Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Dijaspora

Objavio: B.V.

03. 01. 2017. 09:41   >>  09:18 17

CRNOGORSKA PARTIJA

"Prihvatamo ponudu Dačića"

Crnogorska zajednica u Srbiji sa zadovoljstvom prihvata mogućnost da njeni autentični predstavnici budu zastupljeni u institucijama u onom obimu koliko su zastupljeni predstavnici srpskog naroda u Crnoj Gori, poručili su iz Crnogorske partije (CP).

Oni su reagovali na izjavu ministra spoljnih poslova Srbije Ivice Dačića koji je kazao da “kada bismo mi tražili reciprocitet koliko Crnogoraca ima u Srbiji na funkcijama i u državnim organima, pa Crnogorcima ništa ne bi ostalo dolje”.

Iz CP su kazali da sa zadovoljstvom prihvataju mogućnost da Crnogorci budu zastupljeni u srpskim institucijama u onom obimu koliko su zastupljeni predstavnici srpskog naroda u Crnoj Gori.

“Tačnije, koliko Srba u Crnoj Gori koji govore srpskim jezikom i podržavaju Srpsku pravoslavnu crkvu, isto toliko i Crnogoraca u Srbiji koji govore crnogorskim jezikom i podržavaju Crnogorsku pravoslavnu crkvu. Takva raspodjela bi u identitetskom smislu oslikavala realnost i pošten reciprocitet između dvije susjedne države i dva prijateljska naroda i, ako je ministar Dačić to želeo da kaže, Crnogorska partija mu daje punu podršku”, poručili su oni.

Пратите нас на

Коментари17

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније