Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Dijaspora

Objavila: D.Ž.

20. 09. 2016. 16:45 >> 16:30
28

ĐUKANOVIĆ SA ISELJENICIMA

"Crna Gora učvrstila multietnički sklad"

Crna Gora je za 10 godina učvrstila multietnički sklad i unutrašnju stabilnost i ostvarila ozbiljan napredak na putu ka Evropskoj uniji i NATO-u, ali i na ekonomskom planu, ocijenio je predsjednik Vlade, Milo Đukanović, na jučerašnjem sastanku s predstavnicima iseljeničke zajednice Crne Gore u Njujorku.

Kako je saopšteno iz Vladine Službe za odnose s javnošću, Đukanović je zahvalio iseljenicima na doprinosu obnovi crnogorske državnosti i afirmaciji savremene Crne Gore čiji su oni, kako je istaknuto, neodvojivi dio.

"Predsjednik Vlade je izrazio zadovoljstvo zbog prilike za susret u Njujorku, u kojem su crnogorski iseljenici, kao i širom Amerike, uvaženi lojalni građani svoje nove domovine. Premijer Đukanović je upoznao sagovornike sa aktuelnim procesima Crne Gore, uz ocjenu da je naša zemlja za deset godina učvrstila multietnički sklad i unutrašnju stabilnost i ostvarila ozbiljan napredak ne samo na putu ka Evropskoj uniji i NATO, već i na ekonomskom planu. U tom kontekstu je posebno govorio o razvojnim infrastrukturnim projektima u putnoj privredi, turizmu i energetici, posebno potencirajući opredijeljenost Vlade za efikasnije korišcenje razvojih potencijala na sjeveru Crne Gore, odakle potiče i većina crnogorskih iseljenika", navodi se u saopštenju.

Đukanović je posebno zahvalio grupi predstavnika dijaspore na njihovom humanitarnom angažmanu u domovini, na pomoći institucijama i drugim subjektima u Crnoj Gori, kao što su Zavod „Komanski most“ i nevladina organizacijia „Help“ iz Plava. To, kako je istakao, dodatno potvrđuje veze i privrženost iseljenika Crnoj Gori.

"Predstavnici iseljeničke zajednice su iskazali zadovoljstvo susretom s premijerom i spremnost za jačanje veza s domovinom raznim kanalima, pozdravljajući politiku Vlade koja je usmjerena na stvaranje što povoljnijih uslova za biznis, i za ravnomjerniji razvoj zemlje", dodaje se u saopštenju.

Domaćin susreta je bio biznismen Refko Radončić u svom hotelu na Menhetnu.

Пратите нас на

Коментари28

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније