate kao PVK Jadran Carine.

U klubu smatraju da je riječ o opstrukciji, ali da razloge treba tražiti u lokalnoj upravi.

]]>
Wed, 17 Jan 2018 15:20:00 +0100 Vaterpolo http://www.rtcg.me/sport/vaterpolo/190867/alarmatno-stanje-u-jadranu.html
Svi igrači ostavili dobar utisak http://www.rtcg.me/sport/vaterpolo/190791/svi-igraci-ostavili-dobar-utisak.html Selektor veterpolista Crne Gore Vladimir Gojković bio je zadovoljan nakon pobjede nad Rumunijom u preliminarnoj fazi Svjetske lige. ]]>

"Ajkule" su večeras u Budvi bile ubjedljive u duelu sa Rumunijom, upisavši pobjedu od 13:2.

"Moramo biti zadovoljni. Prilaz utakmici je bio onakav kakav treba da bude kada se igra za reprezentaciju. Svi su dali doprinos, svih 13 igrača je ostavilo dobar utisak, što je izuzetno važno jer je riječ o mladoj ekipi. Bilo je nevjerovatnih promašaja na početku, ali se vidjelo da imamo igru. Konačan rezultat je dobar, čak i bolji od očekivanog", izjavio je Gojković.

Naravno, kako je rekao, ima stvari koje se moraju popraviti.

"Zadovoljan sam kada stvaramo šanse, ali nije dobro ovoliko da promašujemo. Na jačoj utakmici sigurno bi bili kažnjeni. Ipak, moramo imati u vidu da su momci umorni, većina je došla nakon klupskih obaveza u Ligi šampiona. Sezona je naporna, igra se veliki broj utakmica. Nije sve to lako izdržati, a ovoj ekipa treba veliki broj utakmica da bi rasla", rekao je selektor Crne Gore.

Slijedi Euro kup, pa revanš sa Srbijom.

"Nadam se da ćemo u Palermu imati sve igrače na raspolaganju. Pokušaćemo da se revanširamo Srbiji za poraz u Nišu. Vjerujem da imamo šansi. To su veliki mečevi, sa rivalima koji su kvalitetniji od nas i iz tih duela možemo izaći samo bolji", dodao je Gojković.

]]>
Tue, 16 Jan 2018 21:00:00 +0100 Vaterpolo http://www.rtcg.me/sport/vaterpolo/190791/svi-igraci-ostavili-dobar-utisak.html
"Ajkule" razbile Rumuniju http://www.rtcg.me/sport/vaterpolo/190782/ajkule-razbile-rumuniju.html Vaterpolisti Crne Gore u 3. kolu grupe A preliminarnog dijela Svjetske lige savladali su u Budvi selekciju Rumunije, sa ubjedljivih 13:2. ]]>

To je prva pobjeda „ajkula“ nakon startnog poraza od Srbije 7:4, dok je Rumunija takmičenje završila sa dva poraza.

Odlučujući meč za prvo mjesto izabranici Vladimira Gojkovića odigraće pred svojim navijačima 20. marta sa Srbijom.

Crna Gora – Rumunija 13:2 (1:0, 2:0, 3:2, 7:0)

Igrač više: Crna Gora 8 (5), Rumunija 8 (0)

Crna Gora: Lazović, Dr. Brguljan, Đurđić, Petković 1, Vidović 2, Đ. Radović 1, Drašković 2, Ukropina 1, Ivović 2, Mišić 2, Čučković 1, Murišić 1, Kandić.

Rumunija: Tik, Radu, Negrean, Fulea, Teohari, Prioteasa, Đeorđesku 1, Kjoveanu, Antipa, Oanta, Giban 1, Vančik, Abruban.

