Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Dijaspora

Objavio: B.V.

21. 11. 2016. 20:45   >>  20:23

SASTANAK U ISTANBULU

Dijaspora jedan od prioriteta CG diplomatije

Saradnja sa dijasporom jedan je od spoljno-političkih prioriteta crnogorske diplomatije, saopštio je šef delegacije Crne Gore pri Parlamentarnoj Skupštini NATO, Obrad Stanišić.

 

Iz parlamenta je saopšteno da se stalna delegacija Skupštne Crne Gore pri PS NATO, danas se, u prisustvu ambasadora Crne Gore u Turskoj Branka Milića i počasnog konzula Crne Gore u Istanbulu Mehmet Akan Suvera, susrela sa predstavnicima iseljenika Crne Gore koji žive u Turskoj.

"Obje strane su iskazale veliko zadovoljstvo na upriličenom susretu posebno imajući u vidu brojnost crnogorskih iseljenika u Turskoj i važnost jačanja njihovih veza sa zemljom porijekla", navodi se u saopštenju.

Stanišić je naglasio važnost saradnje sa dijasporom i istakao da ona predstavlja jedan od spoljno-političkih prioriteta crnogorske diplomatije.

"Tokom susreta zajednički je ocijenjeno da susreti ovakve vrste predstavljaju idealnu priliku za uzajamno informisanje i iznalaženje zajedničkih i najboljih rješenja za pitanja od značaja za obje strane, te da je nastavku saradnje u ovoj oblasti, u cilju realizacije iznijetih ideja, potrebno posvetiti dodatnu pažnju u predstojećem periodu. Posebno je naglašena važnost jačanja komunikacija i podizanje nivoa informisanosti svih zainteresovanih za poslovne aktivnosti u Crnoj Gori i širenje mogućnosti za potencijalne investicije", dodaje se u saopštenju.

Učesnici sastanka su konstatovali da je upriličeni susret od velikog značaja za obje strane jer je obezbjedio razmjenu znanja i ideja iz oblasti koje su od interesa za obje strane, "što predstavlja dodatni impuls jačanju saradnje sa dijasporom i trajnih veza iseljenika za zemljom porjekla Crnom Gorom".
    

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније