RTCG - Radio Televizija Crne Gore - Nacionalni javni servis :: Vaterpolo http://www.rtcg.me/sport/vaterpolo/rss.html me http://www.rtcg.me/img/logo.png RTCG - Radio Televizija Crne Gore - Nacionalni javni servis :: Vaterpolo http://www.rtcg.me/sport/vaterpolo/rss.html Pobjede Jadran Carina i Primorca http://www.rtcg.me/sport/vaterpolo/221368/pobjede-jadran-carina-i-primorca.html Vaterpolisti Jadran Carina i Primorca ostvarili su pobjede u petom kolu Triglav Regionalne A1 lige. ]]>

Jadran je u Igalu savladao Šabac 13:6 i upisao treću pobjedu ove sezone.

Trijumf manje ima Primorac, koji je u Splitu slavio protiv POŠK-a 20:11.

U A2 ligi pobjedu je upisala Budva, dok je Kataro osvojio bod.

Budva je u Zagrebu pobijedila Medveščak 18:5 i ostvarila četvrtu pobjedu ove sezone.

Kataro je pred svojim navijačima igrao sa Zadrom neriješeno 9;9 i osvojio prvi bod ove sezone.

]]>
Sat, 17 Nov 2018 23:28:00 +0100 Vaterpolo http://www.rtcg.me/sport/vaterpolo/221368/pobjede-jadran-carina-i-primorca.html
Savez posvećen i odgovoran u ispunjavanju ciljeva i obaveza http://www.rtcg.me/sport/vaterpolo/221029/savez-posvecen-i-odgovoran-u-ispunjavanju-ciljeva-i-obaveza.html Vaterpolo i plivački savez i svi njegovi organi, uključujući i selektora i dalje će biti maksimalno posvećeni i odgovorni u ispunjavanju svojih ciljeva i obaveza, saopšteno je nakon sjednice Upravnog odbora (UO) te asocijacije. Saopšteno je da su rezultati došli kao plod napornog rada i zalaganja svih reprezentativaca, trenera, stručnih štabova i selektora. ]]>

Iz Saveza podsjećaju da su vaterpolisti prošle godine osvojili zlatnu medalju na juniorskom prvenstvu Evrope na Malti, a ove šest odličja.

"Seniori su osvajači Svjetske lige i bronzani na Mediteranskim igrama, dok su juniori (U19) bili vicešampioni Evrope u Minsku. Naša najmlađa selekcije U15, osvojila je dvije zlatne i jednu srebrnu medalju na takmičenjima koja važe za nezvanična prvenstva Evrope i svijeta, a ovu selekciju naredne godine očekuje prvo zvanično prvenstvo Evrope za tu kategoriju", piše u saopštenju.

Navodi se da je Savez na svim svojim nivoima uložio veliki napor da svim vaterpolo selekcijama omogući optimalne uslove za adekvatne pripreme kao i učešće na svim takmičenjima, maksimalno uvažavajuću sve potrebe svih aktera od igrača, trenera do medicinskih timova i tehničkog osoblja.

"To iziskuje i značajna finansijska sredstva koja uveliko premašuju sredstva koja nam se kao Savezu dodjeljuju na konkursu Ministarstva sporta za šta posebnu zahvalnost dugujemo našim sponzorima koji u kontinuitetu iskazuju veliko razumjevanje i naklonost ovom sportu. Nadamo se da sa ovim uspjesima, naše vaterpolo selekcije našim navijačima, državi i našim sponzorima vraćaju na najbolji način", piše u saopštenju.

Navodi se da je nakon Igara u Rio de Žaneiru selektor Vladimir Gojković dobio povjerenje i podršku UO da tokom tekućeg olimpijskog ciklusa sprovede neophodne izmjene i podmlađivanje seniroske selekcije, kao i da organizuje rad u mlađim selekcijama kako bi se i u narednom periodu, do OI u Tokiju 2020, ali i nakon toga, stvorili preduslovi za opstanak Crne Gore u vrhu svjetskog vaterpola.

"Imajući u vidu sjajne rezultate prethodne generacije taj proces je veoma težak i složen pogotovo u uslovima stalno prisutnog očekivanja sportske, ali i šire javnosti za ostvarivanjem vrhunskih rezultata na svim takmičenjima na kojima učestvujemo", piše u saopštenju.

Navodi se da očekivanja često idu i van okvira realnih, imajući u vidu bazu igrača na koju se može računati i uslove ili bolje rečeno finansijske i infrastrukturne neuslovnosti u kojima se naši vaterpolo klubovi i vaterpolo radnici trude da funkcionišu.

