Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

U toku

[ Autor: RTCG Portal ]

27. 07. 2021. 08:24 >> 09:25
8

DANILOVIĆ

Zbog nepotizma bih i rekonstruisao Vladu CG

Predsjednik Ujedinjene Crne Gore (UCG) Goran Danilović rekao je da bi rado učestvovao u izboru nove vlade iz više razloga, ne zbog činjenice da je ona na nivou ili gora od prethodnih, već zato što se od njih očekuje više. On je u Jutarnjem programu TVCG rekao da u Crnoj Gori ima nepotizma, ali ne i revanšizma.

Zbog nepotizma koji mu beskrajno smeta bi, kaže, i rekonstruisao Vladu Crne Gore, ali i pojedine političke partije iz parlamentarne većine.

Ako, pojašnjava, ne mogu da biraju novu vladu, "dužni smo da je rekonstruišemo".

"To je dobro i za premijera, i za ministre koji su na visini na zadatka, ali i za parlamentarnu većinu da se vidi da funkcioniše parlament kao krovna politička kuća u Crnoj Gori", rekao je Danilović.

Kazao je i da nije razočaran zbog činjenice da na posljednjem sastanku nije postignut dogovor parlamentarne većine.

On je rekao da zna koliko je sve to teško, jer je u pitanju raznolika koalicija, pa je, kaže, teško naći dogovor.

Nije, kaže, lako razgovarati o izboru nove ili rekonstrukciji postojeće vlade kad se ima toliko različitih političkih interesa: "I kad postoji najbolja namjera, to ne ide lako".

"I danas mislim da ne treba odustajati, da će građani poštovati to što se dogovorimo. Mi imamo obavezu da to uradimo, ako smo već konstatovali da bi ova vlada mogla biti bolja", rekao je Danilović.

 

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се