Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

U toku

[ Izvor: Portl RTCG ]

27. 02. 2021. 11:29   >>  23:28 24

ABAZOVIĆ

"Podržavam smjenu u CB NK, pozivam na mir"

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović podržao je odluku v.d. direktora Uprave policije Zorana Brđanina da smijeni načelnika i komandira nikšićke policije, saopštio je tokom posjete gradu pod Trebjesom. On je pozvao na mir i dostojanstvenu atmosferu uoči lokalnih izbora u Nikšiću i kazao je da će se Vlada potruditi da svojim djelovanjem doprinese tome.

Abazović je posjetio Nikšić nakon sinoćnjeg napada na aktivistu koalicije „Za budućnost Nikšića“ Luke Trebješanina. Kazao je da Vlada osuđuje napade na bilo koga, bez ikakve razlike.

„Vlada osuđuje svaki vid nasilja nezavisno prema kome se dešava. Apelujemo da se otkriju nalogodavci“, kazao je Abazović.

Istakao je da je nekoliko ministara planiralo da dođe u bolnicu kako bi posjetili Trebješanina.

„Danas je bila ideja nekoliko ministara i mene da posjetimo aktivistu Demokratskog fronta koji je sinoć napadnut. S obzirom na to da je Luka Trebješanin napustio bolnicu i da je sada kući, ministri su odlučili da ipak ne dolaze. To ne znači da ne ukazuju podršku svima koji su sasvim nepravedno dovedeni u situaciju da se na njih fizički nasrće. Moj je apel svima da  budemo mnogo odgovorniji, da ove dvije nedjelje provedemo u miru, da građani slobodno glasaju za onog za koga misle da će najbolje odgovoriti potrebama građana Nikšića“, kazao je Abazović.

Smatra da je smjena načelnika nikšićke policije i komandira Tihomira Goranovića i komandir Darka Mađarića dokaz profesionalnog odnosa prema poslu v.d. direktora Uprave policije Zorana Brđanina.

„Ukoliko ne može u određenom periodu da se odgovori zahtjevima iz subjektivnih ili objektivbnih razloga, ja u taj dio ne ulazim. Ovo je mjera koju podržavam i aktivnosti Uprave policije i novog direktora apsolutno su u skladu s onim što treba da bude politika Vlade Crne Gore. Tako ćete vi imati novog čovjeka na čelu policije“, kazao je on.

Dodao je da se nada smanjenju tenzija.

„Ukoliko bude bilo potrebe za preduzimanjem još nekih aktivnosti, Uprava policije, ANB su spremni. Mi ćemo koordinirati nekoliko stvari u narednom periodu koje imaju za cilj da u potpunosti  uspostave kontrolu nad bezbjednosnom situacijom. Zaista ne bih volio da nekim neodgovornim izjavama dolivam ulje na vatru“, dodao je on.

Istakao je da nema nikakve vanredne situacije u Nikšiću.

„Građani su prilično veseli, imaju ekonomskih problema. Apelovao bih na sve da ove dvije sedmice provedemo u demokratskoj atmosferi“, zaključio je Abazović.

Пратите нас на

Коментари24

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се