Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Serije

03. 02. 2019.

SERIJA

Djevojke iz fabrike bombi

Nedjelja, 3. februar u 21:35h na TVCG 1.

Ovo je drama o ženama koje za vrijeme II svjetskog rata rade u fabrici municije i bombi.

Radnja serije je smještena u 40-te godine prošlog vijeka i donosi nam izuzetne priče o ženama koje su rizikovale svoje živote radeći u fabrici Savezničkih snaga koje su se borile na evropskom frontu. Na ovaj način zavirujemo u živote ovih izvanrednih žena sa svih aspekata – vidimo ih kao saradnike, prijatelje i suparnike, i vidimo duboku promjenu koja je usledila kao posledica slobode van doma i socijalnih restrikcija.

Glavni likovi su: Lorna – nadzornik u fabrici čija su dva sina na frontu; Gledis – bogatašica koja počinje da radi u fabrici uprkos protivljenju roditelja; Kejt – propovjednikova ćerka sa zlatnim glasom koja bježi od svog oca fundamentaliste; Beti – brbljivica odgovorna za obuku djevojaka iz fabrike; Vera – čiji je život iz korijena promijenjen radom na traci za sklapanje; Idit – bespomoćna majka dvoje male djece; Marko – Italijan koji radi u fabrici jer mu je zabranjeno da se pridruži vojsci zbog svog porijekla.

Uloge: Meg Tilly, Jodi Balfour, Charlotte Hegele

Režija: Ken Girotti, Adrienne Mitchell

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се