RTCG - Radio Televizija Crne Gore - Nacionalni javni servis :: Serije http://www.rtcg.me/tv/tvcg-1/serije/rss.html me http://www.rtcg.me/img/logo.png RTCG - Radio Televizija Crne Gore - Nacionalni javni servis :: Serije http://www.rtcg.me/tv/tvcg-1/serije/rss.html Korak naprijed http://www.rtcg.me/tv/tvcg-1/serije/215164/korak-naprijed.html Radnim danima u 16.30h na TVCG 1. ]]> Prestižna Škola scenskih umjetnosti „Karmen Arans“ osnovana je 1978. godine i svake godine prima studente talentovane za scenske umjetnosti (muziku, ples i glumu). Ovu školu otvorila je nekadašnja poznata glumica Karmen Arans (tumačila ju je Lola Herera), koja se trudi da od talentovane djece stvori zvijezde. Iako se više stotina njih prijavi za upis svake godine, samo dvadeset najboljih ulazi. Oni koji uđu u školu, pohađaju časove modernog plesa, klasičnog plesa, pjevanja, muzike, glume i istorije umjetnosti, a kasnije i specijalnih aktivnosti. Studije u školi traju četiri godine. Prve tri učenici imaju zajedničke časove, a četvrta je posvećena specijalizaciji svakog sudenta posebno. Serija ne prati samo živote studenata, već i njihovih profesora, pa i same Karmen Arans. Stari Rimljani su rekli „preko trnja do zvezda“, i studenti ove škole su se više puta uvjerili u to.

]]>
Fri, 21 Sep 2018 16:30:00 +0100 Serije http://www.rtcg.me/tv/tvcg-1/serije/215164/korak-naprijed.html
Nestali http://www.rtcg.me/tv/tvcg-1/serije/196349/nestali.html Radnim danima u 23.05h na TVCG 1. ]]> Nestanak petogodišnjeg Olivera tokom odmora u Francuskoj pokreće skoro deset godina dugu potragu za njim. Serija nas upoznaje s njegovim ocem Tonijem, kojiočajnički pokušava otkriti gdje se nalazi njegov sin. Uz pomoć legendarnog detektiva Toni kreće u opsesivnu potragu za sinom i odgovornima za njegov nestanak. Svaki korak donosi novi zaokret, a Tonijeva neumorna potraga počne uništavati njegov odnos sa suprugom i skoro mu uništi život.

Uloge: Džejms Nezbit, Frans Oukonor ...

 

 

 

]]>
Thu, 20 Sep 2018 23:05:00 +0100 Serije http://www.rtcg.me/tv/tvcg-1/serije/196349/nestali.html
Raj http://www.rtcg.me/tv/tvcg-1/serije/202235/raj.html Nedjeljom u 20.05h na TVCG 1. ]]> Denis se zapošljava kao prodavačica na odjelu ženske odjeće robne kuće „The Paradise“ gdje se suočava s borbom za moć, intrigama i aferama. Ona je mlada i ambiciozna te zna da bi mogla daleko dogurati, a privlačan upravitelj robne kuće džon Morej primjetio ju je čim je došla. Veoma ambiciozan i pun modernih ideala, on u Denis prepoznaje sebe pa ga neodoljivo privlači uprkos tome što je u vezi s razmaženom kćerkom svog finansijera...
Ovo je ljubavna priča, priča o ambiciji i napredovanju te o mračnim tajnama koje prijete uništenjem, teškom mukom podignutog carstva.

Uloge: Joana Vanderham, Emun Eliot ...

]]>
Sun, 16 Sep 2018 20:05:00 +0100 Serije http://www.rtcg.me/tv/tvcg-1/serije/202235/raj.html
Ljeta u Indiji http://www.rtcg.me/tv/tvcg-1/serije/182128/ljeta-u-indiji.html Subota, 15. septembar u 20:05h na TVCG 1 ]]> Smještena uz grandiozne Himalaje i plantaže čaja u sjevernoj Indiji, dramska serija donosi bogatu i eksplozivnu priču o padu Britanskog Carstva i rođenju moderne Indije, sa obje strane. U središtu se nalaze mreže strasti, suparništvo i sukobi koji će odrediti njihove sudbine tog ljeta kada se sve promijenilo.

Godina je 1932. Indija sanja o neovisnosti, ali Britanci se ne kane povući. Indijski potkralj sa svojom se vladom svake godine povlači iz vreline carske prijestolnice u New Delhiju u Simlu, Englesku u malom u podnožju Himalaje, koja na šest mjeseci postaje ljetnom prijestolnicom Indije. Ondje se moćnici igraju Boga, zabavljaju se sa ženama i ljubavnicama i neudanim djevojkama koje traže muža. No povijest je protiv njih jer angloindijski sjaj blijedi i carstvo klizi u propast. Tko će ostati kada brod potone?

Serija prati dvije porodice, jednu indijsku i jednu britansku, u priči o ljubavi, obećanjima, tajnama i političkim intrigama te igri gospodara i sluge u mahnitom plesu odbrojavanja do slobode. Serija gledatelju pruža praznik za osjećaje nudeći uvid u nezamislivo bogatstvo i grandioznost Indije u vrijeme kad je nekoliko hiljada Britanaca vladalo nad 400 miliona Indijaca.

Uloge: Jemima Vest , Džuli Volters ...

]]>
Sat, 15 Sep 2018 20:05:00 +0100 Serije http://www.rtcg.me/tv/tvcg-1/serije/182128/ljeta-u-indiji.html
Gospođa http://www.rtcg.me/tv/tvcg-1/serije/175741/gospodja.html Petak, 14. septembar u 16:30h na TVCG 1. ]]> Serija smještena u 20-te godine XX veka, kada su u Španiji postojale ogromne socijalne razlike, a bile su izražene naročito u ruralnim područjima, gde je stanje despotizma bilo ukorijenjeno u tradiciji i nepismenosti.

Godine 1920. u malom gradu na sjeveru Španije rađa se strastvena ljubav između Viktorije Markez i Anhela Gonzaleza, dvoje mladih različitog porijekla. Ona je ćerka poštovanog vlasnika rudnika, koji pored toga posjeduje i nekoliko poslova uvoza i izvoza. On je sin rudara, koji je prilično posvećen Bogu i religiji. 

Društvene norme i okolnosti naglo prekidaju njihovu strastvenu ljubav. Anhel odlučuje da postane svještenik, zbog očajne situacije u kojoj se nalazi njegova porodica, dok Viktorija, iz neočekivanih razloga mora da preuzme kontrolu nad poslovima svoga oca. Ipak, nekoliko godina kasnije, sudbina će iznova isprepletati njihove živote i stvoriti nevjerovatnu priču koja dokazuje da prava ljubav ruši sve granice i da nikada ne umire...

Jedna od najgledanijih serija u Španiji, višestruko nagrađivana..

Uloge: Adrijana Ugarte, Rodolfo Sančo, Roberto Enrikez, Karmen Konesa...
Režija: Jordi Frades, Salvador Garsia Ruiz, Jorhe Toregrosa

 

]]>
Fri, 14 Sep 2018 16:30:00 +0100 Serije http://www.rtcg.me/tv/tvcg-1/serije/175741/gospodja.html
Utopija (Utopia) http://www.rtcg.me/tv/tvcg-1/serije/164714/utopija-utopia.html Utorak, 4. septembar u 23:00h na TVCG 1 ]]> Utopia je 50-minutna britanska dramska serija koja u središtu zbivanja ima istoimeni strip iz 1985. godine, oko kojeg se prepliću brojni mitovi. Autor stripa je preminuo pod nerazjašnjenim okolnostima, a postoje teorije kako radnja stripa predviđa neke poprilično dramatične buduće događaje te kako postoji mitski drugi dio koji skriva odgovore na mnoga neodgovorena pitanja.

Nakon fantastične uvodne scene u prodavnici stripova, upoznajemo glavne negativce iz tajanstvene organizacije Netvork, koji progone „heroje“ serije. Oni su grupa ljudi, koja se upoznela na forumu na kojem je glavna tema strip, Utopija.

Uloge: Adel Ahtar, Nil Maskel, Aleksandra Rouč, Fiona Ošonesi ...

