Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Dijaspora

Objavio: F.R. [ Tanjug.rs ]

13. 12. 2016. 11:12 >> 13:28

ZBOG KRIJUMČARA

Venecuela zatvorila granicu s Kolumbijom

Venecuela je zatvorila granicu sa Kolumbijom na 72 sata u okviru svoje borbe protiv bandi koje se bave krijumčarenjem.

Predesjednik Venecuele Nikolas Maduro rekao je da mafija, koja radi u graničnim oblastima, nanosi veliku štetu ekonomiji njegove zemlje, prenosi BBC.

Na brojne stvari koje subvencioniše socijalistička vlada u Venecueli, uključujući goriva dizel i petrol, ostvaruje se veliki profit prodajom preko granice sa Kolumbijom.

Maduro je u nedjelju objavio da će novčanice od 100 bolivara biti povučene.

"Uništimo mafiju prije nego što mafijaši unište našu zemlju i našu ekonomiju", rekao je Maduro obraćajući se na televiziji sa nacionalnom frekfencijom.

Venecuela je posljednji put zatvorila granicu sa Kolumbijom u avgustu 2015, a djelimično je otvorila godinu dana kasnije.

Nakon što se Kolumbija 2015. žalila da nije bila konsultovana ili informisana o tom potezu, postignut je dogovor između dvije zemlje da sarađuju u borbi protiv kriminala i krijumčarenja duž 2.200 kilometara duge granice.

Maduro je, međutim, ovog puta rekao da će granica biti otvorena nakon 72 sata, kada novčanica od 100 bolivara prestane da važi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније