Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

U toku

01. 12. 2020. 08:33   >>  18:54 22

FILIPOVIĆ

"Vlada će biti kratkog mandata"

Sve ukazuje na to da će Vlada Zdravka Krivokapića biti Vlada kratkog mandata, kaže analitičar Ljubomir Filipović i dodaje da politički ova Vlada ima minimalnu podršku.

Naveo je i da ova Vlada stoji na tankom ledu, te da je razumski normalno zaključiti da će brzo doći do njenog loma.

“Da li će do toga doći za pola godine ili za godinu to je manje bitno. Za Crnu Goru je sada bitna politička stabilnost”, kazao je Filipović i dodao kako se čini da tu stabilnost nećemo imati.

“Kada (Nebojša) Medojević kaže da će im dati šest mjeseci, mislim da on ima neka očekivanja, ne vjerujem u ideološke razlike. Vjerujem da on ima očekivanja da po dubini dobiju neka mjesta”, kazao je Filipović i dodaje da se čini da je došlo do zamjena, a ne promjena na političkoj sceni.

On smatra i da će veliki dio ministara biti kasnije uključen u političke procese.

“Na njima je da pokažu svoj integritet i da ne učine taj korak i učlane se u partiju i učestvuju u nekoj daljoj kampanji”, naveo je Filipović.

Kaže i da predizborna obećanja i očekivanja ispunjavaju samo četiri od 12 kandidata za ministre.

To su kako dodaje ministri odbrane, javne uprave i digitalnog društva, šumarstva i ekonomskog razvoja.

“Tu postoje ljudi sa prilično opasnim političkim stavovima, sa ideologijama koja nije u skladu sa vrijednostima našeg društva. Ovdje konkretno mislim na ministarku Vesnu Bratić, ali i na ministra Leposavića, koji će da vodi pravdu”, navodi Filipović i dodaje da su ti kandidati često izricali ekstremne stavove.

On ističe i da politički ova Vlada ima minimalnu podršku.

“Iako su Demokrate na početku rekle da će podržati ovu Vladu, izrazili su sumnju u haotičnost procesa, kršenje obećanja. U petak smo imali situaciju oko ministra odbrane i glavnog pregovarača”, istakao je Filipović.

Naveo je i da je ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović zasluženo proglašen personom non grata.

Пратите нас на

Коментари22

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се