Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Dijaspora

[ Objavila: J.B.Č. ]

06. 12. 2017. 12:55 >> 12:23
6

U LOVĆENCU

Učenici recituju djela CG pjesnika

"Druga Pokrajinska smotra recitatora na crnogorskom jeziku" učenika osnovnih i srednjih škola sa teritorije AP Vojvodine koja će se održati 15. decembra u Crnogorskom kulturnom centru u Lovćencu okupiće 14 osnovnih i srednjih škola iz 10 naseljenih mjesta i gradova koji obuhvataju 5 vojvođanskih opština.

Kako je saopšteno iz Crnogorskog kulturno prosvjetnog društva "Princeza Ksenija" na smotri će se recitovati djela crnogorskih književnika.

Pored drugih nagrada, kako dodaju, svi učesnici smotre će dobiti "Pravopis crnogorskog jezika" poklon Fakulteta za crnogorski jezik i književnost sa Cetinja a najuspješnije recitatore u tri uzrasne kategorije, zajedno sa svojim nastavnicima, organizator nagrađuje putovanjem u Crnu Goru.

"Sjenku na pozitivnu atmosferu uoči smotre baca ponašanje Nacionalnog savjeta crnogorske manjine u Srbiji, koji ne samo da nije podržao manifestaciju već je blokirao pokrajinska sredstva za tu namjenu. Naime, sredstva koja je Vlada AP Vojvodine za ovu aktivnost opredjelila i uplatila crnogorskom nacionalnom savjetu, savjet ne želi da proslijedi organizatorima manifestacije", navodi se u saopštenju.

Organizatori Druge Pokrajinske smotre recitatora na crnogorskom jeziku su Crnogorsko kulturno prosvjetno društvo "Prinvceza Ksenija" iz Lovćenca i Crnogorsko dramsko recitatorsko društvo iz Vrbasa.

 

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније