Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film

16. 03. 2018.

Hoking (Hawking)

Petak, 16. mart u 20:05h na TVCG1.

Krajem januara 1963. godine, 21-godišnji Stiven Hoking (autor međunarodnog najboljeg bestselera „Brief history of time“) stajao je na trećem spratu bolnice „St Bartholomews“ u Londonu. Pogledao je snijegom prekrivenu ulicu ispod, slušajući u tišini pažljivo odabrane riječi starijeg neurohirurga bolnice. Za dvije godine, doktor je polako objasnio, Stiven će biti mrtav.

Dijagnoziran je sa ALS – amiotrofnom laterernom sklerozom ili bolesti motornih neurona.

Strašna dijagnoza poslala je Stivena u mračnu depresiju, ali njegov život je radikalno promijenjen kada je upoznao dvadesetogodišnju učenicu Džejn Vajld. To je bila momentalna privlačnost i sa samo osamnaest mjeseci nakon sudbonosne dijagnoze, odlučili su se vjenčati. Protiv svih šansi uz pomoć Džejnine ljubavi, Stiven je preživio i napravio revolucionarno otkriće za koje je dobio nobelovu nagradu, 1987.

 

Režija: Filip Martin

Uloge:Benedikt Kamberbač, Mišel Brendon... 

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се