Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Dijaspora

03. 06. 2013. 18:55   >>  21:56

KOSOVO

Obećavajuće najave za Crnogorce

Predsjednik Skupštine Kosova Jakup Krasnići podržava stav da se crnogorska nacionalna zajednica nađe u kosovskom Ustavu, kao i da se, prije sljedećih parlamentarnih izbora na Kosovu, stvore normativne pretpostavke za jedno garantovano mjesto u kosovskom parlamentu za crnogorsku zajednicu.

Sa Krasnićijem su danas razgovarali članovi crnogorske delegacije, u kojoj su bili ministar kulture Branislav Mićunović, poslanici Dritan Abazović i Žana Filipović, gradonačelnici Plava, Ulcinja, Berana, Rožaja, predstavnici Ministarstva vanjskih poslova, kao i predsjednik Udruženja crnogoraca Kosova Slobodan Vujičić.

Posebna podrška data je Forumu prijateljstva Kosova i Crne Gore „Radovan Zogović“ i njegovoj institucionalizaciji, što su inicirali ministri kulture Crne Gore i Kosova.

Inače, svi albanski učesnici dvodnevnog foruma prijateljstva Kosovo - Crna Gora "Radovan Zogović”, govorili su, kako su kazali, na jeziku Zogovića. Naglašeno je da poetska riječ Radovana Zogovića o suživotu među narodima dugo traje i danas je dobra poruka svima.

Crnogorsku delegaciju sjutra će primiti premijer Kosova Hašim Tači, dok je večeras otvorena izložba pod nazivom „Ukrštanje crnogorske savremene umjetnosti u 21 vijeku“.

 

Olivera Vukadinović

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније