Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Dijaspora

05. 10. 2015. 09:51   >>  09:39 17

BOŠNJAČKI SAVEZ

Crnogorci ugroženi u svojoj zemlji

Predsjednik Bošnjačkog saveza Crne Gore u Njujorku, Esad Rastoder, saopštio je da su u toj organizaciji zabrinuti zbog poruka koje se posljednjih dana šalju sa protesta Demokratskog fronta (DF) u Podgorici.

 

Reagovali su i zbog, kako je saopštio, činjenice da se na takvom skupu "zloupotrebljava bošnjačka nacionalna zastava".

"Ovih dana smo svjedoci protesta u organizaciji DF-a. Slike koje se šalju u svijet, sa kojekakvim porukama i rekvizitima koji prizivaju aveti iz proslosti, s liderima opozicije koji to sigurno nijesu, nas u dijaspori zaista zabrinjava. Možda i ne bismo reagovali da se na tom skupu ne zloupotrebljava bošnjačka nacionalna zastava. Ne možemo vjerovati i ako neki zalutali pojedinac može da zloupotrebljava našu zastavu i stavlja je u red sa unucima četnickog pokreta", kazao je Rastoder.

On smatra da su Crna Gora i Crnogorci ugroženi u sopstvenoj zemlji od, kako je rekao, "velikočetničkog projekta".

"Kod nas Bošnjaka Crnogorci imaju dosta kredita da mi ne možemo da sjedimo skrštenih ruku. Zato  mi u dijaspori dižemo svoj glas protiv zla koji se nagnuo prema građanima Crne Gore", rekao je Rastoder.

On je političarima koji se, kako je rekao, kriju iza demokratije, poručio da na demokratski način i redovnim putem pokušaju da osvoje vlast u Crnoj Gori.

Пратите нас на

Коментари17

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније