Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

U toku

18. 10. 2020. 06:36 >> 06:36
14

IJZ SAOPŠTIO

Od sjutra pooštravanje mjera u više gradova

Od sjutra će se u Budvi, Cetinju, Kolašinu, Ulcinju i na Žabljaku primjenjivati pooštrene protivepidemijske mjere i to zabrana rada ugostiteljskih objekata (restorani, kafane, kafeterije, hotelski restorani osim za goste hotela) i zabrana okupljanja u objektima stanovanja licima koja nijesu članovi zajedničkog porodičnog domaćinstva, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje (IJZ).

Kako je saopšteno, u tim opštinama je do pogoršanja epidemiološke situacije i stopa obolijevanja prešla je preko 800 na 100.000 stanovnika.

Time, kako navode iz IJZ, ove opštine automatski prelaze u grupu 3 opština u kojima će se od ponedeljka i u narednih 14 dana primjenjivati pooštrene protivepidemijske mjere.

"Trenutno nema opština u kojima je stopa obolijevanja preko 1200 na 100.000 stanovnika niti je za očekivati da se neka od opština nađe u toj kategoriji koja bi podarzumjevala i zabranu kretanja u periodu od 22:00 do 05:00 h", piše u saopštenju.

Očekuju se i nove mjere za Podgoricu

Kumulativna incidencija u Podgorici trenutno je 792,7 na 100.000 stanovnika, te će odluka o eventualnom pooštravanju mjera u Glavnom gradu biti donešena nakon statističke obrade svih uzoraka poslatih u Njemačku.

"Trenutno čekamo rezultate za još 212 uzoraka koji su uzeti u prethodnom 14-o dnevnom periodu. S obzirom na to da je dio uzoraka uzet iz Podgorice, za očekivati je da će incidencija u Podgorici preći preko 800 na 100.000 stanovnika (pošto je trenutna stopa 792,7)", navode iz IJZ.

Пратите нас на

Коментари14

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се