Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Crnom Gorom

Vukoman Kljajević [ Radio Crne Gore ]

03. 06. 2022. 19:40 >> 21:44
1

BIJELO POLJE

Obustavljeni radovi nakon pronalaska ploče sa natpisom od vakufa Hadži Danuše

Tek što su počeli radovi na izgradnji fontane na gradskom trgu u Bijelom Polju, došlo je njihovog obustavljanja od strane nadležne inspekcije, nakon što je na gradilištu pronađena ploča sa natpisom od vakufa Hadži Danuše.

Medžlis Islamse zajednice Bijelo Polje u komunikaciji sa svim nadležnim institucijama i Opštinom Bijelo Polje dogovorio je obustavu radova, dok će dalje aktivnosti preuzeti Uprava za zaštitu kulturnih dobara.

Oni su saopštili da je na sastanku dogovoreno da se ide u pravcu potpunog arheološkog istraživanja, na cijelom prostoru vakufa, shodno planu i zakonu, a postignuta je saglasnost da u predstojećem procesu prisustvuju legitimni predstavnici Medžlisa Bijelo Polje.

Kako se dodaje u saopštenju, Medžlis Bijelo Polje i Opština Bijelo Polje ulažu velike napore da se cijeli proces vodi od strane stručnih lica.

"U tom duhu, vodili smo intezivne razgovore sa različitim institucijama i pojedincima. Ovom prilikom se istim i zahvaljujemo. Na taj način smo postigli dogovor da se sve navedeno riješi na zakonit način, u najkraćem mogućem roku. Apelujemo na javnost da se uzdrže od paušalnih i neutemeljenih izjava, te da dopuste stručnim licima da profesionalno i savjesno obavljaju svoj posao", navodi se u saopštenju.

Dogovoreno je da Opština Bijelo Polje sve svoje aktivnosti u ovom pogledu raditi u koordinaciji sa Islamskom zajednicom.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније