Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Serije

12. 05. 2016.

SERIJA

Gospodin Selfridž

Radnim danima u 16:00h na TVCG 1.

Priča o životu ekstravagantnog i vizionarskog američkog preduzetnika Harija Gordona Selfridža. Autor serije je višestruko nagrađivani scenarist Endrju Dejvis, a serija se temeljina knjizi "Shopping, Seduction and Mr Selfridge" Lindi Vudhed koja je opisala stvarni život Harija Gordona Selfridža i njegove trgovine.

Radnja serije smještena je u London 1909, u doba kad su se žene prepuštale užicima što su ih donosile novostečene slobode i moderna era. Hari je tim ženama želio udovoljiti, dati im moć i odati počast pa je tako otvorio vrata svoje raskošne robne kuće u slavnoj londonskoj Ulici Oksford. Kroz prizmu inovacija i spektakla koje je Hari u robnoj kući uspostavio, priča razotkriva neopisane trenutke iz ženske povijesti, bilo da je posrijedi moda, kozmetika, tehnologija i domaćinstvo. Pozornica Harijevog burnog života raskošni je londonski mozaik na prijelazu vijekova. U slobodno vrijeme bio je kockar, i iako srećno oženjen, uživao je u društvu glamuroznih zabavljačica i filmskih zvijezda. Bio je legendarni ženskaroš, a život je živio u petoj brzini.

 

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се