"Savez je sa svoje strane u protekle dvije godine u okviru svojih mogućnosti izdvajao određena novčana sredstva kako bi pomogao klubovima da se takmiče u regionalnim i evropskim ligama, dok je za rješavanje ovih drugih problema neophodno značajnije i odlučnije uključivanje nadležnih opštinskih i državnih organa", piše u saopštenju.

Navodi se daje očekivano da se pojedini reprezentativci tokom pomenutog procesa polako povlače iz reprezentacije postepeno ustupajući mjesto mlađim ili igračima koji su bili u drugom planu.

"Svako neplanirano povlačenje, a pogotovo onih igrača koji su bili okosnica u prethodnom periodu, izaziva probleme i dileme u javnosti, pogotovo ako nije komunicirano na pravi način sa predstavnicima Saveza. Podvlačimo još jednom apsolutnu želju svih u VPSCG da sve naše reprezentativne selekcije nastupaju u najboljim mogućim sastavima, u kojima niti jedan član tima nema dileme ili preduslove svog nastupa za nacionalni tim", piše u saopštenju nakon sjednice Upravnog odbora.

]]>
Wed, 14 Nov 2018 18:40:00 +0100 Vaterpolo http://www.rtcg.me/sport/vaterpolo/221029/savez-posvecen-i-odgovoran-u-ispunjavanju-ciljeva-i-obaveza.html
"Želimo da motivišemo potencijalne seniore" http://www.rtcg.me/sport/vaterpolo/220757/zelimo-da-motivisemo-potencijalne-seniore.html Iskoristili smo pauzu u Svjetskoj ligi, pošto smo slobodni u drugom kolu, da okupimo neke potencijalne reprezentativce, poručio je selektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore Vladimir Gojković. ]]>

Na bazenu Instituta "Dr Simo Milošević" u Igalu večeras će se održati trening potencijalnih seniorskih reprezentativaca. Gojković je pozvao 16 igrača iz domaćih klubova.

"Tu praksu smo imali i prethodnih godina. To su igrači koji su posljednjih sezona nastupali kroz naše omladinske i juniorske reprezentacije, i imali uspjeh sa njima. Da vidimo na kom su nivou. Prateći rad kroz klubove, neki su napredovali, neki nijesu. Želimo da ih motivišemo, jer pred duel sa Francuskom u decembru u okviru Svjetske lige, imaćemo novo okupljanje za ove igrače iz domaće lige. Kao i prethodnih godina, dali smo akcenat na poziciju centra, stoga smo malo otišli i u mlađa godišta, maltene sve centre koji igraju za prve ekipe svojih timova smo pozvali", kazao je Gojković.

Na spisku su:

PVK Jadran Carine: Martin Gardašević, Petar Tešanović, Dušan Banićević, Petar Mijušković, Uroš Vučurović, Danilo Radović, Jovan Vujović.

VK Primorac: Goran Grgurević, Dušan Matković, Aljoša Mačić, Alen Isljamović.

VK Budva: Savo Ćetković, Branko Franeta, Marjan Mitrović.

VK VA CAttaro: Miroslav Perković, Marko Milić.

Trening je zakazan za 19 satio i 30 minuta. Pored Gojkovića, sa igračima će raditi treneri Zoran Ivanovski, Miodrag Matković i Petar Radanović.

]]>
Mon, 12 Nov 2018 13:38:00 +0100 Vaterpolo http://www.rtcg.me/sport/vaterpolo/220757/zelimo-da-motivisemo-potencijalne-seniore.html
Jadran nemoćan protiv Mladosti http://www.rtcg.me/sport/vaterpolo/220548/jadran-nemocan-protiv-mladosti.html Vaterpolisti Jadran Carine izgubili su od Mladost u Zagrebu 20:15, u meču četvrtog kola Regionalne lige. ]]>

Jadran je pretrpio drugi poraz, dok je Mladost zadržala maksimalan učinak.

U prvoj četvrtini viđeno je čak 13 golova, Mladost je dobila taj dio igre sa 8:5, a toliku prednost imao je i na poluvremenu 11:8.

I treća dionica je donijela goleadu,  Mladost je tada i definitivno slomila otpor našeg tima, jer je uoči posljednjih osam minuta imala plus sedam 18:11...

Marko Petković je bio najbolji kod Jadrana sa pet golova, a pogađali su još Vladan Spaić, Filip Gardašević (po tri puta), Petar Mijušković (dva), te Kanstancin Averka i Uroš Vučurović po jedan.

 

]]>
Fri, 9 Nov 2018 22:21:00 +0100 Vaterpolo http://www.rtcg.me/sport/vaterpolo/220548/jadran-nemocan-protiv-mladosti.html
Ukropina: Oporavak ide odlično http://www.rtcg.me/sport/vaterpolo/219610/ukropina-oporavak-ide-odlicno.html Od januara počinjem da igram, fizioterapeut je rekao da nema potrebe da forsiramo i da je bolje da idemo na sigurno, rekao je najveći talenat crnogorskog vaterpola Aleksa Ukropina. ]]>

Definitivno će ljevoruki Aleksa Ukropina od januara početi da igra za mađarski OSC. Niko u klubu nije želio da riskira sa ranijim povratkom crnogorskog reprezentativca, koji će mjesec kasnije od prvih prognoza, debitovati za novu ekipu.

Dobar signal i za crnogorski vaterpolo tim, koji će do početka Svjetskog šampionata probati kroz Svjetsku ligu da dođe do vize za Olimpijske igre. Naravno, sa Aleksom Ukropinom.

"Došao sam u Mađarsku prije mjesec, ide mi dobro i sve je kako treba. Nije mi dugo trebalo da se adaptiram, na sve sam se navikao. Od januara počinjem da igram, fizioterapeut je rekao da nema potrebe da forsiramo i da je bolje da idemo na sigurno", rekao je Ukropina.

Prvi inostrani angažman mladog igrača iz Jadrana u OSC je bio pun pogodak.

"Ekipa je kvalitetna, momci super i lako je bilo uklopiti se. Malo je teže 'pohvatati' jezik, prvi put sam se sreo sa nekim novim stvarima, sreća pa imam uz sebe Draška Brguljana i igrače iz Srbije, pa pomažu", dodao je Ukropina.

Da li je suština i princip rada drugačiji u odnosu na Jadran?

"Drugačiji je sistem rada, ali je isto kvalitetan. Treninzi su kraći, ali intenzivniji. Jače se radi, na kraju treninga izađete jednako umorni kao nakon dva sata rada. Manje se gleda na taktiku, više na individualne karakteristike. Prija mi promjena", objasnio je Ukropina.

Kakvim intenzitetom radiš?

"Počeo sam laganijim tempom u oktobru, vježbam i dalje sa fizioterapeutima, radim jako, posvetio sam se teretani. Jačam rame i ostale djelove tijela, jer sam dugo pauzirao. Od prije nekoliko dana u bazenu radim sve osim šuta. Počeo sam sa tehnikom, uz intenzivno plivanje", kazao je Ukropina.

OSC ozbiljno računa na tebe, ugovor od tri godine pokazuje koliko. Kakvi su planovi?

"Pažljivi su po tom pitanju, prave plan na duži period, ne žele da žure. Kao što ne žure sa mnom imaće više koristi nego da sam sad počeo da igram. Svakako, taj drugi dio prvenstva je bitniji, dolaze teže i zahtjevnije utakmice. Žao mi je što ću propustiti domaći Kup, jer se završava sredinom decembra", rekao je Ukropina.

Prvi ste favoriti Evrokupa?

"Jesmo i želimo da opravdamo ulogu. Neće biti lako, iznenađenja su moguća", smatra Ukropina.

OSC-u dobro ide od početka sezone?

"Nemamo poraz, nadam se da ćemo tako nastaviti. Još nijesmo imali pravi ispit, ali ubrzo će doći Solnok, pa ćemo vidjeti gdje smo", dodao je Ukropina.

Draško i ti?

"Draška izuzetno cijene, pomogao mi je, uputio na način rada, bez njega bi bilo teže", zaključio je Ukropina.

]]>
Thu, 1 Nov 2018 11:45:00 +0100 Vaterpolo http://www.rtcg.me/sport/vaterpolo/219610/ukropina-oporavak-ide-odlicno.html
Primorac poražen od Mornara http://www.rtcg.me/sport/vaterpolo/219128/primorac-porazen-od-mornara.html Vaterpolisti Primorca izgubili su od Mornara u Splitu 8:6, u trećem kolu Regionalne A1 lige. ]]>

Kotorani su na poluvremenu imali gol prednosti, ali su u drugom dijelu postigli samo dva pogotka, što je Mornar kaznio i stigao do pobjede.

Primorac je tako upisao i treći poraz.

Marko Ivanković je bio nejefikasniji u taboru Kotorana sa četiri gola, po jedan su dali Damir Crepulja i Dušan Matković.

Pobjednički sastav je predvodio Marin Vrdoljak sa tri gola.

