Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film

14. 04. 2019.

FILM

Hulijeta

Nedjelja, 14. april u 23:10h na TVCG 1.

Prvobitno zamišljen kao Silencio (Tišina), što je dugo vremena bio radni naziv filma, Hulijeta između ostalog, govori upravo o tišini između majke i ćerke, koja svoje korijene ima u prošlosti. Upravo ta tišina, manifestovana u nepostajanju odnosa i komunikacije uopšte, postaje nepodnošljiva, razarajuća i dovodi do jednog stanja opasnog po svaku ličnost.

Kroz spoj melodrame, erotike i misterije, Hulijeta nas uvodi u mračne strane ljudske psihe i u kompleksnost ljudskih odnosa. Prije svega, govori o odnosu majke i ćerke, majčinskoj ljubavi i ljubavi uopšte. Takođe, kroz lik Hulijete (one iz starijih dana), vidimo svu bespomoćnost i slabost nas ljudi, u situacijama koje nam nerijetko servira život. Ovo je film o duhovima prošlosti, nesporazumima, krivici i kažnjavanju.

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се