]]>
Tue, 16 Jan 2018 19:27:00 +0100 Vaterpolo http://www.rtcg.me/sport/vaterpolo/190782/ajkule-razbile-rumuniju.html
"Ajkule" danas protiv Rumunije http://www.rtcg.me/sport/vaterpolo/190698/ajkule-danas-protiv-rumunije.html Crnogorski vaterpolisti odigraće večeras protiv Rumunije u Budvi utakmicu 3. kola grupe A preliminarne runde Svjetske lige. ]]>  

Crna Gora je u prvom kolu bila slobodna, dok je u drugom u Nišu poražena od Srbije 7:4. Rumunija je na startu poražena od Srbije 12:3.

Utakmica na bazenu “Dragan Trifunović” u Budvi igra se od 18 sati, uz prenos na TVCG 1. 

„Ajkule“ su radile u punom sastavu, a kako ističe Draško Brguljan spremni su da godinu otvore pobjedom.

]]>
Tue, 16 Jan 2018 09:20:00 +0100 Vaterpolo http://www.rtcg.me/sport/vaterpolo/190698/ajkule-danas-protiv-rumunije.html
Brguljan: Bolji smo od Rumuna http://www.rtcg.me/sport/vaterpolo/190638/brguljan-bolji-smo-od-rumuna.html Vaterpolo reprezentativac Crne Gore, Draško Brguljan ističe da su "ajkule" bolje od Rumunije, ali i da se to treba pokazati u bazenu. ]]>

Vaterpolisti Crne Gore odradili su jutarnji trening pred sjutrašnji meč sa Rumunijom u Budvi u okviru 3. kola grupe A preliminarne runde Svjetske lige.

"Ajkule" su radile u punom sastavu, a kako ističe Draško Brguljan spremni su da godinu otvore pobjedom.

"Drago mi je što smo se ponovo skupili. Imaćemo još jedno okupljanje u februaru pred start Evropa kupa. Za nas je mnogo bolje da se češće okupljamo zbog stvaranja atmosfere oko reprezentacije. Ovo je dobra prilika da godinu otvorimo pobjedom, siguran sam da smo bolji od Rumuna. Naravno, to treba pokazati u bazenu. Nadam se dobroj igri i pobjedi", kazao je Brguljan i dodao:

"Protiv Srbije nijesmo imali dovoljan broj igrača, prije svega mislim na 2-3 starija reprezentativca, neke igrače klubovi nijesu puštili. U tom duelu je samo Spajić bio centar, sada imamo dva centra. Bolji smo od Rumuna, i očekujem pobjedu."

Trenirali su: Dejan Lazović, Draško Brguljan, Bojan Banićević, Marko Petković, Stefan Vidović, Đuro Radović, Dragan Drašković, Aleksa Ukropina, Aleksandar Ivović, Saša Mišić, Uroš Čučković, Bogdan Đurđić, Nikola Murišić, Slaven Kandić.

Pored selektora Gojkovića u stručnom štabu su još treneri Zoran Ivanovski i Miodrag Matković, zatim doktor Predrag Dabović i fizioterapeut Ivan Borović.

Crna Gora je u prvom kolu bila slobodna, dok je u drugom u Nišu poražena od Srbije 7:4. Rumunija je na startu poražena od Srbije 12:3.

Utakmica na bazenu “Dragan Trifunović” u Budvi igra se u sjutra od 18 sati sa prenosom na TVCG 1.

]]>
Mon, 15 Jan 2018 14:58:00 +0100 Vaterpolo http://www.rtcg.me/sport/vaterpolo/190638/brguljan-bolji-smo-od-rumuna.html
Ubjedljiv poraz Jadrana http://www.rtcg.me/sport/vaterpolo/190468/ubjedljiv-poraz-jadrana.html Vaterpolisti Jadran Carina poraženi su od Solnoka u Igalu 14:6, u meču 6. kola Lige šampiona. ]]>

Naš tim je upisao drugi neuspjeh, nakon poraza od Pro Reka u prošlom kolu (5:15).

Mađarski tim je održao čas vaterpola Novljanima, u jednom trenutku je vodio sa gotovo nestvarnih 10:0. Crnu seriju Jadrana u napadu prekinuo je Gardašević u trećoj četvrtini.

Solnok je u finišu "povukao ručnu", što su izabranici Vladimira Gojkovića iskoristili da ublaže poraz.

Prlainović i Fulop predvodili su Mađare sa po tri pogotka, dok je na drugoj strani najefikasniji bio Merkulov sa dva.

]]>
Sat, 13 Jan 2018 19:26:00 +0100 Vaterpolo http://www.rtcg.me/sport/vaterpolo/190468/ubjedljiv-poraz-jadrana.html
Gojković: Izbor bolji nego pred Srbiju http://www.rtcg.me/sport/vaterpolo/190441/gojkovic-izbor-bolji-nego-pred-srbiju.html Selektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore Vladimir Gojković saopštio je spisak od 14 igrača za meč trećeg kola grupe A preliminarnog dijela Svjetske lige sa selekcijom Rumunije. ]]>

Na spisku su: Dejan Lazović, Draško Brguljan, Bojan Banićević, Marko Petković, Stefan Vidović, Đuro Radović, Dragan Drašković, Aleksa Ukropina, Aleksandar Ivović, Saša Mišić, Uroš Čučković, Bogdan Đurđić, Nikola Murišić, Slaven Kandić.

"Ovaj put izbor je bolji nego pred Srbiju, imamo dosta zdravih igrača, nemaju problema sa povredama kao pred taj duel. Nadam se da će tako biti i do utakmice, da ćemo moći da računamo na sve igrače. Imamo obavezu da odigramo kvalitetan meč, sa imperativom pobjede. Želimo da slavimo i da ostanemo u trci za prvo mjesto sa Srbijom do kraja grupne faze takmičenja'', kazao je Gojković.

Pored selektora Gojkovića u stručnom štabu su još treneri Zoran Ivanovski, Miodrag Mirović i Miodrag Matković, zatim doktor Predrag Dabović i fizioterapeut Ivan Borović.

Crna Gora je u prvom kolu bila slobodna, dok je u drugom u Nišu poražena od Srbije 7:4. Rumunija je na startu poražena od Srbije 12:3.

Utakmica na bazenu “Dragan Trifunović” u Budvi igra se u utorak 16. januara od 18 sati, uz prenos na TVCG.

]]>
Sat, 13 Jan 2018 12:39:00 +0100 Vaterpolo http://www.rtcg.me/sport/vaterpolo/190441/gojkovic-izbor-bolji-nego-pred-srbiju.html
Pobjeda Primorca, poraz Budve http://www.rtcg.me/sport/vaterpolo/190194/pobjeda-primorca-poraz-budve.html Vaterpolisti Primorca ostvarili su pobjedu, dok je Budva doživjela poraz u osmom kolu Triglav Regionalne A1 lige. ]]>

Primorac je u Budvi savladao splitski POŠK 8:4.

Kotorski tim do druge pobjede vodili su Damir Crepulja i Antonio Petrović sa po tri gola.

U splitskom timu najbolji je bio Marin Delić sa dva gola.

Budva je u Splitu izgubila od Jadrana 13:7 i upisala sedmi poraz.

Pobjedu je upisao i hercegnovski Jadran, koji je u Igalu savladao Mornar 8:4.

]]>
Wed, 10 Jan 2018 22:13:00 +0100 Vaterpolo http://www.rtcg.me/sport/vaterpolo/190194/pobjeda-primorca-poraz-budve.html
Poraz Katara u Šapcu http://www.rtcg.me/sport/vaterpolo/190186/poraz-katara-u-sapcu.html Vaterpolisti Katara poraženi su večeras u Šapcu od istoimenog domaćeg tima 12:5, u utakmici osmog kola Triglav Regionalne A2 lige. ]]>

Kotorski tim doživio je četvrti poraz ove sezone, u kojoj ima i po dva trijumfa i remija.