 

]]>
Sat, 27 Oct 2018 21:36:00 +0100 Vaterpolo http://www.rtcg.me/sport/vaterpolo/219128/primorac-porazen-od-mornara.html
Jadran poklekao u posljednjoj četvrtini http://www.rtcg.me/sport/vaterpolo/219053/jadran-poklekao-u-posljednjoj-cetvrtini.html Vaterpolisti Jadran Carina poraženi su večeras u Igalu od dubrovačkog Juga 14:7, u utakmici trećeg kola Triglav Regionalne A1 lige. ]]>

Crnogorski prvak upisao je prvi poraz, nakon dva startna trijumfa.

Pobjednika duela odlučen je u posljednjoj četvrtini, koju je branilac trofeja dobio 7:1.

Najefikasniji u pobjedničkom timu, koji je upisao drugi trijumf, bio je Loren Fatović sa četiri, dok je gol manje postigao Luka Lozina.

U hercegnovskom timu po dva gola postigli su ušan Banićević, Filip Gardašević i Marko Petković, a jedan Vlado Poadić.

Jadran u narednom kolu, 10. novembra, igra u Zagrebu protiv Mladosti.

 

]]>
Fri, 26 Oct 2018 21:59:00 +0100 Vaterpolo http://www.rtcg.me/sport/vaterpolo/219053/jadran-poklekao-u-posljednjoj-cetvrtini.html
Budva odnijela bodove iz Novog Sada http://www.rtcg.me/sport/vaterpolo/219048/budva-odnijela-bodove-iz-novog-sada.html Vaterpolisti Budve zadržali su maksimalan učinak u Regionalnoj A2 ligi nakon tri kola, pošto su večeras u Novom Sadu pobijedili Vojvodinu 10:9 (0:2, 7:5, 2:2, 1:0). ]]>

Prije Vojvodine, Budva je bila bolja od Kopra (13:8) i Primorja (15:10).

Sergej Lobov je na sedam minuta i dvije sekunde prije kraja doveo Budvane u vođstvo 10:9 i ispostavilo se da je postavio konačan rezultat.

Damjan Danilović i Nikola Bogdanović su predvodili Budvane (postigli po tri gola), Savo Ćetković je dodao dva, a Lobov jedan.

Na drugoj strani, najefiokasniji je bio Marko Radulović sa četiri gola.

Budva u narednom kolu, 10.novembra, dočekuje Nais.

]]>
Fri, 26 Oct 2018 21:01:00 +0100 Vaterpolo http://www.rtcg.me/sport/vaterpolo/219048/budva-odnijela-bodove-iz-novog-sada.html
Presudile velike nesuglasice s Gojkovićem http://www.rtcg.me/sport/vaterpolo/218877/presudile-velike-nesuglasice-s-gojkovicem.html Dugogodišnji crnogorski vaterpolo reprezentativac Aleksandar Radović ističe da se povukao iz nacionalnog tima zbog velikih nesuglasica sa selektorom Vladimirom Gojkovićem. ]]>

Gojković je prije dva dana saopštio da Radović više neće nastupati za nacionalni tim.

"Možda odluka nije bila očekivana, ali je tako. Odlučio sam da se povučem poslije Evropskog prvenstva. Nije bila ishitrena, donio sam je zbog velikih nesuglasica sa selektorom Vladimirom Gojkovićem. Pokušao sam da ih riješim nakon jednog, dva sastanka i telefonskih razgovora sa njim, ali nijesam uspio. To je to", rekao je Radović za Arenu.

Radović napominje da je oduvijek za njega postojala samo jedna reprezentacija i kapica, dodajući da nikad nikakve druge opcije nijesu bile u pitanju.

"Imao sam ponuda i kad sam bio mlađi i prije nekoliko godina, ali to nije bilo bitno. Možda će u ovoj priči najviše biti javnost razočarana, ali ja uopšte ne želim da iznosim javno neke stvari. Nijesam takav čovjek, sve što je bilo ostaće u krugu reprezetacije, Saveza koji daje imao neku želju ili namjeru, do sada bi me kontaktirao. Ako budu imali potrebu da čuju moje mišljenje, spreman sam da kažem, ali iz poštovanja prema saigračima, reprezentaciji i Crnoj Gori, ne želim da neke stvari iznosim u javnost", zaključio je Radović.

Dugogodišnji crnogorski vaterpolo reprezentativac posljednje partije u kapici nacionalnog tima pružio je ljetos na šampionatu Evrope u Barseloni.

]]>
Thu, 25 Oct 2018 13:36:00 +0100 Vaterpolo http://www.rtcg.me/sport/vaterpolo/218877/presudile-velike-nesuglasice-s-gojkovicem.html
"Peterci su uvijek rulet" http://www.rtcg.me/sport/vaterpolo/218868/peterci-su-uvijek-rulet.html Golman vaterpolo reprezentacije Crne Gore Dejan Lazović istakao je da su peterci uvijek rulet u kojima sreća presuđuje. ]]>

Dejan Lazović zaustavio je dva šuta italijanskih reprezentativaca (Gala i Filjolia) u penal ruletu prve utakmice kvalifikacija za F8 Svjetske lige.

