Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Dijaspora

[ Objavio: O.Z. ]

26. 06. 2017. 14:35   >>  14:13

REKONSTRUKCIJA KROVA

Donatorsko veče u Minhenu za Dom u Bijeloj

Bavarsko udruženje njemačko-crnogorskog prijateljstva „DEMonte“ iz Minhena, uz podršku Generalnog konzulata Crne Gore u Minhenu i Uprave za Dijasporu, organizovalo je donatorsko veče kako bi pomoglo Dječijem domu Mladost u Bijeloj.

Inicijativu udruženja „DEMonte“ da se prikupi pomoć za rekonstrukciju krova na Dječijem domu u Bijeloj i ugradnje solarnog sistema, podržala je i kompanija Luštica Development.

Na donatorskoj večeri u Minhenu nastupio je poznai crnogorski pjevač Sergej Ćetković.

Odlazeći crnogorski konzul Veljko Milonjić ocjenio je da nije bilo ljepšeg načina da privede kraju četvorogodišnji mandat u Minhenu i zahvalio na „sreći i privilegiji da u tom periodu sarađuje sa čelnicima udruženja DeMonte i Framog“.

„Posebno mi je važno, što su pored donatora iz Minhena, diplomatskog kora i predstavnika Vlade Bavarske, značaj ove inicijative prepoznali predstavnici kompanije Luštica Development kao najvećeg stranog investitora u Crnoj Gori. Na taj način Luštica Development je pokazala socijalno odgovoran odnos i brigu za opšte dobro prema mjestu gdje ulaže kapital“, naglasio je konzul.

Direktor marketinga i prodaje u Luštica Development, Rudiger Flajhe, kayao je a je ta inicijativa povezala društveno-odgovorno poslovanje kompanije sa planovima dijaspore.

Predsjednik udruženja „DeMonte“, dr Dejan Sickinger, ocijenio je da je priređen veličanstveni događaj humanitarnog aspekta koji bi trebalo da obezbijedi podršku za neophodne radove na Domu u Bijeloj.

Doprinos inicijativi dali su i crnogorski poslanici, na čelu sa predsjednikom Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Skup[tine Crne Gore, Andrijom Nikolićem.

“Poslanici crnogorskog parlamenta učešćem u ovoj akciji pokazali su svoj odnos prema dijaspori, jer se dobrim primjerima i zdravim inicijativama jača privrženost matici”, rekao je Nikolić, koji je uručio donaciju u ime članova poslaničkog kluba DPS/a.

Osim njega, u humanitarnoj akciji učestvovali su i poslanici Miodrag Radunović, Marija Ćatović, Suad Numanović, Branka Tanasijević, Mirsad Murić, Maja Bakrač, Halil Duković, Aleksandra Vuković, Dragutin Papović, Bogdan Fatić, Nada Drobnjak i Milorad Vuletić

Zvanice su pozdravili i Predrag Mitrović, načelnik direkcije za dijasporu u Ministarstvu vanjskih poslova i Vladimir Delić, direktor Dječijeg doma u Bijeloj i Savo Bigović, predsjednik DeMonte udruzenja.

Humanitarnoj večeri, prisustvovale su i brojne zvanice iz Crne Gore i Njemačke, među kojima i predstavnici diplomatskog kora, Vlade Bavarske i predstavnici privrednih udruženja iz Minhena.

“Ovo je nastavak saradnje udruženja „DeMonte“ i generalnog konzulata Crne Gore u Minhenu sa Lušticom Bay, nakon što je, u zajedničkoj organizaciji, povodom Dana nezavisnosti, u Minhenu organizovan prezentacija ekononskih potencijala Crne Gore i svečani prijem“, saopšteno je iz komanije Luštica Development.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније