Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film

08. 10. 2018.

FILM

Gost

Ponedjeljak, 08. oktobar u 20.05h na TVCG 1.

Prof. Walter Vale (R. Jenkins) predaje na fakultetu već dvadeset godina isti predmet. Neuspješno uči da svira klavir koji mu je ostao nakon smrti supruge. Objavio je tri knjige i piše četvrtu. Nema razumijevanja za privatne probleme svojih studenata ni kolega s posla. Živi sam. Izvan fakulteta osim časova klavira ni sa kim se ne druži.

Osim mjesta u kojem živi, ima i stan u New Yorku, u koji rijetko dolazi. Ovaj put stiže zbog naučnog simpozijuma i u svom stanu neočekivano zatiče mladi par, Sirijca Tareka (H. Sleiman) i Senegalku Zainab (D. Gurira). Neki im je prevarant iznajmio Walterov stan i uzeo novac. Tarek i Zainab namjeravaju da odu, ali kada shvate da nemaju kuda, Walter im nudi da ostanu u stanu dok se ne snađu.

Uz Tareka uči da svira bubanj i prvi put nakon dugo vremena osjeća da je u nečemu dobar. Međutim, u jednoj od policijskih krontrola hapse Tarika, koji je odrastao u Michiganu i gde mu živi majka (H. Abbass). Zainab se ne usuđuje da ga posjeti, pa je Walter jedini čovjek preko kojeg može da komunicira sa spoljnim svijetom. Walter se nakon dugo vremena osjeća potrebnim i korisnim...

Film "The Visitor" prije svega je ljudska drama usamljenog čovjeka besciljne egzistencije, njegova se životna drama prepliće sa mnogo potresnijim dramama imigranata. Ovaj je film jedan od najpotresnijih prikaza današnjih Sjedinjenih Država. Proglašen je najboljim nezavisnim filmom 2008.

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се