I on je, uz Aleksandra Ivovića, bio najzaslužniji za pobjedu "ajkula" od 11:8.

"Igrao sam sa obojicom dvije sezone u Veroni, otprilike sam znao kako će da šutiraju, ali peterci su uvijek rulet, u kojima sreća presuđuje. U ovom slučaju, sreća je bila u našu korist", kazao je Lazović koji godinama uspješno brani za Veronu.

"Crveni" su skoro tri i po minuta posljednje četvrtine bili u prednosti sa igračem više nakon što je Rencuto isključen bez prava zamjene. Tri napada su propustili i neočekivano ušli u peterce.

"Mi smo lošije počeli, Italijani vodili 4:2, stizali smo minuse, vratili se, što nije bilo lako. Italija je kvalitetna ekipa, sa vrhunskim pojedincima, a lično sam ponosan na saigrače što su uspjeli da se vrate. Nije lako kada gubite dvije i po četvrtine. Istina, imali smo šansu da završimo utakmicu pobjedom, ali, što je tu je, nijesmo iskoristili, kasnije su bili peterci i to je to", kazao je Lazović.

Selektor Vladimir Gojković za premijerni meč novoformiranog takmčenja nije mogao da računa na dva ljevaka Đura Radovića i Aleksu Ukropinu. Očekuje se da prvi, član Jadran Carina, za tri sedmice počne da igra, Ukropina, koji je stigao u OSC kod kapitena "ajkula" Draška Brguljana, vjerovatno će u decembru upisati prve minute u novom klubu.

]]>
Thu, 25 Oct 2018 12:45:00 +0100 Vaterpolo http://www.rtcg.me/sport/vaterpolo/218868/peterci-su-uvijek-rulet.html
Aleksandar Radović više neće igrati za "ajkule" http://www.rtcg.me/sport/vaterpolo/218701/aleksandar-radovic-vise-nece-igrati-za-ajkule.html Selektor vaterpolo reprezentacija Crne Gore Vladimir Gojković saopštio je da Aleksandar Radović više neće nastupati za nacionalni tim. ]]>

"Odluka Saše Radovića je da više ne igra za reprezentaciju. On je izrazio želju da ne igra, vjerovatno više neće biti u nacionalnom timu. Saša Mišić još nije odlučio da li će nastaviti. Što se tiče Miloša Šćepanovića - pored klupske karijere polako ulazi u trenerske vode, pa je sada i tome posvećen", kazao je Gojković.

Selektor je zatim analizirao večerašnji meč.

"Igrali smo loše u napadu s igračem više, pa i u finišu poslije "brutalitija". Osvojili smo dva boda, ali smo morali da riješimo ranije kada smo već tri i po minuta imali igrača više u vodi. Nije lako protiv Italije, koja vrhunski igra s igračem manje, znali smo to, za to smo se i spremali. Možemo da budemo zadovoljni odbranom, Lazović je bio veoma dobar", rekao je Gojković.

Lazović je odbranio dva peterca i praktično donio pobjedu.

"Prva dva šutera Italije dobro poznajem, igrali smo zajedno. Znao sam kako će da šutiraju, ali peterci su često stvar sreće. Srećan sam što je sve ovako ispalo", kazao je Lazović, golman Verone.

]]>
Tue, 23 Oct 2018 21:25:00 +0100 Vaterpolo http://www.rtcg.me/sport/vaterpolo/218701/aleksandar-radovic-vise-nece-igrati-za-ajkule.html
Crna Gora nakon peteraca savladala Italiju http://www.rtcg.me/sport/vaterpolo/218692/crna-gora-nakon-peteraca-savladala-italiju.html Vaterpolisti Crne Gore savladali su Italiju nakon peteraca 11:8, u prvom kolu kvalifikacija za F8 Svjetske lige. ]]>

“Ajkule” su tako osvojile dva boda, dok “azuri” kući nose bod. Briljirao je na golu Lazović za pobjedu na startu takmičenja u kojem branimo zlatnu medalju. Golman "ajkula" je zaustavio dva udarca italijanskih igrača...

Poveli su Italijani preko Fondelija, ali je već u sljedećem napadu izjednačio Janović sa igračem više. Na tri i po minuta do isteka prve dionice precizan je bio Brguljan, međutim dva gola Italijana za preokret i vođstvo od 3:2. Do kraja četvrtine nije se mijenjao rezultat.

Drugi period igre golom otvara Aikardi, i to je bio jedini gol do poluvremena.

Drugim golom na utakmici Draško Brguljan smanjuje na 4:3, na startu treće četvrtine, no uzvraća Ečenike za plus dva Italije. Brzo je izjednačio Ivović, ali projektil Prešutija za novo vođstvo „azura“ od dva gola prednosti. Uspio je Ivović da zatrese mrežu gostiju sa igračem više, a isti igrač uz pomoć jednog igrača Italije poravnava na 6:6, na 30 sekundi do kraja treće dionice.

Prvi gol sa igračem više Italijani postižu na startu posljednjeg dijela igra preko Moline, ali sjajan gol Đurđića za novo izjednačenje. Sa igračem više Italija dolazi do novog vođstva, na pet minuta do kraja meča.

A onda brutaliti Rencuta, i peterac Crne Gore koji koristi Ivović za 8:8. Imali smo napad sa igračem više za preokret, ali ga nijesmo iskoristili, nakon toga Janović nije bio precizan, pa su se izvodili peterci.

Sa pet metara su precizni bili Ivović, Janović i Đuđić,  Lazović je blistao na golu i Italija je pala...

Najefikasniji u regularnom toku u crnogorskoj selekciji bio je Aleksandar Ivović sa četiri pogotka, Draško Brguljan postigao je dva, a po jedan Mlađen Janović i Bogdan Đurđić.

U Italijanskoj selekciji najbolji je bio Molina sa dva pogotka.

Crnogorska selekcija naredni meč odigraće 11. decembra u gostima sa Francuskom.

 

]]>
Tue, 23 Oct 2018 19:27:00 +0100 Vaterpolo http://www.rtcg.me/sport/vaterpolo/218692/crna-gora-nakon-peteraca-savladala-italiju.html
TVCG: "Ajkule" danas protiv Italije http://www.rtcg.me/sport/vaterpolo/218609/tvcg-ajkule-danas-protiv-italije.html Vaterpolo reprezentacija Crne Gore igraće danas u Podgorici sa Italijom utakmicu prvog kola C grupe FINA Svjetske lige. ]]>

Ovogodišnja Svjetska liga, u kojoj branimo zlato, od velike je važnosti, jer će pobjedinik izboriti plasman na Olimpijske igre u Tokiju.

"Znamo kvalitete Italije, izuzetno dobra ekipa. Samo jedan igrač im nedostaje. Znamo da će biti jako teško. Igramo pred svojom publikom, vjerujemo da imamo šanse. Ako budemo na nivou na kojem smo bili ljetos, možemo da dođemo do pobjede. Jedan centar se povrijedio, jedan je mlad i mislim da neće imati veliku minutažu, dakle tu je Aikardi. Ali Evropsko prvenstvo su odigrali na taj način, imaju bekove koji ulaze, imaju Španca Molinu koji ulazi na centra. Izuzetno su pokriveni na svim pozicijama", kazao je uoči duela selektor Vladimir Gojković.

Osvrnuo se i na našu ekipu.

"Sada ćemo da vidimo kako to izgleda. Bili smo dosta zajedno, mislim da znamo šta treba da radimo. Da vidimo koliko je koji igrač umoran, neki su imali utakmice za vikend, neki teže, neki lakše. Okupili smo ono najjače što imamo, Đuro Radović je povrijeđen, ostali su uredu", rekao je Gojković.

Duel Evropa kup kvalifikacija počeće u 18 sati, uz direktan prenos na TVCG2.

U C grupi je i selekcija Francuske.

Crna Gora brani trofej Svjetske lige.

Pobjednik ove sezone izboriće plasman na Olimpijske igre.

]]>
Tue, 23 Oct 2018 09:31:00 +0100 Vaterpolo http://www.rtcg.me/sport/vaterpolo/218609/tvcg-ajkule-danas-protiv-italije.html
Gojković saopštio spisak za Italiju http://www.rtcg.me/sport/vaterpolo/218290/gojkovic-saopstio-spisak-za-italiju.html Selektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore Vladimir Gojković saopštio je spisak od 14 igrača za duel prvog kola C grupe FINA/LEN Svjetske lige, u Evropa kup kvalifikacijama, protiv selekcije Italije u Podgorici. ]]>

Ta utakmica biće odigrana 23. oktobra u 18 sati u bazenu Sportskog centra Morača.

Na spisku su Dejan Lazović, Draško Brguljan, Bojan Banićević, Marko Petković, Đuro Radović, Vlado Popadić, Mlađan Janović, Bogdan Đurđić, Aleksandar Ivović, Vladan Spaić, Uroš Čučković, Nikola Murišić, Slaven Kandić i Dragan Drašković.

“Na spisku je 14 igrača, a za utakmicu mogu da računam na 13. Razlog je taj jer imamo problema sa povredom Đura Radovića. Draško Brguljan je bio povrijeđen ali se oporavio. Vidjećemo do poneđeljka kakva će situacija biti sa povredama, kada ćemo izabrati tim za Italiju", kazao je Gojković.

On je ocijenio da je to u ovom momentu najjači mogući sastav.

"Svjetsku ligu otvaramo protiv izuzetne reprezentacije. Ali, igramo pred našom publikom, idemo na pobjedu iako će biti jako teško. Međutim, ukoliko pružimo igru kakvu znamo možemo da dođemo do važnog trijumfa”, kazao je Gojković.

Ulaznice za utakmicu prodaveće se po cijeni od dva EUR u ponedjeljak u prodavnici sportske opreme “Aquapinna” u zgradi preko puta SC Morača.

]]>
Fri, 19 Oct 2018 17:25:00 +0100 Vaterpolo http://www.rtcg.me/sport/vaterpolo/218290/gojkovic-saopstio-spisak-za-italiju.html
Jadran ubjedljiv u bokeljskom derbiju http://www.rtcg.me/sport/vaterpolo/218108/jadran-ubjedljiv-u-bokeljskom-derbiju.html Vaterpolisti Jadrana savladali su na svom bazenu Primorac 13:7 na startu Regionalne lige. ]]>

Kotorani su se držali do sredine treće četvrtine, a onda su Novljani kod rezultata 6:5 napravili seriju 3:0 i slomili otpor rivala.

Dragan Drašković je predovdio Jadran sa tri gola, dok su po dva pogotka postigli Vladan Spajić, Filip Gardašević, Konstantin Averka i Vlado Popadić.

U poraženom sastavu po dva gola dali su Damir Crepulja, Toni Petrović i Marko Ivanković.

 

]]>
Wed, 17 Oct 2018 20:24:00 +0100 Vaterpolo http://www.rtcg.me/sport/vaterpolo/218108/jadran-ubjedljiv-u-bokeljskom-derbiju.html
Jadran Carine i Primorac rivali u četvrtfinalu http://www.rtcg.me/sport/vaterpolo/217941/jadran-carine-i-primorac-rivali-u-cetvrtfinalu.html Crnogorski vaterpolo klubovi, Jadran Carine i kotorski Primorac, biće rivali u četvrtfinalu Eurokupa, odlučeno je danas žrijebom u Rimu. ]]>

Primorac će biti domaćin prvog meča, 21. novembra, dok je revanš 5. decembra u Igalu.

Hercegnovski tim plasman u četvrtfinale osigurao je kao poraženi u plej-of rundi Lige šampiona.

Primorac je nastup izborio na kvalifikacionim turnirima u Atini i Marseju.

U ostalim četvrtfinalnim duelima sastaće se: Strazbur - Marsej, Terasa - Budimpešta i Ortiđa - Vuljagmeni.

]]>
Tue, 16 Oct 2018 16:25:00 +0100 Vaterpolo http://www.rtcg.me/sport/vaterpolo/217941/jadran-carine-i-primorac-rivali-u-cetvrtfinalu.html
Primorac u četvrtfinalu Eurokupa http://www.rtcg.me/sport/vaterpolo/217729/primorac-u-cetvrtfinalu-eurokupa.html Vaterpolisti Primorca plasirali su se u četvrtfinale Eurokupa. ]]>


Primorac je danas u Marseju, u trećem kolu turnira druge runde kvalifikacija, savladao riječko Primorje i sa dva trijumfa i porazom, kao drugoplasirani, izborio plasman među osam najboljih.

Kotorski tim je na startu bio bolji od mađarske ekipe BVSC 9:6, dok je u drugom kolu izgubio od Marseja 10:7.

Najefikasniji u kotorskom timu bio je Damir Crepulja sa pet, Marko Gopčević postigao je četiri, a gol manje Marko Ivanković.

U listu strijelaca Nikola Pavlićević upisao se dva puta, a po jednom Aljoša Mačić i Dimitrije Kriještorac. 

Za drugo mjesto u četvrtfinalu iz te grupe igraće Marsej i BVSC.

Među osam najboljih već su timovi koji su eliminisani u plej-ofu za Ligu šampiona - Jadran Carine, Terasa, Vuljagmeni i Strazbur. 

