Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Dijaspora

Objavila M.L.B.

06. 10. 2017. 09:56 >> 09:27
2

MITROVIĆ NAJAVIO

Mijenjaju zakon o iseljenicima

Sljedeće sedmice Radna grupa počeće da priprema izmjene i dopune Zakona o saradnji Crne Gore sa iseljenicima, jer je u dosadašnjoj primjeni tog akta bilo problema.

To je saopštio direktor Uprave za dijasporu Predrag Mitrović, tokom sastanka sa Esadom Rastoderom, predsjednikom Bošnjačkog saveza Crne Gore u Njujorku.

Na sastanku, Rastoder je iskazao određenu rezervu na račun Savjeta za saradnju sa iseljenicima, načina biranja njegovog članstva i rezultata dosadašnjeg rada.

Mitrović je ukazao na ulogu Uprave za dijasporu koja tehnički i administrativno pomaže rad Savjeta, te na činjenicu da su se u procesu njegovog formiranja poštovale odredbe Zakona o saradnji CG sa iseljenicima u dijelu postupka predlaganja i imenovanja članova u sastav tog tijela.

"Kako smo se u dosadašnjem radu susreli sa određenim problemima u primjeni odredbi ovog zakona, Uprava je iz tog razloga u proteklom periodu bila angažovana na formiranju Radne grupe za izradu Predloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o saradnji CG sa iseljenicima koja sljedeće nedjelje započinje sa svojim radom", istakao je Mitrović.

Kako je saopšteno iz Uprave za dijasporu, Mitrović i Rastoder su iskazali zadovoljstvo prvim susretom, ističući da su direktni susreti preduslov uspostavljanja prave komunikacije sa udruženjima i njihovim aktivnostima.

Rastoder je informisao o aktivnostima udruženja, svom desetogodišnjem angažmanu na poziciji predsjednika te organizacije, koja je formirana kao nevladina organizacija, u skladu sa svim zakonima države u kojoj djeluje.

"Razgovarajući o trenutnim aktivnostima na formiranju Američko-kanadske unije čija je osnivačka skupština zakazana za 21. oktobar u Njujorku, Mitrović je pozdravio ovu inicijativu i pravi pristup u kreiranju građanskog koncepta krovne organizacije, koja će okupiti naše tamošnje građane svih konfesija i nacionalnosti", navodi se u saopštenju.

U susret predstojećoj posjeti predstavnika Uprave za dijasporu seljeništvu u SAD-u, dogovoren je nastavak razgovora, a tada će biti održan i sastanak sa cijelim rukovodstvom Bošnjačkog saveza.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније