Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

U toku

[ M.L.B. ]

16. 01. 2022. 08:00   >>  19:39 46

PRESUDA

Đokoviću odbijena žalba, slijedi deportacija

Savezni sud Australije odbacio žalbu Novaka Đokoviću na ukidanje vize što znači da slijedi deportacija iz Australije. Nakon što je žalba Đokovića na ukidanje vize odbijena javljeno je da će on morati i da snosi troškove procesa. Trojica sudija donijela su jednoglasnu odluku.

Đoković mora da napusti Australiju i neće igrati na Australijan openu. Nema pravo na žalbu.

Odluka tročlanog vijeća bila je jednoglasna, saopšteno je vrhovni sudija Džejms Alsop jutros nešto prije osam časova po srednjoevropskom vremenu. U vijeću sudija su bili i Entoni Besanko i Dejvid O’Kalahan.

Đokoviću prijeti i zabrana ulaska u Australiju od tri godine. Pisana odluka suda biće objavljena radenih dana.

Očekuje se da Đoković danas krene za Srbiju

Prema informacijama RTS-a Novak Đoković moraće u najkraćem roku da napusti Australiju i očekuje se da za Srbiju krene tokom večeri po lokalnom, odnosno za nekoliko sati po srednjeevropskom vremenu.

Odluci je prethodilo ročište u slučaju Novaka Đokovića protiv ministra za imigracije u Federalnoj vladi Australije Aleksa Hoka.

Đokovićevi advokati na čelu sa Nikolasom Vudom kazali su da je ministar odluku donio pristrasno i bez osnova, dok je tužilac pokušao da prikaže da je srpski teniser opasan po opšte dobro jer bi mogao da izazove jačanje aktivnosti antivakserskih grupa.

 

Пратите нас на

Коментари46

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се