Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Dijaspora

26. 05. 2016. 15:52 >> 15:38

MUSTAFIĆ U ČIKAGU

Potrebna čvršća veza iseljenika i zavičaja

Potrebna je obostrana podrška jačanju saradnje i međusobnih veza iseljenika i zavičaja, čvršća veza s državnim institucijama, a posebno sa onima koje se bave pitanjem iseljenika, ocijenio je potpredsjednik Skupštine, Suljo Mustafić, tokom boravka u Čikagu.

Kako je saopšteno iz njegovog kabineta, Mustafić je imao niz susreta sa iseljenicima i privrednicima koji žive i rade u SAD-u.

„Iskazana su očekivanja da će kroz nova zakonska rješenja i preko predstavnika u Savjetu za iseljenike, zajednica u Čikagu imati intenzivnije kontakte sa domovinom. Ukazano je na značaj parterstva Crne Gore i SAD-a, podršku u integracijama koja je posebno važna u procesu pridruživanja NATO alijansi“, navodi se u saopštenju iz Mustafićevog kabineta.

„Ulazak Crne Gore u NATO savez biće dobar bezbjedonosni okvir koji će pospješiti vladavinu prava i stvoriti bolji ambijent za ekonomska ulaganja“, kazao je Mustafić.

On je, kako se navodi, posjetio novoizgrađeni vjerski objekat koji su kupili i adaptirali iseljenici iz Bara, a otvaranje će biti upriličeno početkom predstojećeg mjeseca Ramazana.

„Mustafić je istakao zadovoljstvo uspješnim završetkom tog projekta i činjenicom da će to biti prostor u kome će se okupljati iseljenici iz Bara i drugih krajeva i koji će biti vezani za Islamsku zajednicu u Crnoj Gori.  Još jednom je istakao zahvalnost iseljenicima za sve humanitarne i društvene aktivnosti u kojima su učestvovali u rodnom kraju i širom Crne Gore“, navedeno je u saopštenju.

Mustafić je boravio u Sjedinjenim Američkim Državama povodom obilježavanja decenije nezavisnosti Crne Gore, gdje je bio počasni gost kulturnog centra „Rumija“ iz Čikaga.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније