Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Dijaspora

Objavio P.R.

07. 12. 2017. 16:46 >> 16:24
4

VEČE DIJASPORE U NJUJORKU

Dogovorena izgradnja terena u Gusinju

Projekat izgradnje sportskih terena u okviru OŠ "Džafer Nikočević" u Gusinju, koji je inicirala fondacija "Gusinje", će biti završen do kraja 2018, zaključeno je tokom posjete ministra prosvjete Damira Šehovića Sjedinjenim Američkim Državama od 2. do 7. decembra, saopštilo je Ministarstvo prosvjete.

Crnogorska dijaspora realizuje brojne projekte i akcije usmjerene na Crnu Goru, saopšteno je na manifestaciji Veče dijaspore 2017 u Njujorku, koju organizuje udruženje Euro Gusinje.

Šehović je zahvalio crnogorskoj dijaspori na nesebičnoj podršci koju pruža Crnoj Gori i brojnim projektima koji su su zahvaljujući njoj realizovani, posebno u opštinama Gusinje i Plav.

Očekuje da će i u narednom periodu biti sprovođene slične aktivnosti.

Podsjetio je na posvećenost Vlade ravnomjernom regionalnom razvoju, kao i ukazao na brojne kapitalne projekte koji se realizuju u Crnoj Gori, sa posebnim akcentom na preko 2 miliona eura koliko je kapitalnim budžetom za narednu godinu predloženo za opštine Plav i Gusinje.

Šehović se, u okviru posjete, u Generalnom konzulatu Crne Gore, kako navode, susreo i sa predstavnicima fondacije "Gusinje" i imao više sastanaka sa brojnim predstavnicima crnogorske dijaspore

"Tokom ovih susreta bilo je riječi o uspostavljanju tješnje saradnje u vezi sa obrazovnim potrebama naših iseljenika u smislu jačanja veza sa matičnom državom, te o potencijalnim ulaganjima u obrazovnu infrastrukturu Crne Gore", navode iz Ministarstva prosvjete.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније