Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Dijaspora

[ Objavila: J.B.Č. ]

24. 04. 2017. 15:47   >>  15:24 6

POTVRDIO RAMA

Predstavnici CG zajednice u BSK

Jedan Crnogorac sa Kosova školovaće se od naredne akademske godine na Vojnoj akademiji u Skoplju, dok će u Bezbjednosne snage Kosova (BSK) biti primljeno nekoliko predstavnika crnogorske zajednice, potvrdio je komandant BSK general pukovnik Rahman Rama, u razgovoru sa predsjednikom Udruženja i Unije Crnogoraca Kosova Slobodanom Vujičićem.

„Na ovaj način, i prije usvajanja Akcijonog plana, počinje da se primjenjuje Strategija o afirmaciji i integraciji crnogorske zajednice u kosovsko društvo, koju je nedavno usvojila Vlada Kosova. Rama je u razgovoru istakao dobre odnose Kosova i Crne Gore i dodao da Kosovo ne zaboravlja kako se Crna Gora odnijela tokom 1999. godine, prihvativši veliki broj raseljenih sa Kosova, koji su potražili utočište u Crnoj Gori“, saopštio je Vujičić nakon sastanka.

On je podsetio da crnogorska zajednica podržava osnivanje vojske Kosova, na način kako to predviđaju i njegovi strateški partneri, te istakao i zadovoljstvo što je Crna Gora podrška Kosovu kada su u pitanju evroatlantske integracije.

Razgovoru Vujičića i Rame prisustvovao je i potpukovnik BSK Afrim Veseli.

 

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније