Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Dijaspora

Objavio: P.R.

30. 01. 2017. 17:56 >> 17:32
6

ISELJENICI

Godišnjica Udruženja Cetinje iz Indijane

Crnogorsko udruženje Cetinje iz Indijane, koje je počelo sa radom 22. januara 2016., proslavilo je godišnjicu rada, saopštio je predsjednik tog udruženja, Mirsad Jahović.

Kako navodi, Udruženje Cetinje je nevladino, nestranačko udruženje koje ima za cilj okupljanje iseljenika iz Crne Gore, koji žive na teritoriji SAD-a.

"Sem toga, radimo na promociji Crne Gore, na stvaranju pretpostavki za bolju i veću saradnju iseljenika sa matičnom državom našom Crnom Gorom", rekao je Jahović.

Ističe da je Udruženje Cetinje, u protekloj godini, bio suorganizator dva iseljenička skupa u Njujorku.

"Nažalost, oni nijesu uspjeli u mjeri i na način kako smo mi željeli da bude. Za to su se pobrinuli neki, koji sebi daju za pravo da nas klasifikuju na podobne ili nepodobne. A sve samo iz jednog razloga, jer sam kao predsjednik Udruženja Cetinje, javno ukazao na procesne greške prilikom formiranja Savjeta za saradnju sa dijasporom Vlade Crne Gore, kao i javno iznio neslaganje članova Udruženja Cetinje, da je bez presedana plaćati iz Budžeta Crne Gore, 'patriotizam' iseljenika članova tog Savjeta, kojima se plaćaju troškovi avio karata, hotelskog smještaja u Crnoj Gori, da bi radili ili uradili na poboljšanju uslova i povećanju veza između matične države i iseljenika", ocijenio je Jahović, dodajući da će u narednom periodu organizovati više iseljeničkih okupljanja.

Dodaje da to neće uticati i zaustaviti rad Udruženja Cetinje, kao ni patriotski odnos prema svakom građaninu Crne Gore.

 

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније