Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

U toku

[ Autor: RTCG Portal ]

08. 03. 2021. 09:08   >>  18:56 12

JOKIĆ

Nema revanšizma, Kavarić sam sebi napravio štetu

Vršilac dužnosti direktora Doma zdravlja Podgorica Danilo Jokić kazao je kako smatra da je njegov prethodnik Nebojša Kavarić sam sebi napravio štetu.

Jokić je u Jutarnjem programu TVCG rekao da on nije iz hira poništio Kavarićevo rješenje o raspoređivanju na radno mjesto "ili onako kako je to sramno predočeno da sam uradio iz revanšizma".

"Ja nijesam ni pravnik, ni pravna služba. Samo sam potpisao akt kojim sam pisano informisan da dr Kavarić nema status mirovanja", kazao je Jokić.

Napominje da ne bi postupio onako kako je postupio, da je bilo dokumenta o statusu mirovanja: "Ako mi je već stavljeno na sto, pitam i ministra da li sam trebao da ignorišem zakon i počnem mandat sa kršenjem zakona".

Na pitanje da li zdravstveni sistem, u ovakvoj epidemiološkoj situaciji, može imati tu privilegiju da sebi priušti luksuz i ostane bez ljekara sa iskustvom kakvo je imao Kavarić, Jokić je rekao: "Nema tu priče o luksuzu. Vladavina prava mora postojati".

"Nema slova o revanšizmu. Istina je da nam trebaju pedijatri. Ali moraju se primati po slovu zakona", poručio je Jokić. 

Govoreći o vakcinaciji, Jokić je rekao da je sve je spremno i kadrovski i što se tiče opreme: "Stalno imamo povećanje broja prijavljivanja i starijih od 80 i još uvijek zdravstvenih radnika".

Vakcinacija će, kaže, početi u SC Morača, gdje će biti četiri punkta. 

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се