Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

U toku

[ Izvor: Portal RTCG ]

22. 01. 2021. 09:33   >>  16:46 7

RADULOVIĆ

Nastaviti letove do osnivanja nove kompanije

Predsjednik Sindikata Montenegro erlajnsa Marko Radulović kazao je nakon jučerašnjeg sastanka s predstavnicima Vlade da se do startovanja nove kompanije moraju nastaviti letovi, naročito na relaciji Podgorica, Tivat, Beograd. Ističe da će četiri zaostale plate radnicima biti isplaćene od prodaje dijela imovine MA,a u novu kompaniju sigurno ide samo licencirano osoblje, za ostale se sprema socijalni program.

Radulović je u Jutarnjem programu TVCG kazao da su u sindikatu više nego zadovoljni jučerašnjim sastankom sa predstavnicima Vlade.

“Poslije ćorsokaka u kom smo bili više od mjesec i mi radnici i sama kompanija, ostavljeni na milost i nemilost tržišta, koje je opet, samo po sebi u milosti u nemilosti kovid situacije, zadovoljni smo sastankom. U ovih mjesec dana imali smo intenzivirane pregovore s predstavnicima Vlade. Jučerašnji sastanak je imao više rezultata. Malo više nam se predočilo i pojasnilo šta je u planu Vlade, kako će da postupaju sa nama i kako će da se postupa u dijelu prelaženja u novu kompaniju”, kazao je on.

Kaže da su naišli na neko razumijevanje koje su tražili sve ovo vrijeme.

“Predstavnici Vlade uvažili su naše mišljenje. Pojasnili smo im koliko je bitan sistem Montenegro erlajnsa, sami sistem avijacije, ma kako se on zvao. Nastavak letova MA se mora događati zbog očuvanja ukupne infrastrukture MA, kako aviona, osoblja, tako i slotova i generalno linija. Zbog cjelokupnog očuvanja avijacije Crne Gore to se mora staviti sve do stvaranja nove kompanije”, kazao je Radulović.

Ističe da je primarno u pitanju linija Podgorica-Beograd, Tivat-Beograd.

“I još neke linije o kojima sada ne bih govorio zbog cjelokupne tržišne utakmice”, kazao je Radulović.

Ističe da će Vlada biti transparentna kada je riječ o zapošljavanju u novoj kompaniji.

“Vidjeće da jedan broj personala koji je licenciran prevedu u tu kompaniju, uz transarentnost konkursa. Malo je bajkovito da očekujemo da će svih 350 ljudi preći, tako da će biti napravljen socijalni program. U međuvremenu, pregovarali smo sa predstavnicima Vlade da se četiri zarade isplate radnicima koji će vjerovatno biti isplaćeni iz fondova za koje je Vlada već napravila projekciju od prodaje jednog dijela imovine MA, jer nisu u mogućnosti da finansiraju bilo kakve transakcije zbog Poglavlja 8”, kaže on.

Ističe da će u dogovoru sa Vladom gledati šta je u najboljem interesu za radnike kompanije.

Kada je riječ o infrastrukturi Vlada I Sindikat će u narednom periodu intenzivirati sastanke kako bi se sačuvale preostale stvari MA.

“To su avioni, licencirano osoblje, jer već do sada je ogromna šteta nanijeta, da su raznorazni ugovori prekinuti, članstvo u EJAT je dovedeno u pitanje… MA se mora sačuvati pa po cijenu da odradi sezonu, koja je pred nama, jer uz sav optimizam da nova kompanija bude aktivna od 1. aprila mi moramo imati rezervnu opciju dok ona startuje”, kazao je

Dodaje da je optimističan kada je riječ o otvaranju nove kompanije. Zadovoljan je onim što Vlada radi na tome.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се