]]>
Tue, 4 Sep 2018 23:00:00 +0100 Serije http://www.rtcg.me/tv/tvcg-1/serije/164714/utopija-utopia.html
Peni Dredful http://www.rtcg.me/tv/tvcg-1/serije/209826/peni-dredful.html Radnim danima u 23:00h na TVCG 1. ]]> „Peni Dredful“ je slikovito napisana saga puna mračne misterije i neizvjesnosti. Živi u polusvijetu – svijetu između stvarnosti i natprirodnog – gdje lični demoni iz prošlosti mogu da budu snažniji od vampira, zlih duhova i besmrtnih zvijeri. London, 1891. Neki od najjezivijih književnih likova, uključujući dr Frankenštajna i njegovo stvorenje, Dorijana Greja i čuvene likove iz romana o Drakuli, vrebaju iz mračnih gradskih uličica. Pridružuju im se originalni likovi u novoj priči ispunjenoj raznim poremećajima i strijepnjom. Tokom ovog perioda velikih tehnoloških i naučnih dostignuća, likove je krasila smrtonosna radoznalost. Neke je dokrajčilo istraživanje svijeta, drugi su nastradali ispitujući granice života. Njihove mračne težnje bacaju zastrašujuće svijetlo na nepoznato. U vremenu punom grijeha i psihološkog istraživanja, ljubav i strast su ukaljani dubljim, mračnijim misterijama. Pateći od potrebe za ljubavlju, likovi se predaju erotskim iskušenjima, što rezultira jezivim, onostranim posledicama. Uprkos pojedinačnom otuđenju, likovi formiraju neverovatne saveze kako bi ulovili veće zlo. „Peni Dredful“ je zastrašujući psihološki triler, protkan ovim pričama, i starim i novim.

 

]]>
Thu, 16 Aug 2018 23:00:00 +0100 Serije http://www.rtcg.me/tv/tvcg-1/serije/209826/peni-dredful.html
Prava žena http://www.rtcg.me/tv/tvcg-1/serije/145523/prava-zena.html Petak, 27. jul u 12:05, TVCG1 ]]> Uloge: Kristina Jovanović, Filip Jurčić, Nataša Janjić, Petar Strugar, Elizbaeta Kukić

'Prava žena' novi je televizijski projekat jedne od najboljih scenaristkinja i producentkinja u regionu, Jelene Veljače, iza koje stoje uspješne serije 'Ponos Ratkajevih', 'Larin izbor', 'Zora dubrovačka' i 'Stella'. Tinejdžerka Maja (Kristina Jovanović) draga je i pametna djevojka, ali zbog nesređenog porodičnog odnosa nesigurna je u sebe. Oblači se muškobanjasto i trenira hokej jer zna da to raduje njenog oca, a zapravo je zanimaju tipične ženske stvari. Nesretno je zaljubljena u najpopularnijeg hokejaša, Harija, a s obzirom da je on ne primjećuje, Maja pristaje na veliki preokret u svom životu – prijavi se u televizijski show koji će joj pomoći da postane 'prava žena', ali i da otkrije pravu sebe. Njenom ocu Nikoli (Filip Juričić) Majina ideja nimalo se ne sviđa. On je predan otac koji voli svoju kćerku, ali teško prihvata da Maja više nije dijete, već odrasla djevojka koja se ponaša zrelije od njega.

Nikola je četrdesetogodišnji, klasični šarmer koji svojom duhovitošću i harizmom lako privuče suprotan pol, ali se teško snalazi 'u vezi' jer više pažnje posvećuje zabavama i drugim, površnim stvarima koje inače zaokupljaju ljude u dvadesetima. Silom prilika zaposli se u ketering firmi svog najboljeg prijatelja Slavena (Petar Ćiritović), preko kojeg dospije na set TV showa na koji se prijavila njegova kćerka Maja. Tamo upozna dvije potpuno različite žene koje će mu promijeniti život: vrlo strogu, ambicioznu TV producentkinju Natašu (Nataša Janjić) koja je svoj život posvetila karijeri, i kojoj treba joj vremena da se otvori ljudima i zadobije povjerenje u neku osobu, te Ružu (Elizabeta Kukić), duhovitu i harizmatičnu društvenu ikonu, legendarnu autorku ljubavnih romana i savjetnicu za žene koja je ujedno zaštitno lice TV makeover showa za djevojke.

]]>
Fri, 27 Jul 2018 12:05:00 +0100 Serije http://www.rtcg.me/tv/tvcg-1/serije/145523/prava-zena.html
Hanibal http://www.rtcg.me/tv/tvcg-1/serije/146348/hanibal.html Radnim danima u 23:50h na TVCG 1. ]]> Glavni lik serije je Vil Grejem (Meds Mikelsen) briljantni empatični FBI profajler koji ima sposobnost da mislima prati uvrnute ideje i postupke najtraženijih serijskih ubica.

Njegov šef Džek Kraford zauzdava Vilovu sposobnost čitanja misli i uviđa njegovu potrebu za psihijatrijskom pomoći nakon posebno uznemirujućeg slučaja. Vil tako stiže pod nadzor cijenjenog psihijatra dr Hanibala Lektora.

Vil ne zna da dr Lektor iz određenog razloga ima pristup užasnim zločinima i psihopatama. Ono što slijedi je majstorska psihološka igra između dobra i zla, gde se granice gube...

 

]]>
Mon, 23 Jul 2018 23:50:00 +0100 Serije http://www.rtcg.me/tv/tvcg-1/serije/146348/hanibal.html
Elementarno http://www.rtcg.me/tv/tvcg-1/serije/200787/elementarno.html Radnim danima u 21:30h na TVCG 1. ]]> Elementarno je američka krimi-serija koja predstavlja jednog, potpuno novog i modernog Šerloka Holmsa, veoma drugačijeg od onog na kog su čitaoci, ali i gledaoci navikli.

 

Uloge: Džoni Li Miler, Lusi Liu...

 

]]>
Wed, 6 Jun 2018 21:30:00 +0100 Serije http://www.rtcg.me/tv/tvcg-1/serije/200787/elementarno.html
Vikinzi http://www.rtcg.me/tv/tvcg-1/serije/202440/vikinzi-.html Radnim danima u 23:25h na TVCG1 ]]> Treća sezona se završava Ragnarovim pohodom na Pariz i povratkom u Kategat. Međutim, kralj je veoma bolestan, a svi su uplašeni kako će se stvari dalje razvijati.

Da li će ga naslijediti Bjorn, Aslaug ili neko drugi? Po svemu sudeći Ragnar neće morati da se izbori samo sa svojom bolesti, već i sa mnogim zavjerama koje se kuju protiv njega...

 

Uloge: Travis Fimel i Ketrin Vinik, Piter Franzen, Jasper Pekonen, Dajen Don...

]]>
Tue, 29 May 2018 23:25:00 +0100 Serije http://www.rtcg.me/tv/tvcg-1/serije/202440/vikinzi-.html
Tajna starog mosta http://www.rtcg.me/tv/tvcg-1/serije/97499/tajna-starog-mosta-.html Petak 11. maj u 16:30h na TVCG 1. ]]>

]]>
Fri, 11 May 2018 16:30:00 +0100 Serije http://www.rtcg.me/tv/tvcg-1/serije/97499/tajna-starog-mosta-.html
Pad (The fall) http://www.rtcg.me/tv/tvcg-1/serije/199634/pad-the-fall.html Radnim danima u 23:25h na TVCG 1. ]]> Serija je psihološki triler koja u fokus stavlja živote dvoje lovaca. Jedan je serijski ubica koji nasumično uhodi žrtve u Belfastu i njegovoj okolini, dok je drugi talentovana načelnica Metropolitenske policije koja ima zadatak da pomogne policiji u Belfastu da ga uhvate.

Uloge: Džilijan Anderson, Džejmi Dornan...

 

]]>
Wed, 2 May 2018 23:25:00 +0100 Serije http://www.rtcg.me/tv/tvcg-1/serije/199634/pad-the-fall.html
Porobdžije http://www.rtcg.me/tv/tvcg-1/serije/195009/porobdzije.html Subotom u 20:05h na TVCG1 ]]> Godina je 1893. u gradu Mostaru u Hercegovini, koja je dio Austrougarskog carstva. Stojan, siromašni dječak sa sela dolazi u grad kako bi radio za bogatog, ali pokvarenog i pohlepnog trgovca. Kada trgovac umre Stojan oženi njegovu udovicu i naslijedi trgovinu sa svim lošim navikama pokojnog vlasnika.

Uloge: Dragan Jovičić ,Pavle Vujisić, Vera Čukić...

]]>
Sat, 28 Apr 2018 20:05:00 +0100 Serije http://www.rtcg.me/tv/tvcg-1/serije/195009/porobdzije.html
Rat za tešku vodu ( The heavy water war ) http://www.rtcg.me/tv/tvcg-1/serije/199635/rat-za-tesku-vodu--the-heavy-water-war-.html Utorkom, srijedom i četvrtkom u 21:30 na TVCG 1. ]]> Nakon pet dana marširanja po dubokom snijegu, šest norveških komandosa je konačno stiglo na planinsku visoravan iznad norveškog gradića Rjukana. Tamo su se sastali sa još četvoricom vojnika, koji su učestvovali u prethodnom neuspješnom pokušaju sabotiranja rada elektrane. Njih četvorica su, hraneći se lišajevima i jednim irvasom, uspjeli da prežive nekoliko mjeseci surove norveške zime i dočekaju novu šansu. Tim od 10 norveških specijalaca je čučeći u snegu posmatrao elektranu i po poslednji put razmatrao plan o miniranju pogona, u kome su nacisti proizvodili "tešku vodu" - ključnu komponentu za proizvodnju atomske bombe. U pitanju nije bio nimalo lak zadatak, s obzirom na to da je objekat sa svih strana bio okružen 200 metara visokim liticama, a čuvao ga je i veliki broj njemačkih vojnika. Ipak, ulog je bio preveliki, jer Hitler nije smio da napravi atomsku bombu...

Režija: Per-Olav Sorensen

Uloge: Andreas Dohler, Peri Baumeister...

 

]]>
Thu, 19 Apr 2018 21:30:00 +0100 Serije http://www.rtcg.me/tv/tvcg-1/serije/199635/rat-za-tesku-vodu--the-heavy-water-war-.html
Kuper (Copper) http://www.rtcg.me/tv/tvcg-1/serije/147864/kuper-copper.html Petak, 6. april u 23:05h na TVCG 1 ]]>

]]>
Fri, 6 Apr 2018 23:05:00 +0100 Serije http://www.rtcg.me/tv/tvcg-1/serije/147864/kuper-copper.html
Zlatno srce (Heart of gold) http://www.rtcg.me/tv/tvcg-1/serije/181384/zlatno-srce-heart-of-gold.html Radnim danima u 18:30 na TVCG1 ]]> „Zlatno srce“ je priča o Mariji, koja je spremna na svaku žrtvu zbog kćerke Katarine. Najveće žrtvovanje usljediće kad Antonio, bivši Marijin poslodavac, znajući da mu se bliži kraj, riješi da ispravi nepravdu i uključi je u testament. Njegova želja je da ih obezbijedi kako više ne bi prolazile kroz poteškoće i da zaborave na mučnu prošlost, koja čuva veliku tajnu. A baš nju Marija želi da sakrije po svaku cijenu. Katarina je Antonijeva unuka, koju je Marija dobila sa njegovim sinom Enrikeom. Međutim, otkrivši da će se njena budućnost promjeniti na bolje posle Antonijeve smrti, Katarina ne želi da čeka ni dan i odlučuje da ubije nesrećnog čovjeka. Saznavši za ovaj zločin, Marija je primorana da donese najtežu životnu odluku: ili će prijaviti ćerku ili će postati njen saučesnik.

Uloge: Maria Bastos, Diego Lopes ...

]]>
Tue, 20 Mar 2018 18:30:00 +0100 Serije http://www.rtcg.me/tv/tvcg-1/serije/181384/zlatno-srce-heart-of-gold.html
Djevojke iz fabrike bombi http://www.rtcg.me/tv/tvcg-1/serije/190024/djevojke-iz-fabrike-bombi.html Srijedom , Četvrtkom i Petkom u 21.30h na TVCG 1. ]]>

]]>
Thu, 8 Mar 2018 21:30:00 +0100 Serije http://www.rtcg.me/tv/tvcg-1/serije/190024/djevojke-iz-fabrike-bombi.html
Fargo http://www.rtcg.me/tv/tvcg-1/serije/193305/fargo.html Radnim danima od 23:05h na TVCG 1 ]]>

]]>
Tue, 6 Mar 2018 23:05:00 +0100 Serije http://www.rtcg.me/tv/tvcg-1/serije/193305/fargo.html
Božićni ustanak http://www.rtcg.me/tv/tvcg-1/serije/153827/bozicni-ustanak.html Nedjelja, 25. febrauar u 20:05h na TVCG 1. ]]> "Božićni ustanak" je prva igrana serija sa istorijskom tematikom u crnogorskoj televizijskoj produkciji, koja se bavi periodom i događajima nakon završetka Prvog svjetskog rata, posebno veoma značajnim događajem u crnogorskoj istoriji Božićnim ustankom na Cetinju.

Serija je snimana tokom predhodne dvije godine, a prikazivanje počinje od 29. januara na prvom programu RTCG i imaće 9 epizoda. Serija je snimana na velikom broju lokacija na Cetinju i u okolini Cetinja, Podgorice Danilovgrada i Beograda.   

Pokrovitelj serije  je Ministarstvo kulture Crne Gore a koproducenti Radio Televizija Crne Gore i Studio Dogma. Producenti serije su: Željko Sošić, Rade Vojvodić  i Darko Šuković, reditelj i scenarista je Željko Sošić, scenaristkinja Jovana Bojovic,  umjetnički direktor projekta je Milorad Popović, dok autorsku ekipu čine  scenograf Milenko Jeremić, direktor fotografije Ivan Kostić i kostimograf Gordana Angelovski. Izvršni producenti  serije su Svetlana Sošić i Ivan Đurović. 

U seriji glume najveća glumačka imena regiona i Crne Gore kao što su: Nataša Ninković, Vojin Ćetković, Marko Nikolić, Boro Stjepanović, Mirko Vlahović, Mirza Halilović, Amar Bukvić, Srđan Grahovac, Mladen Nelević, Momčilo Pićuric, Miodrag Radonjić, Sanja Popović, Miloš Pejović, Milivoje Obradović, Nebojša Kundačina, Danilo Čelebić, Slobodan Marunović, Željko Radunović, Dušan Kovačević, Zoran Vujović, Marija Đurić, Vanja Jovićević, Branka Stanić, Aleksandar Radulović, Dragan Račic, Olivera Vuković, Nikola Vasiljević, Sejfo Seferović, Davor Dragojević, Dejan Đonović, Vule Markovic, Emir Ćatovic, Petar Novaković, Maja Stojanović, Filip Djuretić, Vukan Pejović, Marko Todorović, Omar Bajramspahić, Pavle Popović, Djordje Tatić, Stefan Marković i drugi. Uloge dječaka Boža i Ivana tumačili su djeca Lazar Martinović i Petar Vlahović, kojima je ovo prvo iskustvo na snimanju.

Generalni sponzor serije je Elektroprivreda Crne Gore, a podržali su i Ministarstvo održivog razvoja i turizma, Crnogorska kinoteka, Prijestonica Cetinje, Bemax, Aerodromi Crne Gore, Hotel Splendid, restoran Konak, Glavni grad Podgorica i drugi.

Prijatelji serije i tehničku podršku dali su: Kraljevsko pozorište “Zetski Dom” Cetinje, Uprava za zaštitu kulturnih dobara, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Ministarstvo odbrane, Vojska Crne Gore, Narodni muzej Crne Gore, Nacionalna biblioteka “Djurđe Crnojević”, Nacionalni parkovi Crne Gore, Fakultet likovnih umjetnosti, Fakultet dramskih umjetnosti, Mjesna zajednica Komani, Komunalne  usluge Glavnog grada Podgorica, Područna jedinica policije Cetinje, Vatrogasna jedinica  Cetinje, Građevinsko preduzeće Cetinje, hoteli Laguna, Best Western Premijer, City, Ambasador, Philia i Aurel iz Podgorice.

"Igrana serija “Božićni ustanak”, epska istorijska drama, u devet epizoda, bavi se najtragičnijim događajem crnogorske istorije, koji je nedovoljno tumačen i tretiran. Bazirana na istorijskim događajima, uz izmišljene kao i autentične likove, kroz igranu formu tumačiće jedno vrijeme i događaje koji su ostavili dubok trag na nacionalno, kulturno i državotvorno biće Crne  Gore i njenih stanovnika." Željko Sošić, reditelj.

]]>
Sun, 25 Feb 2018 20:05:00 +0100 Serije http://www.rtcg.me/tv/tvcg-1/serije/153827/bozicni-ustanak.html