Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Dijaspora

03. 05. 2016. 22:52 >> 22:42
2

CRNOGORCI U ŠVAJCARSKOJ

Proslavili deceniju nezavisnosti

Crnogorska dijaspora Švajcarske, u okolini Berna, organizovala je proslavu 10 godina nezavisnosti Crne Gore, pod nazivom "Da je vječna Crna Gora".

U prisustvu više stotina članova, gostiju i prijatelja Crne Gore, još jednom je iskazana velika zahvalnost našoj dijaspori u Švajcarskoj, koja je dala značajan doprinos i svojim glasovima pomogla da se ostvari vjekovni san mnogih generacija.

Predsjednik Crnogrske dijaspore Švajcarske, Mišo Perović, istikao je da su glasali srcem, da bi opet isto uradili i da se nijesu nikada pokajali.

U ime Pokreta za nezavisnost, koordinator Branko Lukovac, iskazo je uvjerenje da ce Crna Gora i u budućnosti znati da cijeni doprinos koji je dala dijaspora, dajući svoj glas za Crnu Goru.

"Uz vašu podršku, znanje, iskustvo koje stičete u razvijenim zemljama, Crna Gora ima bolju budućnost", saopštio je Lukovac.

Ambasador Crne Gore u Švajcarskoj, Damir Grbović, istako je da su oni najbolji ambasadori Crne Gore, i da našoj državi treba dijaspora koja će raditi i stvarati novi poslovni ambijent u Crnoj Gori, u obostranom interesu.

Posebna čast i zahvalnost na jubilarnoj večeri data je najstarijem članu, devadesetjednogodišnjoj Ani Ćetković. Svečanost je uveličala poznata interpretatorka crnogorskog melosa, Branka Šćepanović, uz čije su hitove svi u sali pjevali.

Olivera Vukadinović, TVCG

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније