Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Dijaspora

Objavila: M.M.Lj.

18. 01. 2017. 12:15 >> 11:53

JAHOVIĆ PORUČIO

Ne prihvatamo ucjenjivanje partnera DPS-a

Predsjednik Udruženja Cetinje iz Indijane, Mirsad Jahović kazao je da će iseljenici iz Crne Gore bojkovati rad i saradnju sa institucijama sistema ukoliko Vlada nastavi da prihvata ucjenjivačke stavove svojih koalicionih partnera.

Jahović je u pismu premijeru Dušku Markoviću kazao da iseljenici iz Sjedinjenih američkih država nijesu saglasni sa, kako je naveo, “trgovinom ” vladajućeg DPS-a i manjinskih partija  Bošnjačkog Saveza i Koalicije “Albanci odlučno” , oko budućeg rada  Uprave za dijasporu.

“Ni u jednom momentu ne želimo, niti se mi miješamo u unutrašne političko pitanje države Crne Gore, ali kao građani iz Crne Gore i  te kako imamo pravo ukazati ili iskazati nezadovoljstvom na koji vladajući DPS zarad opstanka na vlasti, dozvoljava da bude ucjenjivan od strane onih koje ne podržava 2% biračkog tijela naše matične države”, navodi se u pismu Jahovića.

On ističe da dijaspori smeta što DPS ključ vrata Crne Gore daje  koalicionim partnerima koji  ne priznaju teritoriju države, jezik, simbole države, ali im ne smeta da budu u Vladi u kojoj sem svoje funkcije ništa ne priznaju.

“Ponavljam stav mnogih iseljeničkih udruženja, ako nastavite da prihvatate ucjenjivačke stavove Vaših koalicionih partnera,  mi smo odlučili bojkovati rad i  saradnju sa institucijama sistema, jer njih ne predstavljaju i  zastupaju oni koje podržava većina glasačkog tijela naše matične države”, navodi se u pismu premijeru Makoviću.

Jahović kaže da iseljenici ne prihvataju iznuđena kadrovska rješenja u Upravi za dijasporu.

“Mi to ne prihvatamo, ali u skladu sa zakonom bićemo prinuđeni da se organizujemo I pomognemo maticnoj državi, ako ne drugačije, onda osnivanjem nove političke stranke koja će se boriti za građansku Crnu Goru i za dobrobit svakog njenog stanovnika, bez obzira na vjersku ili bilo koju drugu pripadnost”, navodi se u pismu Jahovića. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније