Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Dijaspora

Žarko Božović [ Radio Crne Gore ]

30. 06. 2016. 22:43 >> 22:26
6

SPONA SA ISELJENICIMA

Crnogorski susreti u Njujorku

Crnogorski susreti , koje organizuju Crnogorska Asocijacija – Njujork , Udruženje Crnogoraca „ Cetinje“ – Indijana i Društvo Crnogorsko-kanadskog prijateljstva iz Vankuvera, biće održani 24. i 25. septembra u Njujorku. Ta manifestacija je zamišljena kao susret Crnogoraca iz cijelog svijeta bez obzira na nacionalnu i vjersku pripadnost, pod uslovom da poštuju Crnu Goru i njene nacionalne simbole, kazala je za Radio Crne Gore članica Upravnog odbora i programska koordinatorka Udruženja „Cetinje“, Vera Kirović.

„Organizatori hoće da  pokažu da prostorne  barijere i granice  ne mogu umanjiti  želju za očuvanjem  crnogorskog nacionalnog identiteta bez obzira na to đe je  život  odveo crnogorske iseljenike“, navodi Kirović.

Cilj  susreta  je i da se potpiše  sporazum o saradnji sa  institucijama  matične države koji bi  doprinio  boljoj saradnji  Crne Gore s iseljenicima.

„Nadamo se da će se i ubuduće  odnos  Crne Gore s njenim iseljenicima  zasnivati na međusobnom poštovanju i privrženosti“, dodaje Kirović.

Organizatori  Crnogorskih  susreta poručuju da  će, kao i do sada, raditi na promociji  Crne Gore u zemljama u kojima  žive, ali i na očuvanju  crnogorskog  jezika, kulture, tradicije i običaja.

Kirović je  najavila i skorašnje otvaranje  kancelarije u Crnoj Gori  koja  će biti  spona  crnogorskih institucija sa iseljenicima.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније