Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

U toku

18. 10. 2020. 15:58 >> 14:50
68

ODLUČENO NA GO

Bošnjačka stranka neće u novu Vladu

Bošnjačka stranka neće biti članica nove vladajuće većine. To je odlučeno danas na sjednici Glavnog odbora te partije, koja je održana u Rožajama.

“GO BS je svojom jedinstvenom odlukom, podržao opredjeljenje da BS ostane, kao i do sada, samosvojan i autentičan politički subjekat, predstavnik političkih interesa bošnjačkog naroda i drugih građana. Bošnjačka stranka ostaje privržena principima demokratije, vladavine prava i demokratskih reformi", Suljo Mustafić na konferenciji za medije nakon Glavnog odbora.

Mustafić je istakao da će BS podržavati sve procese koji su usmjereni evropskim integracijama, prozapadnom putu, snaženju institucija, unaprijeđenju položaja i statusa Bošnjaka, u političkoj, ekonomskoj i socijalnoj sferi.

"Bićemo partner svim demokratskim snagama, i iz vlasti i iz opozicije, koje imaju ove ciljeve i podržacemo sva zakonska rješenja u tom pravcu. Zbog različitog pristupa i određenih ideoloških razlika sa nekim članicama nove vlasti, oko važnih društvenih pitanja u Crnoj Gori, te odnosa prema manjinskim narodima, kako u nedavnoj prošlosti, tako i sadašnjih političkih programa, Glavni odbor Bošnjačke stranke je odlučio da BS u ovom političkom trenutku, ne treba biti članica buduće Vlade", saopštio je Mustafić.

Dodao je i da će BS budno pratiti sva naredna dešavanja i podržavati sve pozitivne i reformske procese.

"Bićemo partneri u svim budućim projektima Vlade usmjernim društvenom i ekonomskom boljitku, kao i svim političkim snagama koje su okrenute dobrobiti građanske, multietničke i evropske Crne Gore", zaključio je Mustafić.

Na sjednici je na prijedlog predsjednika Rafeta Husovića za novog potpredsjednika stranke izabran Jasmin Ćorović, kao i novi članovi GO.

Sjednici GO, koji broji 90 članova, prethodilo je zasijedanje Predsjedništva radi detaljne analize aktuelnog političkog momenta u Crnoj Gori.

Podsjećamo, lider BS-a Rafet Husović sastao se u petak sa mandatarom za sastav nove vlade Zddravkom Krivokapićem.

Tom prilikom je saopštio da je Bošnjačka stranka (BS) spremna da sa svojim kadrovskim potencijalom participira na više mjesta u novoj Vladi, ako odluči da bude dio nove većine.

On je tada rekao i da ga je mandatar upoznao sa temama za koje je smatrao da su bitne.

Пратите нас на

Коментари68

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се