Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film

29. 02. 2016.

FILM

88. dodjela "Oskara"

Prvi program – Ponedjeljak, 29. februar u 01:30h

Film "The Revenant" (Povratnik) meksičkog reditelja Alehandra Injaritua sa Leonardom Di Kaprijom u glavnoj ulozi, sa 12 nominacija, veliki je favorit za Oskare, čija će svečana dodjela biti u nedelju uveče u Los Anđelesu.

Osam filmova će se boriti za Oskara za najbolji film: "The Big Short" (Slučaj vijeka), "Sam na Marsu", "Povratnik", "Spotlight" (Pod lupom), "Room" (Soba), "Bruklin", "Mad Max:Fury Road" i "Bridge of Spies" (Most špijuna).

Među nominovanima za najbolju režiju nalaze se reditelji Adam Mekej ("The BIg Short"), Miler (Pobesneli Maks), Injaritu "Povratnik", Leni Abrahmson (Soba) i Tom Makarti (Pod lupom).

DiKaprio je nominovan u kategoriji najboljeg glumca, zajedno s Brajanom Krenstonom (Trumbo), Metom Dejmonom (Sam na Marsu), Majlkom Fasbenderom (Stiv Džobs) i Edijem Redmejnom (The Danish Girl).

Britanska glumica Šarlot Rempling nominovana je za najbolju žensku ulogu u filmu (45 godina), kao i Kejt Blanšet (Kerol), Bri Larson (Soba), Dženifer Lorens (Joy) i Serše Ronan (Bruklin).

U kategoriji za najbolji strani film nalaze se francusko-tursko ostvarenje "Mustang", kolumbijski "Embrace the Serpent", jordanski "Theeb", danski "The War" i mađarski film "Son of Saul".

Među filmskim zvijezdama koje nikada nisu dobile nominaciju za Oskara ove godine se nalazi Silvester Stalone, koji je nominovan u kategoriji najbolje muške sporedne uloge u filmu "Creed" u kojem glumi boksera Rokija Balbou.

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се