Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

U toku

25. 10. 2020. 09:32   >>  23:13 9

POZVALI GRAĐANE

Nikšićki ugostitelji sjutra protestuju

Ugostitelji grada pod Trebjesom najavili su protest u ponedjeljak 26. oktobra u 9 sati i 30 minuta ispred zgrade Opštine Nikšić u kojoj se održava sjednica lokalnog parlamenta u 10 časova.

"Nezadovoljni neadekvatnim odgovorima lokalnih službenika i namještenika, pozivamo sve građane da nam se pridruže i daju doprinos u borbi za svoja prava. Lokalni funkcioneri su se u prethodnih mjesec dana oglušili na zahtjeve za hitne sastanke koji su inicirani od predstavnika novoformiranog Udruženja ugostitelja Nikšić. 

Budući da je alarmanta situacija u opstanku ugostiteljske privrede, njihova neodgovornost dovodi do povećanja broja nezaposlenih, ruba egzistencije jednog broja građana, ali i depresije i možda kućnog nasilja. Smatramo da je pronalaženje zajedničkih rješenja oko spašavanja malih i srednjih preduzeća u ovoj grani privrede od vitalnog značaja za sami grad", navodi se u saopštenju ugostitelja.

Kako su dodali, zahtijevaju da se za naredni period ukine godišnja naknada za korišćenje prilaza komercijalnim putevima, jer smatraju da su putevi na teritoriji Opštine Nikšić opšte-javno dobro i za građane i za privredu.

Traže i da se za 2021. godinu ukinu lokalne komunalne takse za korišćenje javnih površina tj. zakupi terasa, da se omogući normalno radno vrijeme kako bi imali slobodu preduzetništva koja im je Ustavom zagarantovana, da se oslobode članarine Turističkoj organizaciji Nikšića čije djelovanje smatraju nesvrsishodnim, hitno pronađe rješenje za firme i zaposlene koji posluju kao noćni klubovi i svadbeni saloni koji od 15. marta ne obavljaju svoje djelatnosti.

"Napominjemo da posrnulo ugostiteljstvo i uvezanih grana privrede sa njim, ne može dovesti do revitalizacije samog budžeta Opštine. Pozivamo sve zainteresovane da u što većem broju damo doprinos u očuvanju dobrog duha Nikšića kojeg čine i kafane", poručili su iz Udruženja ugostitelja Nikšića.


Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се