]]>
Sun, 14 Oct 2018 13:27:00 +0100 Vaterpolo http://www.rtcg.me/sport/vaterpolo/217729/primorac-u-cetvrtfinalu-eurokupa.html
Primorac poražen od Marseja http://www.rtcg.me/sport/vaterpolo/217687/primorac-porazen-od-marseja.html Vaterpolisti Primorca poraženi su danas u Marseju od istoimenog francuskog tima 10:7 (2:2, 3:2, 3:0 i 2:3), u utakmici drugog kola turnira druge runde kvalifikacija za Eurokup. ]]>

To je prvi poraz kotorski tim u F grupi, nakon jučerašnjeg startnog trijumfa protiv mađarske ekipe BVSC 9:6.

Domaćina turnira do druge pobjede vodio je Ante Vukićević sa tri, dok su po dva gola postigli Mihal Izdinski, Igor Kovačević i Bogdan Đurđić.

U kotorskom timu Aljoša Mačić postigao je dva, a po gol Damir Crepulja, Antonio Petrović, Marko Ivanković, Goran Grgurević i Dimitrije Kriještorac.

Primorac će u trećem kolu, sjutra u 11 sati, igrati sa riječkim Primorjem (11).

Plasman u četvrtfinale izboriće dvije najbolje ekipe iz grupe.

Među osam najboljih već su timovi koji su eliminisani u plej-ofu za Ligu šampiona - Jadran Carine, Terasa, Vuljagmeni i Strazbur.

]]>
Sat, 13 Oct 2018 21:06:00 +0100 Vaterpolo http://www.rtcg.me/sport/vaterpolo/217687/primorac-porazen-od-marseja.html
Primorac startovao pobjedom http://www.rtcg.me/sport/vaterpolo/217587/primorac-startovao-pobjedom.html Vaterpolisti Primorca ostvarili su pobjedu na startu turnira druge runde kvalifikacija za Eurokup. ]]>

Primorac je večeras u Marseju, u prvom kolu F grupe, pobijedio mađarski BVSC 9:6 (1:1, 2:0, 4:2 i 2:3).

Kotorski tim do pobjede vodio je Damir Crepulja sa tri, po dva gola postigli su Marko Gopčević i Antonio Petrović, a po jedan Dušan Matković i Marko Ivanković.

Primorac će u drugom kolu, sjutra u 18 sati i 30 minuta, igrati sa Marsejom, dok je za nedjelju zakazan duel sa Primorjem (11).

Plasman u četvrtfinale izboriće dvije najbolje ekipe iz grupe.

Među osam najboljih već su timovi koji su eliminisani u plej-ofu za Ligu šampiona - Jadran Carine, Terasa, Vuljagmeni i Strazbur.

]]>
Fri, 12 Oct 2018 20:07:00 +0100 Vaterpolo http://www.rtcg.me/sport/vaterpolo/217587/primorac-startovao-pobjedom.html
Jadran bez Lige šampiona http://www.rtcg.me/sport/vaterpolo/217379/jadran-bez-lige-sampiona.html Vaterpolisti Jadran Carina nijesu uspjeli da se plasiraju u grupnu fazu Lige evropskih šampiona. Crnogorski prvak igrao je večeras u Igalu, u revanš meču plej-of runde, sa Jadranom iz Splita neriješeno 6:6 (0:2, 1:1, 1: i 4:1). ]]>

Hrvatski predstavnik nastavak tamičenja izborio je zahvaljujući pobjedi u prvom duelu u Zadru 11:9.

Hercegnovski tim takmičenje na evropskoj sceni nastaviće u LEN kupu.

Splitski Jadran prvu četvrtinu dobio je 2:0, a početkom treće četvrtine razliku je uvećao na tri gola (4:1), koliko je bilo i u finišu tog dijela meča (5:2).

Ekipa trenera Vladimira Gojkovića sa tri uzastopna gola u posljednjoj četvrtini uspio je da izjednači, ali ne i da napravi potpuni preokret.

Splitski tim do pobjede vodili su Ivan Domagoj Zović, Boris Popović, Marin Delić, Aljoša Kunac, Mekenzi Nejtan Pauer i Anđelo Šetka.

Po dva gola za Jadran Carine postigli su Vladan Spaić i Filip Gardašević, a po jedan Dinitrije Obradović i Danilo Radović.

Crnogorski prvak plej-of rundu izborio je trijumfima na prva dva turnira preliminarne faze, u Herceg Novom i Strazburu, koje je završio sa maksimalnim učinkom.

]]>
Wed, 10 Oct 2018 20:17:00 +0100 Vaterpolo http://www.rtcg.me/sport/vaterpolo/217379/jadran-bez-lige-sampiona.html