Ekipu Šapca do petog trijumfa vodio je Mihajlo Repanocić sa tri gola. U kotorskom timu najbolji je bio Nebojša Vušković sa četiri gola, dok se jednom u listu strijelaca upisao Dragan Marković.

Kataro će u narednom kolu, 27. januara, ugostiti Valjevo.

]]>
Wed, 10 Jan 2018 19:45:00 +0100 Vaterpolo http://www.rtcg.me/sport/vaterpolo/190186/poraz-katara-u-sapcu.html
Najbolji na takmičenju "Olimpijske nade" http://www.rtcg.me/sport/vaterpolo/188934/najbolji-na-takmicenju-olimpijske-nade.html Mladi vaterpolisti Jadrana Carine i ove godine su najuspješniji u regionalnom takmičenju “Olimpijske nade” u ukupnom poretku, čime su već šest godina najbolji klub u ovom izuzetno jakom takmičenju. ]]>

Jadranaši su ove godine osvojili prvo mjesto u najmlađoj uzrasnoj kategoriji – za igrače rođene 2006. godine, te druga mjesta u kategorijama igrača rođenih 2005. i 2002. godine. Treće mjesto je osvojeno u kategoriji 2004. godište, a četvrto u kategoriji 2000. godišta.

Drugo mjesto u konačnom plasmanu zauzela je ekipa JUG-a CO iz Dubrovnika, a za njim slijede kotorski klubovi Primorac, pa VA Cattaro.

"Izuzetno nas raduje i služi za ponos rezultat u ovogodišnjim Olimpijskim nadama, posebo činjenica da smo šestu godinu najuspiješnija ekipa ovog takmičenja. To prije svega potvrđuje kontinuitet kvalitetnog, stručnog i obimnog rada, kog sporovodimo sa našim mlađim kateorijama. Ovi rezulati podtvrđuju kako nije slučajnost da čak 8 od 13 osvajača zlatne medalje na juniorskom Evropskom prvenstvu budu iz našeg kluba, te da na svim pripremama omladinskih reprezentacija brojčano dominiraju Jadranaši", kazao je za Radio Jadran, direktor kluba, Miloš Mračević.

On je ubijeđen da su ostvareni rezultati dodatan podstrek kako mladim vaterpolistima, tako i trenerima da u narednim takimičenjima koja već startuju početkom februara naredne godine postignu bolje rezultate.

Ovo regionalno takmičenje i ove godine okupilo je najbolje klubove iz Crne Gore i dubrovačke regije. Takmičenje je organizovano u pet uzrasnih kategorija, po sistemu turnira na kojima su ekipe odmjerile snage u direktnim duelima. Od pet turnira po dva su odigrana u Dubrovniku i Herceg Novom, a jedan u Budvi.

Pored standardnih učesnika takmičenja, klubova iz Crne Gore: Budve iz Budve, Primorca i VA Cattaro iz Kotora i Jadrana Carine iz Herceg Novog, te Jug-a CO iz Duborvnika u ovoj sezoni u po jednoj kategoriji učešćem su se oprobali Bijela, kao i VK Cavtat iz Cavtata i splitski Mornar.

]]>
Wed, 27 Dec 2017 09:49:00 +0100 Vaterpolo http://www.rtcg.me/sport/vaterpolo/188934/najbolji-na-takmicenju-olimpijske-nade.html
Pro Reko trijumfovao u Igalu http://www.rtcg.me/sport/vaterpolo/188275/pro-reko-trijumfovao-u-igalu.html Vaterpolisti Jadran Carina poraženi su večeras u Igalu od italijanskog Pro Reka 15:5 (3:2, 2:0, 3:1 i 7:2), u utakmici petog kola B grupe Lige šampiona. ]]>

To je prvi poraz crnogorskog prvaka u dosadašnjem dijelu takmičenja, nakon pobjeda protiv Špandaua 11:5, Alfena 14:7 i Steaue 8:4 i remija sa mađarskim Egerom 4:4.

Pro Reko je upisao četvrti trijumf.

Slavio je i protiv Steaue 15:6, Alfena 19:1 i Egera 6:4, dok je jedini poraz doživio na gostovanju mađarskom Solnoku 10:9.

Italijanski tim do pobjede vodili su Aleksandar Ivović i Frančesko De Fulvio sa po četiri gola.

Pogotke za Jadran Carine postigli su Aleksa Ukropina, Dimitrije Kriještorac, Danil Merkulov, Filip Gardašević i Marko Petković.

Jadran će u narednom kolu, 13. januara, ugostiti Solnok.

]]>
Wed, 20 Dec 2017 19:48:00 +0100 Vaterpolo http://www.rtcg.me/sport/vaterpolo/188275/pro-reko-trijumfovao-u-igalu.html
Jadran odbranio trofej http://www.rtcg.me/sport/vaterpolo/187962/jadran-odbranio-trofej.html Vaterpolisti Jadran Carina pobjednici su Kupa Crne Gore. ]]>

Hercegnovski tim savladao je večeras u Nikšiću, u finalnom meču, ekipu Budve 12:8 (4:2, 3:1, 4:4 i

To je hercegnovskom timu sedmi uzastopni trofej Kupa Crne Gore.

Pobjednik nacionalnog Kupa bio je i 2006. i 2007. godine, a ima i dva trofeja Kupa bivše Državne zajednice 2004. i 2005. godine.

Budva je na startu meča povela 1:0 i 2:1, nakon čega je uslijedila serija od pet uzastopnih golova Jadran Carina za vođstvo od 6:2.

Prednost hercegnovskog tima sredinom treće četvrtine iznosila je i šest golova (11:5).

Najefikasniji u pobjedničkom tiimu bio je Đuro Radović sa četiri, po dva gola postigli su Aleksa Ukropina, Danil Merkulov i Filip Gardašević, a po jedan Dimitrije Kriještorac i Dragan Drašković.

U budvanskom timu najbolji je bio Srđan Vuksanović sa četiri, dok su po gol postigli Savo Ćetković, Igor Porobić, Bogdan Vujašević i Petar Ćetković.

]]>
Sun, 17 Dec 2017 22:18:00 +0100 Vaterpolo http://www.rtcg.me/sport/vaterpolo/187962/jadran-odbranio-trofej.html
Jadran i Budva noćas za trofej http://www.rtcg.me/sport/vaterpolo/187890/jadran-i-budva-nocas-za-trofej.html Vaterpolisti Jadran Carina i Budve odigraće večeras u Nikšiću finalni meč Kupa Crne Gore. ]]>  

Hercegnovski tim savladao je juče u Nikšiću, u polufinalnom meču, kotorski Primorac 12:8, dok je Budva nastup u finalu izborila pobjedom protiv Katara 9:7.

Finalni meč na programu je večeras u 20 sati i 45 minuta.

Hercegnovski tim igraće za sedmi uzastopni trofej Kupa Crne Gore.

Pobjednik je bio i 2006. i 2007, a ima i dva trofeja Kupa bivše Državne zajednice 2004. i 2005. godine.

Budva je dva puta bila pobjednik kupa (2008/09, 2010/11).

]]>
Sun, 17 Dec 2017 09:25:00 +0100 Vaterpolo http://www.rtcg.me/sport/vaterpolo/187890/jadran-i-budva-nocas-za-trofej.html
Jadran Carine i Budva u finalu http://www.rtcg.me/sport/vaterpolo/187867/jadran-carine-i-budva-u-finalu.html Vaterpolisti Jadran Carina i Budve igraće u finalu Kupa Crne Gore. ]]>

Hercegnovski tim savladao je večeras u Nikšiću, u polufinalnom meču, kotorski Primorac 12:8 (1:3, 4:2, 5:1 i 2:2).

Pobjednik duela odlučen je u trećoj četvrtini, u kojoj je branilac trofeja sa pet uzastopnih golova stekao prednost od 10:6.

Primorac je bolje počeo meč, prvu četvrtinu dobio je 3:1, dok je početkom druge imao prednost od tri gola (4:1).

Jadran je do kraja druge četvrtine uspio da izjednači (5:5), a u trećoj riješi sve dileme.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bili su Danil Merkulov i Dragan Drašković sa po tri gola, Aleksa Ukropina postigao je dva, a po jedan Filip Gardašević, Đuro Radović, Bojan Banićević i Marko Petković.

U ekipi iz Kotora najbolji je bio Radovan Latinović sa tri, Uglješa Vukasović i Maroje Gluhaić upisali su po dva, dok se po jednom u listu strijelaca upisao Antonio Petrović.

Budva je nastup u finalu izborila pobjedom protiv Katara 9:7 (1:0, 4:3, 1:2 i 3:2).

Budvanski tim do pobjede vodili su Srđan Vuksanović sa tri i Savo Ćetković sa dva gola.

U kotorskom timu po dva puta u listu strijelaca upisali su se Nebojša Vušković, Dušan Milaš i Željko Dončić.

Finalni meč na programu je sjutra u 20 sati i 15 minuta.

Hercegnovski tim igraće za sedmi uzastopni trofej Kupa Crne Gore.

Pobjednik je bio i 2006. i 2007, a ima i dva trofeja Kupa bivše Državne zajednice 2004. i 2005. godine.

Budvani je dva puta bila pobjednik kupa (2008/09, 2010/11).

]]>
Sat, 16 Dec 2017 21:42:00 +0100 Vaterpolo http://www.rtcg.me/sport/vaterpolo/187867/jadran-carine-i-budva-u-finalu.html
Budva protiv Katara, Jadran na Primorac http://www.rtcg.me/sport/vaterpolo/187812/budva-protiv-katara-jadran-na-primorac.html Polufinalne utakmice Kupa Crne Gore za vaterpoliste biće odigrane danas u Nikšiću. ]]>

U 18 sati i 15 minuta sastaće se Budva i Kataro, dok će dva sata kasnije početi duel Jadran Carina i Primorca.

Finalni meč na programu je u nedjelju u 20 sati i 45 minuta.

Trofej brane vaterpolisti Jadran Carina, koji su u prošlogodišnjem finalu nakon produžetaka pobijedili kotorski Primorac ukupnim rezultatom 14:12.

]]>
Sat, 16 Dec 2017 09:21:00 +0100 Vaterpolo http://www.rtcg.me/sport/vaterpolo/187812/budva-protiv-katara-jadran-na-primorac.html
Sve spremo za finalni turnir u Nikšiću http://www.rtcg.me/sport/vaterpolo/187649/sve-spremo-za-finalni-turnir-u-niksicu.html Nikšić će 16. i 17. decembra biti centar vaterpola. Na programu je finalni turnir Kupa Crne Gore, borba za prvi trofej u sezoni 2017/18. ]]>

U prvom polufinalu u subotu od 18 sati i 15 minuta igraće Budva i Kataro. Svoja očekivanja od tog meča iznijeli su treneri Vido Lompar i Mirko Vičević.

"Sa nestrpljenjem očekujemo duel sa Katarom. Ovo je možda jedina utakmica ove sezone, gdje možemo reći da smo favoriti bar na papiru. Poznajemo se međusobno, treniramo praktično svaki dan zajedno. Nećemo ih potcijeniti niti smijemo, jer se radi o izuzetno talentovanoj ekipi. Ali, moramo prihvatiti ulogu favorite, maksimalno prići meču, odigrati dobro i plasirati se u finale. Dosta stvari zavisi od nas, ali sam svjestan mogućnosti moje ekipe. Ako ih budemo potcijenili ući ćemo i u probleme sa njima. Imamo lijepu priliku da uđemo u borbu za trofej, i nadam se da ćemo je iskoristiti. Najviše me interesuje da moja ekipa bude prava, da odigramo jedan dobar meč od početka do kraja’’, kazao je trener Budvana Vido Lompar.

‘’Ovaj sport zaslužuje ovako dobro organizovanu konferenciju i izuzetno posjećenu. Kataro će dati doprinos jednom pravom vaterpolo spektaklu. Sve ovo što je moj kolega Lompar rekao stoji, Budva jeste na papiru favorit, jači su kolektiv i raspolažu sa boljom ekipom trenutno. Probaćemo nekim načinom igre da to promijenimo, da dovedemo u pitanje ishod utakmice. Što se tiče naše ekipe, kao što znate prosjek je oko 17 godina. Sastavljeni smo od junior koji su prošle godine osvojili prvo mjesto u juniorskoj Regionalnoj ligi, što je bio ogroman uspjeh. Ponavljam, trudićemo se da budemo pravi protivnik, da uveličamo spektakl. Da doprinesemo popularizaciji ovog sporta u Nikšiću, nadamo se i sljedeće godine u Podgorici, kao i u nekim drugim gradovima koji nijesu klasični vaterpolo centri’’, poručio je starteg Cattara Mirko Vičević.

U drugom polufinalu od 20 sati i 15 minuta sastaće se aktuelni osvajač Kupa Jadran Carine i Primorac. Taj meč prenosiće RTCG. Treneri Vladimir Gojković i Petar Vico očekuju lijepu vaterpolo predstavu.

‘’Mi smo u malo drugačijoj situaciji u odnosu na ostale klubove, jer smo odigrali veliki broj utakmica do sada. Imali smo dosta napornu polusezonu, ali to sada moramo sve zaboraviti. Nadam se da ćemo se dobro pripremiti za taj meč sa Primorcem i da ćemo uspjeti da se plasiramo u finale’’, poručio je Gojković trener Jadrana Carine.

‘’Probaćemo da savladamo velikog protivnika. Ne treba puno trošiti riječi o njima, rezultati govore sve. Imaju sjajne rezultate u Regionalnoj ligi i Ligi šampiona. Pokušaćemo da priredimo iznenađenje i uvedemo utakmicu u interesantnu završnicu. Već desetak dana se pripremamo za ovaj meč, posljednji koji smo igrali protiv njih bio je sa dosta grešaka i izgubili smo ga ubjedljivo. Želimo da ispravimo te greške, podignemo nivo igre i plasiramo se u finale’’, kazao je trener Primorca Petar Vico.

Iz VPSCG je saopšteno da je plan da se ove godine sama organizacija ovako značajnog takmičenja podigne na znatno viši nivo.

‘’Sigurni smo da će ova dva dana u Nikšiću biti jedna lijepa promocija vaterpola i dodatni impuls ponovnom početku rada zatvorenog bazena. Nadamo se da bi naredne godine mogli jedan ovakav turnir odigrati i u Podgorici. Savez će i ove godine snositi skoro sve organizacione troškove, sa ciljem da dobijemo jednu jako lijepu manifestaciju, jer ovaj sport to itekako zaslužuje. Zahvalnost dugujemo i Sportskom centru Nikšić, koji će sigurno na pravi način pomoći i podržati organizaciju finalnog turnira’’, stoji u saopštenju VPSCG.

Ulaz za oba dana takmičenja na zatvorenom bazenu SC ‘’Nikšić’’ je besplatan. Finalni meč na program je u nedjelju od 20 sati I 45 minuta uz TV prenos.

]]>
Thu, 14 Dec 2017 16:35:00 +0100 Vaterpolo http://www.rtcg.me/sport/vaterpolo/187649/sve-spremo-za-finalni-turnir-u-niksicu.html