Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Dijaspora

Objavio: P.R.

20. 05. 2017. 09:06   >>  08:38 4

SVEČANI PROGRAM

U Lovćencu obilježen Dan nezavisnosti

Dan nezavisnosti Crne Gore obilježen je u centru Lovćenca, na platou ispred Crnogorskog kulturnog centra, svečanim programom u izvođenju Crnogorskog kulturno prosvjetnog društva "Princeza Ksenija".

"Okupan suncem, u lijepom i sunčanom majskom danu, Lovćenac je odjekivao najljepšim taktovima crnogorske pop muzike, folklora, gusala i stihova crnogorskih pjesnika. Emotivan program izmamio je česte aplauze, ali i po koju suzu potomaka crnogorskih iseljenika", navode u saopštenju.

Na manifestaciji je istaknuto da u hiljadu godišnjem trajanju Crne Gore ima dosta istorijskih datuma koji zaslužuju vječno pamćenje, a da je jedan od njih i 21. maj 2006. godine, kada su građani Crne Gore na demokratskom referendumu, nakon devet decenija, obnovili nezavisnost svoje države.

"Časnu i istorijsku ulogu imala je tada i crnogorska dijaspora širom svijeta, a među prvima i Lovćenac, koji je kroz aktivnosti udruženja 'Krstaš' pokazao odlučnost, snagu i pamet da bude na pravoj strani istorije", zaključili su u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније